24.05.2019 Beograd

Direktor CarGoa potpisao ugovor o zastupanju sa kineskom kompanijom električnih vozila

Direktor CarGoa potpisao ugovor o zastupanju sa kineskom kompanijom električnih vozila Foto: Beta
Direktor kompanije CarGo Tećnologies Vuk Guberinić sastao se u Kini sa predstavnicima firme koja pravi električna vozila, sa kojima je potpisao Ugovor o zastupanju pred kineskim investitorima, saopštila je danas ta kompanija koja se bavi organizovanjem prevoza putnika.

On je, kao jedini privrednik iz Srbije, prisustvovao Kinesko-evropskom privrednom forumu u Šangaju gde se sastao sa brojnim kineskim investitorima sa kojima je potpisao sporazume o razumevanju.Forumu je, kako se navodi, prisustvovalo više od 500 predstavnika kompanija u cilju povezivanja kineskih partnera sa evropskim.

"Interesovanje za CarGo bilo je ogromno, svi se pitali, kakvo je to srpsko čudo, koje bi moglo da se koristi i na kineskim putevima, jer smo odlično predstavili ovaj domaći proizvod, kao pravi ambasadori Srbije", rekao je Guberinić posle povratka iz Kine.

Dodao je da je kineskim kompanijama Srbija veoma interesantno tržište i da su raspoloženi za investiranje u inovacije. 

Istakao je da se prevodi biznis plan CarGo na kineski jezik jer je "prepoznat investicioni potencijal te kompanije".

Guberinić se na Forumu sastao sa direktorom za internacionalni razvoj kompanije Didi, najvećeg "ride sharing" provajdera na svetu, koji je rekao da su nakon različitih uspeha spremni da nastave da investiraju u inovacije u Jugoistočnoj Evropi.

On je rekao da se sastao i sa predstavnicima kompanije Benma, čiji je jedan od osnivača i investitora svetski poznata kompanija Alibaba, a zbog ogromnog interesovanja u razvoj automobilskog sektora, razgovaralo se i o mogućim ulaganjima u specijalni softver za pametne automobile.

"Kompanija Benma ima ugovore sa najvećim firmama na svetu i oni trenutno rade na izradi specijalnog softvera za pametne automobile", rekao je Guberinić i dodao da su ocenili da je "CarGo šampion jugoistočne Evrope".

Istakao je da kineski investitori veoma zainteresovani za ulaganje u inovacije u Srbiji.

"Jako sam ponosan što se za CarGo čulo ne samo u Evropi nego i na Dalekom istoku. CarGo je zaista proizvod iz Srbije koji možemo da ponudimo širom sveta", rekao je Guberinić.

On je kazao da je upoznao kineske investitore sa problemima sa kojima se susreće CarGo u Srbiji, kao i da im je potrebna predvidivost poslovnog okruženja.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Trgovinski deficit Kosova tri milijarde evra Trgovinski deficit Kosova tri milijarde evra

  Kosovo ima trgovinski deficit od tri milijarde evra što je posledica neusaglašavanja odnosa izmedju vrednosti uvoza i izvoza i kao takav, kako navode stručnjaci, utiče na ekonomski razvoj zemlje.

 • Intervju Istok Pavlović: Marketing nije “fora” Intervju Istok Pavlović: Marketing nije “fora”

  Vučić u reklamama često koristi princip “napad na prigovor”, a to znači da ono za šta ga najviše napadaju njegovi protivnici, on preuzme i dodatno preuveliča, anulirajući, zapravo, prigovor koji mu je upućen. Takva je reklama sa sendvičima ili ona u kojoj na kraju čujemo “Vučiću, pederu”

 • Mihajlović: Poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 biće završena u novembru Mihajlović: Poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 biće završena u novembru

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 biti završena u novembru a da će rekonstrukcija i elektrifikacija pruge Niš-Dimitrovgrad, dela železničkog Кoridora 10, početi do kraja godine.

 • Evro sutra 117,58 dinara Evro sutra 117,58 dinara

  Dinar će sutra neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs će biti 117,5843 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side