11.03.2016 Beograd

Antić: Stabilna energetska situacija

Antić: Stabilna energetska situacija Foto: Beta / Dragan Gojić
Ukupna energetska situacija u Srbiji je stabilna i preduzimaju se sve mere da bi se predupredile eventualne posledice porasta vodostaja na rekama u blizini energetskih objekata, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je novinarima u pauzi regionalne konferencije "Energetske perspektive i izazovi" u Novom Sadu rekao da su formirani štabovi na nivou energetskih kompanija i da se situacija prati iz minuta u minut.

"Činimo sve što je moguće da sačuvamo energetske kapacitete Srbije", rekao je Antić i dodao da u ovom trenutku nema najava da bi tokovi u blizini energetskih kapaciteta mogli da izazovu neke loše posledice, ali da se ništa ne prepušta slučaju.

Vlada Srbije juče je proglasila vanrednu situaciju na teritoriji zemlje kao preventivnu meru kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa u zaštiti života i bezbednosti građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava.

Vlada je i apelovala na sve građane da poštuju odluke Vlade Srbije i učine sve kako bi se sprečile veće posledice tokom "kritičnog kišnog perioda koji se očekuje do utorka".

 

Ne postoji plan o povećanju cene struje

Antić je kazao da u ovom trenutku ne postoji bilo kakav plan niti obaveza da se poveća cena struje u Srbiji.

"Postoji samo obaveza da pratimo realizaciju plana finansijske konsolidacije Elektroprivrede Srbije (EPS) i u odnosu na to preduzimamo mere da poslovanje EPS-a idu u skladu sa planovima da ta firma bude stabilna i bezbedna", rekao je Antić novinarima.

On je u pauzi regionalne konferencije "Energetske perspektive i izazovi" novinarima rekao da cenu struje u Srbiju određuje Agencija za energetiku na osnovu opravdanih troškova EPS-a i kretanja tržišne cene i da o tome ne treba da raspravlja bilo ko van Srbije.

"To je pitanje koje ćemo mi uređivati u okviru našeg sistema", dodao je Antić.

On je podsetio i da je predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke rečeno da u ovom trenutku ne postoji potreba da za povećanje cene struje i da svi parametri na to ukazuju.

Antić je dodao i da će se po zvršetku drugog kvartala analizirati svi procesi i videti šta će se dalje dešavati.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Trgovinski deficit Kosova tri milijarde evra Trgovinski deficit Kosova tri milijarde evra

  Kosovo ima trgovinski deficit od tri milijarde evra što je posledica neusaglašavanja odnosa izmedju vrednosti uvoza i izvoza i kao takav, kako navode stručnjaci, utiče na ekonomski razvoj zemlje.

 • Intervju Istok Pavlović: Marketing nije “fora” Intervju Istok Pavlović: Marketing nije “fora”

  Vučić u reklamama često koristi princip “napad na prigovor”, a to znači da ono za šta ga najviše napadaju njegovi protivnici, on preuzme i dodatno preuveliča, anulirajući, zapravo, prigovor koji mu je upućen. Takva je reklama sa sendvičima ili ona u kojoj na kraju čujemo “Vučiću, pederu”

 • Mihajlović: Poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 biće završena u novembru Mihajlović: Poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 biće završena u novembru

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 biti završena u novembru a da će rekonstrukcija i elektrifikacija pruge Niš-Dimitrovgrad, dela železničkog Кoridora 10, početi do kraja godine.

 • Evro sutra 117,58 dinara Evro sutra 117,58 dinara

  Dinar će sutra neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs će biti 117,5843 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side