18.06.2019 Ćuprija

Ćuprija dobila sredstva za energetsku rekonstrukciju muzičke škole

Ćuprija dobila sredstva za energetsku rekonstrukciju muzičke škole Foto: PrtScn
Opština Ćuprija dobila je bespovratno skoro 21 milion dinara iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti za rekonstrukciju Škole za osnovno muzičko obrazovanje "Dušan Skovran".

Ugovor o dodeli sredstava potpisali su u Beogradu ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i zamenik predsednika Opštine Ilija Paunović.

Realizacija celog projekta kojim će zgrada postati energetski efikasna, iznosi 30 miliona dinara, te će Opština dodati devet miliona dinara.

Projekat predviđa termičko izolovanje spoljnih zidova škole i tavanice, zamenu drvenih PVC prozorima i ugrađivanje termoregulacionih ventila za radijatore.

Iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti će biti sufinansirana 24 projekta u iznosu od oko 325 miliona dinara.Sve lokalne vlasti koje su dobile sredstva na tom konkursu, imaju pravo na još po 124.350 dinara za finansiranje obuke zaposlenih u zgradama koje su bile predmet projekata.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Georgijeva: Američko-kinesko trgovinsko primirje nedovoljno Georgijeva: Američko-kinesko trgovinsko primirje nedovoljno

  Trgovinsko primirje između Vašingtona i Pekinga je "dobra vest" ali to nije dovoljno, upozorila je danas generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva i izvršila pritisak na dve zemlje da dođu do trajnog rešenja da bi očuvali svetski rast.

 • Evro danas 117,55 dinara Evro danas 117,55 dinara

  Dinaru će danas neznatno opasti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,5563 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Funta porasla posle saopštenja da je postignut dogovor o Bregzitu Funta porasla posle saopštenja da je postignut dogovor o Bregzitu

  Britanska funta porasla je danas u odnosu na dolar i evro posle saopštenja da je ostvaren dogovor o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

 • APR: Delta holding s 57 firmi najveća ekonomska celina u Srbiji APR: Delta holding s 57 firmi najveća ekonomska celina u Srbiji

  Delta holding je najveća grupacija, odnosno ekonomska celina u Srbiji, prema broju povezanih pravnih lica, koju čine 57 firmi, od kojih je 17 poslovalo u inostranstvu, objavljeno je danas u Godišnjem izveštaju o poslovanju ekonomskih celina u privredi u 2018. godini, koji je sačinila Agencija za privredne registre (APR).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side