06.08.2018 Brisel

Fond evrozone isplatio poslednju ratu pomoći Grčkoj

Fond evrozone isplatio poslednju ratu pomoći Grčkoj Foto: pixabay.com
Fond evrozone za pomoć saopštio je danas da je uplatio Grčkoj poslednju ratu pomoći od 15 milijardi evra, pošto je primedba Nemačke odložila isplatu nekoliko nedelja.

Evropski stabilizacioni mehanizam (ESM) saopštio je da će 9,5 milijardi evra biti iskorišćeno za pravljenje zaštitnog fonda u gotovini kako bi Grčkla mogla da ispunjava svoje finansijske potrebe skoro dve godine.

Preostalih 5,5 milijardi evra će otići na isplatu ogromnog duga zemlje.

Direktor ESM-a Klaus Regling je rekao da je "Grčka prešla dug put" tokom trogodišnjeg programa pomoći i da se "posvećenost i naporan rad grčkog naroda sada isplaćuju".

Nemačka se sredinom jula protivila isplati tada, navodeći da Atina još nije ispunila sve uslove.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Brnabić: Srbija ima političke garancije da neće biti pogođena kvotama za uvoz čelika u EU Brnabić: Srbija ima političke garancije da neće biti pogođena kvotama za uvoz čelika u EU

  Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da Srbija ima političke garancije da neće biti negativno pogođena uvođenjem kvota za uvoz čelika u EU, tako da su srpska privreda i železara u Smederevu u vlasništvu kineske kompanije Hbis u ovom trenutku potpuno bezbedne.

 • Posle dvomesečne pauze u Fijatu počela proizvodnja 500L u dve smene Posle dvomesečne pauze u Fijatu počela proizvodnja 500L u dve smene

  U fabrici Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija danas je posle dva meseca ponovo pokrenuta proizvodnja vozila "500L" i sa traka će u dve smene silaziti 410 vozila dnevno, rečeno je Beti u sindikatu FCA u Kragujevcu.Predsednik sindikata Zoran Marković je rekao da u prvom radnom danu posle duže pauze nema najava o razgovorima sa menadžerima kompanije koji se iščekuje.

 • Mali: Za Petrohemiju zainteresovane ruske firme Mali: Za Petrohemiju zainteresovane ruske firme

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je danas da su za kupovinu Petrohemije iz Pančeva zainteresovane ruske firme, ali da ima potencijanih kupaca i iz drugih zemalja.

 • Evro danas 118,35 dinara Evro danas 118,35 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs je 118,3533 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side