12.03.2018 Beograd

Brnabić i Vujović sa misijom MMF-a

Brnabić i Vujović sa misijom MMF-a Foto:Z.Ras
Na sastanku premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra finansija Dušana Vujovića sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda konstatovano je da novi Instrument koordinacije politika može da bude dobar modalitet buduće saradnje i podrška Srbiji, jer finansijska podrška, usled uspešno sprovedenih reformi i stabilnih javnih finansija, neće biti potrebna

Kako je saopštila Vlada Srbije, tokom sastanka sumirani su rezultati nedavno uspešno završenog aranžmana sa tom institucijom, kao i najnovija makroekonomska i fiskalna kretanja.

Istaknuto je i da su ohrabrujući makroekonomski pokazatelji iz januara dokaz da su visoke stope rasta BDP-a u Srbiji moguće kroz nastavak sprovođenja strukturnih reformi.

Za razliku od prošle, trogodišnje saradnje, koja je u fokusu imala stend-baj aranžman iz predostrožnosti, ovom prilikom razgovori su vođeni o prioritetima ekonomske politike u narednom periodu koji će učvrstiti postignute rezultate reformi i obezbediti dugoročan i održiv privredni rast.

Na sastanku sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Džejms Ruf, bilo je reči i o merama ekonomske politike, institucionalnim i strukturnim reformama koje treba Srbija da sprovede kako bi što pre uhvatila korak sa najrazvijenijim državama Evropske unije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Festival Srpske Trpeze
Pročitajte i...
  • Intervju Marija Labović: Stranci su oduševljeni gostoprimstvom Srba Intervju Marija Labović: Stranci su oduševljeni gostoprimstvom Srba

    Ko su turisti u Srbiji? Zašto dolaze, šta im se nudi, kakvi su im utisci? Kako se ove godine Srbija našla među zemljama na CNN-ovoj listi preporučenih turističkih destinacija? Šta nam stranci zameraju, a šta hvale? Na ova i mnoga druga pitanja u razgovoru za Novi magazin odgovara Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS).

  • Mihajlović: Američka kompanija zainteresovana za izgradnju Moravskog koridora Mihajlović: Američka kompanija zainteresovana za izgradnju Moravskog koridora

    Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izrazila je danas očekivanje da će u narednom periodu biti potpisan Memorandum o saradnji sa američkom kompanijom "Behtel" koja je zainteresovana za izgradnju Moravskog koridora, odnosno autoputa Pojate - Preljina.

  • Predstavnici MMF-a sutra u Beogradu razgovaraju sa delegacijom Srbije Predstavnici MMF-a sutra u Beogradu razgovaraju sa delegacijom Srbije

    Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i delegacija Srbije sastaće se sutra u Beogradu povodom prvog razmatranja sprovođenja novog program saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument - PCI), najavljeno je danas iz Vlade Srbije.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side