11.03.2016 Beograd

Antić: Stabilna energetska situacija

Antić: Stabilna energetska situacija Foto: Beta / Dragan Gojić
Ukupna energetska situacija u Srbiji je stabilna i preduzimaju se sve mere da bi se predupredile eventualne posledice porasta vodostaja na rekama u blizini energetskih objekata, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je novinarima u pauzi regionalne konferencije "Energetske perspektive i izazovi" u Novom Sadu rekao da su formirani štabovi na nivou energetskih kompanija i da se situacija prati iz minuta u minut.

"Činimo sve što je moguće da sačuvamo energetske kapacitete Srbije", rekao je Antić i dodao da u ovom trenutku nema najava da bi tokovi u blizini energetskih kapaciteta mogli da izazovu neke loše posledice, ali da se ništa ne prepušta slučaju.

Vlada Srbije juče je proglasila vanrednu situaciju na teritoriji zemlje kao preventivnu meru kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa u zaštiti života i bezbednosti građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava.

Vlada je i apelovala na sve građane da poštuju odluke Vlade Srbije i učine sve kako bi se sprečile veće posledice tokom "kritičnog kišnog perioda koji se očekuje do utorka".

 

Ne postoji plan o povećanju cene struje

Antić je kazao da u ovom trenutku ne postoji bilo kakav plan niti obaveza da se poveća cena struje u Srbiji.

"Postoji samo obaveza da pratimo realizaciju plana finansijske konsolidacije Elektroprivrede Srbije (EPS) i u odnosu na to preduzimamo mere da poslovanje EPS-a idu u skladu sa planovima da ta firma bude stabilna i bezbedna", rekao je Antić novinarima.

On je u pauzi regionalne konferencije "Energetske perspektive i izazovi" novinarima rekao da cenu struje u Srbiju određuje Agencija za energetiku na osnovu opravdanih troškova EPS-a i kretanja tržišne cene i da o tome ne treba da raspravlja bilo ko van Srbije.

"To je pitanje koje ćemo mi uređivati u okviru našeg sistema", dodao je Antić.

On je podsetio i da je predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke rečeno da u ovom trenutku ne postoji potreba da za povećanje cene struje i da svi parametri na to ukazuju.

Antić je dodao i da će se po zvršetku drugog kvartala analizirati svi procesi i videti šta će se dalje dešavati.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Šest izjava o zainteresovanosti za kupovinu akcija Komercijalne banke Šest izjava o zainteresovanosti za kupovinu akcija Komercijalne banke

    Šest izjava o zainteresovanosti dostavljeno je blagovremeno i sadrži svu dokumentaciju predviđenu javnim pozivom za kupovinu akcija u vlasništvu Srbije u Komercijalnoj banci a.d. Beograd, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

  • Evro sutra 117,93 din Evro sutra 117,93 din

    Dinar će u četvrtak imati gotovo istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 117,9392 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).Centralna banka je danas na međubankarskom deviznom tržištu kupila 15 miliona evra kako bi ublažila prekomerne oscilacije kursa.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side