24.05.2019 Beograd

Direktor CarGoa potpisao ugovor o zastupanju sa kineskom kompanijom električnih vozila

Direktor CarGoa potpisao ugovor o zastupanju sa kineskom kompanijom električnih vozila Foto: Beta
Direktor kompanije CarGo Tećnologies Vuk Guberinić sastao se u Kini sa predstavnicima firme koja pravi električna vozila, sa kojima je potpisao Ugovor o zastupanju pred kineskim investitorima, saopštila je danas ta kompanija koja se bavi organizovanjem prevoza putnika.

On je, kao jedini privrednik iz Srbije, prisustvovao Kinesko-evropskom privrednom forumu u Šangaju gde se sastao sa brojnim kineskim investitorima sa kojima je potpisao sporazume o razumevanju.Forumu je, kako se navodi, prisustvovalo više od 500 predstavnika kompanija u cilju povezivanja kineskih partnera sa evropskim.

"Interesovanje za CarGo bilo je ogromno, svi se pitali, kakvo je to srpsko čudo, koje bi moglo da se koristi i na kineskim putevima, jer smo odlično predstavili ovaj domaći proizvod, kao pravi ambasadori Srbije", rekao je Guberinić posle povratka iz Kine.

Dodao je da je kineskim kompanijama Srbija veoma interesantno tržište i da su raspoloženi za investiranje u inovacije. 

Istakao je da se prevodi biznis plan CarGo na kineski jezik jer je "prepoznat investicioni potencijal te kompanije".

Guberinić se na Forumu sastao sa direktorom za internacionalni razvoj kompanije Didi, najvećeg "ride sharing" provajdera na svetu, koji je rekao da su nakon različitih uspeha spremni da nastave da investiraju u inovacije u Jugoistočnoj Evropi.

On je rekao da se sastao i sa predstavnicima kompanije Benma, čiji je jedan od osnivača i investitora svetski poznata kompanija Alibaba, a zbog ogromnog interesovanja u razvoj automobilskog sektora, razgovaralo se i o mogućim ulaganjima u specijalni softver za pametne automobile.

"Kompanija Benma ima ugovore sa najvećim firmama na svetu i oni trenutno rade na izradi specijalnog softvera za pametne automobile", rekao je Guberinić i dodao da su ocenili da je "CarGo šampion jugoistočne Evrope".

Istakao je da kineski investitori veoma zainteresovani za ulaganje u inovacije u Srbiji.

"Jako sam ponosan što se za CarGo čulo ne samo u Evropi nego i na Dalekom istoku. CarGo je zaista proizvod iz Srbije koji možemo da ponudimo širom sveta", rekao je Guberinić.

On je kazao da je upoznao kineske investitore sa problemima sa kojima se susreće CarGo u Srbiji, kao i da im je potrebna predvidivost poslovnog okruženja.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Direktorka EBRD za zapadni Balkan: Regionu treba brži razvoj Direktorka EBRD za zapadni Balkan: Regionu treba brži razvoj

  Zemljama zapadnog Balkana trebalo bi skoro dva veka da dostignu prosečan nivo prihoda u EU, ako bi napredovale niskim prosečnim stopama rasta, ukazala je Žužana Hargitaj, direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan sa sedištem u Srbiji.

 • Svetski ekonomski forum: Kvalitet puteva u Srbiji i BiH najgori u regionu Svetski ekonomski forum: Kvalitet puteva u Srbiji i BiH najgori u regionu

  Statistika Svetskog ekonomskog foruma u poslednjih osam godina jasno pokazuje da je Srbija, kada je reč o kvalitetu putne mreže, najlošije rangirana od svih država u regionu, s izuzetkom Bosne i Hercegovine, preneo je "Danas".

 • Evro danas 117,92 dinara Evro danas 117,92 dinara

  Vrednost dinara prema evru danas je gotovo nepromenjena i zvanični srednji kurs je 117,9230 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Insajder: Imovina PKB prodata ispod svake cene Insajder: Imovina PKB prodata ispod svake cene

  Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Dahra kupila je u oktobru 2018. godine imovinu PKB korporacije za oko 121 milion evra, iako je njena knjigovodstvena vrednost bila 227 miliona evra, preneo je danas portal Insajder.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side