29.11.2019 Beograd

eKapija: Jat tehnika prodata češkoj kompaniji Avia Prime

eKapija: Jat tehnika prodata češkoj kompaniji Avia Prime Foto: PrtScn
Ministarstvo privrede Srbije je donelo odluku kojom je za kupca oko 99,4 udela u kapitalu JAT tehnike proglasilo kompaniju Avia Prime iz Praga, objavila je danas.

Rok za podnošenje zahteva za otkup prodajne dokumentacije bio je 6. novembar i do tog roka podneta su dva zahteva. Jedan zahtev podnela je kompanija SR Tećnics iz Klotena u Švajcarskoj, a drugi češka Avia Prime, koja je potom jedina i ponela prijavu za učešće u postupku.

Avia Prime je stopostotni vlasnik kompanija Adria Tehnike iz Slovenije i Lineteć-a iz Poljske.

"Zahvaljujemo se Vladi Srbije na ovoj prilici i sprovođenju ovog zahtevnog procesa. Svim snagama ćemo se potruditi da Jat tehniku uzdignemo na svetski nivo u MRO segmentu gde po tradiciji i pripada", kazao je generalni direktor Avia Prime Piotr Kačor.

Jat tehnika, čije je sedište na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, biće četvrta lokacija za održavanje aviona Avia Prime grupe, zajedno sa aerodromima u Ljubljani, i aerodromima Katovice i Ržežov (Poljska).

Ministarstvo privrede je 25. oktobra 2019. oglasilo prodaju preduzeća JAT tehnika u postupku javnog prikupljanja ponuda.

Procenjena vrendnost preduzeća je bila oko 20 miliona evra, a početna cena iznosila je oko 10,2 miliona evra, podsetio je portal eKapija.

Prethodni tender za privatizaciju Jat tehnike koja se bavi popravkom i održavanjem letelica i svemirskih letelica, bio je raspisan početkom spetembra, da bi Ministarstvo privrede 13. oktobra odlučilo da poništi postupak privatizacije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side