17.04.2016 Pariz

Francuski ministar: Britanija će se suočiti sa posledicama

Francuski ministar: Britanija će se suočiti sa posledicama Foto: PrntScr
Francuski ministar privrede Emanuel Makron danas je izjavio da će se Velika Britanija suočiti sa posledicama ako na referendumu bude izglasano da ta zemlja napusti EU.

"Britanija je velika zemlja i njena budućnost nije izvan EU, ona je deo kluba i odgovorna je za promene EU uz ostale velike zemlje", kazao je Makron za BBC.

On je dodao  da će sigurno biti posledica jer, u suprotnom, postojanje EU nema smisla. Kameron veruje da bi i druge zemlje mogle slediti primer Britanija ukoliko bi ona izašla iz članstva u EU, preneo je Rojters.

Britanija će na referendumu 23. juna glasati o tome da li će ostati u EU a aktivisti kampanje za "Bregzit" navode da ta zemlja može lako da pregovara o trgovinskim sporazumima sa Briselom i da ponovo povrati svoj status u svetu.

Francuski ministar je dodao da bi Britanija, međutim, mogla imati problema ako ponovo pokuša da pristupi jedinstvenom tržištu EU, kao i da će više izbeglica poći u pravcu njenih obala, a isto tako da može da izgubi pregovaračku poziciju u pregovorima za očuvanje svoje čelične industrije od konkurencije iz Kine, navodi Rojters.

autor: IG izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • GIM potencijalno oštetio Namensku iz Trstenika za 1,6 miliona dolara GIM potencijalno oštetio Namensku iz Trstenika za 1,6 miliona dolara

  Kompanija GIM potencijalno je oštetila proizvođača oružja PPT Namenska iz Trstenika za 1,6 miliona dolara jer je prodavala oružje u inostranstvu po ceni većoj od ugovorene, a razliku, suprotno zakonu, nije isplatila Namenskoj, sledi iz izveštaja Državne revizorske institucije, piše Nova ekonomija.

 • Miodrag Kostić namerava da širi poslovanje u Italiji Miodrag Kostić namerava da širi poslovanje u Italiji

  Srpski preduzetnik, vlasnik luksuznih hotela Kempinski u Savudriji i Portorožu, Miodrag Kostić razmišlja da kupi luku u Trstu, između dokova II i III, hangare 6 i 9, kao i terminal Adria, prenosi italijanski časopis Il Pičolo.

 • Kompanija Pauer Čajna zainteresovana za gradnju šumadijskog koridora Kompanija Pauer Čajna zainteresovana za gradnju šumadijskog koridora

  Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su danas sa delegacijom kineske kompanije Pauer Čajna koja je zainteresovana da učestvuje u projektu iradnje šumadijskog koridora "Vožd Кarađorđe", koji treba da poveže koridore 10 i 11.

 • EPS: Ulaganja u oblasti kvaliteta vazduha oko 650 miliona evra EPS: Ulaganja u oblasti kvaliteta vazduha oko 650 miliona evra

  Prioritet Elektroprivrede Srbije (EPS) u zaštit životne sredine i najveći obim ulaganja od oko 650 miliona evra predviđen je u oblasti zaštite kvaliteta vazduha, kroz izgradnju sistema za odsumporavanje dimnih gasova i primarne i sekundarne mere za smanjene emisije azotnih oksida u termoelektranama, rečeno je danas Beti u EPS-u.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side