23.03.2019 Abu Dabi

Čadež u dvodnevnoj poseti UAE

Čadež u dvodnevnoj poseti UAE Foto: Z. Raš
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež boraviće, kao član državno-privredne delegacije, 24. i 25. marta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde će zvaničnicima i poslovnoj zajednici Dubaija i Abu Dabija predstaviti investicioni i poslovni potencijal Srbije i razgovarati o mogućnostima unapređenja privredne saradnje, najavila je PKS.

Srpska državno-privredna delegacija putuje u UAE na poziv Privredne komore Dubaija radi učešća u programu "Zemlja u fokusu". Izborom za "zemlju u fokusu" Srbija bi dobila priliku da, već ove godine, organizacijom niza događaja i susreta, prezentuje svoju ekonomiju i pojedinačne kompanije potencijalnim partnerima i investitorima.

Srbija će se sledeće godine predstaviti na Svetskoj izložbi EXPO Dubai 2020 čiji je slogan "Connecting Minds, Creating the Future" (Povezivanje umova, stvaranje budućnosti).

Prvog dana posete UAE, Čadež će se sastati sa predsednikom Privredne komore Dubaija Hamadom Mubarakom Buamimom, ;gde će na poslovnom skupu, pred oko trideset emiratskih kompanija, govoriti o uslovima poslovanja u Srbiji i održati prezentaciju o potencijalu srpskog IT sektora i digitalizaciji domaće privrede. 

Razgovaraće i sa ministrom za klimatske promene i zaštitu životne sredine UAE Tanijem Ahmedom al Zejoudijem o zajedničkim projektima u oblasti ekologije i obnovljivih izvora energije.

U ponedeljak 25. marta, predsednik PKS će u Abu Dabiju imati sastanke sa guvernerom Centralne banke i direktorom Investicionog fonda Emirata Mubarakom Rašidom Hamisom al Mansurijem, i generalnim direktorom Privredne komore Abu Dabija Mohamedom Helal al Muhairijem. 

Planirana je i poseta "Mubadali" i razgovor sa Halidom Abdulom al Kubaisijem, ;direktorom Sektora za aeronautiku i obnovljivu energiju i IT te kompanije, koja u Srbiji realizuje projekat vetroparka Čibuk 1.

kako je istakla PKS, mogućnosti za unapređenje privredne saradnje Srbije i UAE postoje u svim sektorima privređivanja - od agrobiznisa, energetike i ekologije, preko odbrambene i avio industrije, građevinarstva, saobraćaja, turizma i zdravstva do informacionih tehnologija.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side