29.11.2019 Beograd

Čadež: PKS svojim Centrom za digitalnu transformaciju dobar primer i za Evropu

Čadež: PKS svojim Centrom za digitalnu transformaciju dobar primer i za Evropu Foto: Novi Magazin / Zoran Raš
Privredna komora Srbije je svojim Centrom za digitalnu transformaciju pomogla i digitalizaciju malih i srednjih preduzeća u Srbiji, što je prepoznato kao dobar primer i za Evropu, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, nakon učešća u okruglom stolu Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD)u Parizu.

Kako je saopštila Privredna komora Srbije Čadež je rekao da je takva pomoć potrebna malim i srednjim preduzećima kako bi što bolje odgovorili izazovima digitalne revolucije i kako bi se uključili u svet digitalne ekonomije.

"Digitalizacija malih i srednjih preduzeća pitanje je daljeg razvoja i evropske i svetske ekonomije, a zajednička podrška njihovoj digitalnoj transformaciji u centru je pažnje i donosilaca odluka koji kreiraju politike i propise u ovoj oblasti, i velikih tehnoloških kompanija, i onlajn platformi i malih inovativnih preduzeća, rekao je Čadež, koji je i predsednik Odbora za digitalizaciju Evrokomore.

Čadež je naveo i da je imao prilike da uspostavi kontakt sa nekim od najvećih svetskih kompanija iz oblasti tehnološkog biznisa koje imaju interes da sarađuju sa asocijacijom poput Evrokomore, i da da razviju programe i treninge za mala i srednja preduzeća, za one koje već posluju ili one koji nameravaju da pokrenu privatni biznis.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Aleksić: Vlast zadužila građane za još 207 miliona evra Aleksić: Vlast zadužila građane za još 207 miliona evra

  Potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da vlast vodi katastrofalnu ekonomsku politiku zaduživanja građana i države i da planira novo zaduženje od 207 miliona evra, pošto je prethodnih godinu dana zadužila građane i državu za 1,2 milijarde evra i podigla ukupan dug na 24,5 milijardi.

 • Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara

  Ministarstvo pravde obustavilo je postupak javne nabavke u kojoj je posao vredan skoro 60 miliona dinara dodelila Telekomu Srbije, nakon rešenja Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki po žalbi drugog ponuđača, piše "Nova ekonomija".

 • Evro danas 117,55 dinara Evro danas 117,55 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,5581 dinar za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Mihajlović sa britanskom ambasadorkom o izgradnji Moravskog koridora i vazdušnom saobraćaju Mihajlović sa britanskom ambasadorkom o izgradnji Moravskog koridora i vazdušnom saobraćaju

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Srbije Zorana Mihajlović i ambasadorka Velike Britanije u Beogradu Šan Meklaud saglasile su se danas da je potrebno da se u najskorijem roku potpiše i sporazum o vazdušnom saobraćaju između dve države, s obzirom na to da su se za to stekli uslovi nakon Bregzita.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side