Evropska centralna banka 12. marta o merama u krizi zbog koronavirusa
03.03.2020 Frankfurt

Evropska centralna banka 12. marta o merama u krizi zbog koronavirusa

Evropska centralna banka 12. marta o merama u krizi zbog koronavirusa Foto: pixabay.com
Evropska centralna banka razmotriće 12. marta, na svom sledećem sastanku, moguće odgovore vezano za rizik koje širenje novog koronavirusa predstavlja po ekonomiju, saznaje danas Frans pres.


"Rasprava guvernera centralnih banaka zone evra o merama koje treba preduzeti još nije obavljena, biće obavljena na sledećem sastanku odbora guvernera", rekao je izvor blizak Evropskoj centralnoj banci.

Predsednica Evropske centralne banke Kristin Lagard saopštila je sinoć da je ta institucija spremna da preduzme odgovarajuće mere kada je reč o posledicama epidemije po ekonomiju.

Za danas je planirano da se održi telefonski sastanak predstavnika centralnih bankara i ministara finansija G7 radi koordiniranja akcija.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
 • Vučić: Planirana rekonstrukcija više putnih pravaca na području Pazara Vučić: Planirana rekonstrukcija više putnih pravaca na području Pazara

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u planu izgradnja ili rekonstrukcija više putnih pravaca na širem području Novog Pazara, od čega je samo za rekonstrukciju puta između Raške i Novog Pazara ovojeno oko 12 miliona evra.

 • MAT: Pad industrijske proizodnje u aprilu 16,6 odsto MAT: Pad industrijske proizodnje u aprilu 16,6 odsto

  Industrijska proizvodnja, spoljnotrgovinska razmena i unutrašnja potrošnja u Srbiji u aprilu ove godine su usled pandemije Kovid 19 bili u osetnom na tekućem i međugodišnjem padu, u zastoju je saobraćaj, kao i turizam i ugostiteljske usluge, a oporavak industrijske proizvodnje u maju će biti samo delimičan, ukazali su autori ekonomskog biltena "Makroekonomske analize i trendovi" (MAT).

 • Keserović: Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća ove godine Keserović: Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća ove godine

  Srbija bi ove godine od izvoza voća mogla da ostvari devizni priliv od oko 650 miliona dolara, uprkos tome što će rod biti manji oko pet odsto nego prošle godine, rekao je danas stručnjak za vočarstvo Zoran Keserović, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

 • Viz er ponovo leti iz Niša do Beča Viz er ponovo leti iz Niša do Beča

  Mađarska avio-kompanija "Viz er" obnovila je danas letove sa niškog aerodroma do Beča, obavljeno je na njihovom sajtu.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side