18.04.2019 Beograd

Efektiva pozvala banke na razgovor o obeštećenju onih koji su otplatili kredit u švajcarcima

Efektiva pozvala banke na razgovor o obeštećenju onih koji su otplatili kredit u švajcarcima Ilustracija / Foto: Pixabay.com
Udruženje građana, zaduženih kreditima u švajcarskim francima "Efektiva" saopštilo je danas da je uputilo predlog Udruženju banaka Srbije za razgovor oko pronalaska rešenja za one građane koji su ranije konverovali te kredite u evre ili ih isplatili, a nisu obuhvaćeni rešenjima tog problema predloženim zakonom.

"Predloženi zakon (leks specijalis) o konverziji stambenih kredita u švajcarskim francima ne odnosi se na korisnike kredita koji su ih ranije konvertovali ili u celosti isplatili, pa upućujemo predlog za održavanje sastanka oko pronalaska rešenja i za tu kategoriju građana", navedeno je u pozivu "Efektive".

Dodaje se da "te grupe imaju mogućnost pokretanja sudskih sporova, koje će izvesno dobiti".

Nesporno je, kako se navodi, "da sudski sporovi traju, da iziskuju neke troškove, ali i da će banke imati veće troškove ukoliko ih izgube".

"Iz tog razloga, verujemo da ima prostora za razgovor koji bi doprineo pronalaženju rešenja i za ove kategorije sadašnjih i bivših dužnika, a protivnom, kao udruženje koje se bavi zaštitom interesa tih dužnika, pružićemo maksimalnu pomoć oko pokretanja sudskih sporova, pojedinačno ili u grupama", navela je "Efektiva".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Georgijeva: Američko-kinesko trgovinsko primirje nedovoljno Georgijeva: Američko-kinesko trgovinsko primirje nedovoljno

  Trgovinsko primirje između Vašingtona i Pekinga je "dobra vest" ali to nije dovoljno, upozorila je danas generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva i izvršila pritisak na dve zemlje da dođu do trajnog rešenja da bi očuvali svetski rast.

 • Evro danas 117,55 dinara Evro danas 117,55 dinara

  Dinaru će danas neznatno opasti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,5563 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Funta porasla posle saopštenja da je postignut dogovor o Bregzitu Funta porasla posle saopštenja da je postignut dogovor o Bregzitu

  Britanska funta porasla je danas u odnosu na dolar i evro posle saopštenja da je ostvaren dogovor o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

 • APR: Delta holding s 57 firmi najveća ekonomska celina u Srbiji APR: Delta holding s 57 firmi najveća ekonomska celina u Srbiji

  Delta holding je najveća grupacija, odnosno ekonomska celina u Srbiji, prema broju povezanih pravnih lica, koju čine 57 firmi, od kojih je 17 poslovalo u inostranstvu, objavljeno je danas u Godišnjem izveštaju o poslovanju ekonomskih celina u privredi u 2018. godini, koji je sačinila Agencija za privredne registre (APR).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side