18.06.2019 Priština

Albanija počela sprovođenje sporazuma o ukidanju rominga za stanovnike Kosova

Albanija počela sprovođenje sporazuma o ukidanju rominga za stanovnike Kosova Foto: Pixabay
Ministar ekonomskog razvoj Kosova, Valjdrin Luka, objavio je danas da je Albanija već počela da sprovodi sporazum o ukidanju tarifa za roming za građane Kosova, potpisan na poslednjem sastanku vlada u Peći, 26. novembra prošle godine.

Po njegovim rečima, svi građani Kosova koji posete Albaniju sada mogu da komuniciraju bez rominga.

"Albanija je počela da sprovodi sporazum o ukidanju tarifa za roming za sve građane Kosova koji posećuju domovinu. Prijatna komunikacija!", napisao je Luka na fejsbuku.

Na zajedničkoj sednici dve vlade u Peći ukidanje rominga je bila jedna od glavnih tema, zajedno s nekoliko drugih sporazuma koji se odnose na trgovinu i carine.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Mali: Povećanje penzija verovatno ne manje od pet procenata Mali: Povećanje penzija verovatno ne manje od pet procenata

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da povećanje penzija naredne godine, koje će se računati prema novoj metodologiji, verovatno neće biti manje od pet procenata.

 • Čadež: Evrokomora poslovnu zajednicu Zapadnog Balkana vidi kao deo evropske privrede Čadež: Evrokomora poslovnu zajednicu Zapadnog Balkana vidi kao deo evropske privrede

  Oko 20 miliona kompanija, okupljenih u komorama, članicama Evrokomore, poslovnu zajednicu Zapadnog Balkana već vide kao deo evropske privrede i žele da ekonomije Zapadnog Balkana što pre i formalno postanu deo EU", rekao je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, saopštila je danas PKS.

 • MMF: Srbija kasni u reformi sistema plata, ali ekonomski rezultati dobri MMF: Srbija kasni u reformi sistema plata, ali ekonomski rezultati dobri

  Ekonomski rezultati Srbije su i dalje veoma dobri, uz pad nezaposlenosti na rekordno niski nivo, relaksirana monetarna politika je ispravna, dok se očekuje rast od 3,5 odsto ove i od četiri odsto 2020. godine, izjavio je danas šef tima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Jan Kes Martejn na kraju dvonedeljne posete Srbiji.

 • Evro danas 117,49 dinara Evro danas 117,49 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,4946 dinara za jedan evro, što je naviša vrednost domaće valute prema evru od početka godine, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side