25.07.2013 Beograd

Dobit NIS-a za šest meseci 19,1 milijardu dinara

Dobit NIS-a za šest meseci 19,1 milijardu dinara Tanjug
Neto dobit Naftne industrije Srbije u prvoj polovini 2013. godine bila je 19,1 milijardu dinara, a isplata dividendi akcionarima za 2012. godinu počeće krajem avgusta ili početkom septembra, najavio je danas generalni direktor NIS Kiril Kravčenko.

On je na konferenciji za novinare kazao da je dobit NIS-a za prvih šest meseci ove godine manja za 13 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Akcionarima NIS će ukupno biti isplaćeno 12,4 milijarde dinara iz dobiti za 2012. godinu, odnosno 75,83 dinara po akciji.

"NIS je spreman za isplatu dividendi svojim akcionarima", istakao je Kravčenko.

Građani Srbije koji su besplatno dobili po pet akcija NIS-a mogu da očekuju uplati od dividendi u iznosu od 379,15 dinara.

Vlasnici NIS-a su ruski Gasprom sa udelom većim od 56 odsto, država Srbija ima skoro 30 odsto vlasništva, a preostali kapital poseduju mali akcionari.

autor: AM izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Georgijeva: Američko-kinesko trgovinsko primirje nedovoljno Georgijeva: Američko-kinesko trgovinsko primirje nedovoljno

  Trgovinsko primirje između Vašingtona i Pekinga je "dobra vest" ali to nije dovoljno, upozorila je danas generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva i izvršila pritisak na dve zemlje da dođu do trajnog rešenja da bi očuvali svetski rast.

 • Evro danas 117,55 dinara Evro danas 117,55 dinara

  Dinaru će danas neznatno opasti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,5563 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Funta porasla posle saopštenja da je postignut dogovor o Bregzitu Funta porasla posle saopštenja da je postignut dogovor o Bregzitu

  Britanska funta porasla je danas u odnosu na dolar i evro posle saopštenja da je ostvaren dogovor o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

 • APR: Delta holding s 57 firmi najveća ekonomska celina u Srbiji APR: Delta holding s 57 firmi najveća ekonomska celina u Srbiji

  Delta holding je najveća grupacija, odnosno ekonomska celina u Srbiji, prema broju povezanih pravnih lica, koju čine 57 firmi, od kojih je 17 poslovalo u inostranstvu, objavljeno je danas u Godišnjem izveštaju o poslovanju ekonomskih celina u privredi u 2018. godini, koji je sačinila Agencija za privredne registre (APR).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side