14.07.2019 Beograd

Francusko-srpska privredna komora: Potpisuje se sporazu o metrou u Beogradu

Francusko-srpska privredna komora: Potpisuje se sporazu o metrou u Beogradu Foto: Pixabay
Sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Beograd stiže i delegacija privrednika, što će biti prilika za unapređenje ekonomske saradnje, a biće potpisano više od 20 ugovora i sporazuma, najbitniji među njima je onaj koji se tiče metroa, izjavila je danas Sanja Ivanić iz Francusko-srpske privredne komore.

Francuska je u poslednjih devet godina u Srbiju investirala blizu 1,5 milijardi evra, a francuske kompanije u Srbiji zapošljavaju oko 11 hiljada radnika.

Polovina tih kompanija bavi se proizvodnjom, a Francuzi su uključeni i u dve velike investicione koncesije - beogradski aerodrom Nikola Tesla i deponiju u Vinči.

Očekuje se da tokom dvodnevne posete budu dogovoreni novi poslovi i potpisani brojni ugovori.

"Nama najbitniji u Komori su oni koji se tiču ekonomije. Da spomenem taj čuveni metro, pošto o njemu pričamo toliko godina. Ja se nadam da ćemo ovog puta konačno da finalizujemo i da potpišemo taj međudržavni sporazum", rekla je Ivanić za N1.

Prema njenim rečima, francuski model metroa je po mišljenju stručnjaka u Komori, najbolji model za Srbiju.

"I mi verujemo da će taj model itekako ovde moći da se primeni i da donese satisfakciju građanima Srbije", istakla je ona.

Kako je dodala, biće potpisano još različitih sporazuma iz oblasti održivih energija, pošto je to jedan od prioriteta za pristupanje u EU, a i nešto u čemu Francuzi imaju veliku ekspertizu.

"Uglavnom, Francuzi se interesuju za veliki broj sektora, tako da - biće od svega pomalo", rekla je Ivanić.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side