28.06.2019 Beograd

Fransoa Berizo, novi direktor Aerodroma Nikola Tesla

Fransoa Berizo, novi direktor Aerodroma Nikola Tesla Foto: PrtScn
Kompanija Vansi erports (VINCI Airports) saopštila je danas da je za novog generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd imenovan Fransoa Berizo.

Sadašnji izvršni direktor za tehniku, Nikola Brus, koji je funkciju privremenog generalnog direktora obavljao od kada je ta kompanija preuzela upravljanje aerodomom u decembru 2018. godine, ostaće na toj poziciji.

Fransoa Berizo je, kako se navodi, diplomu inženjera stekao u prestižnoj Francuskoj školi za inženjering (Ecole Centrale u Parizu), vrhunski je aerodromski stručnjak sa 20 godina međunarodnog iskustva u aerodromskoj industriji, a posebno u oblastima upravljanja poslovanjem, komercijalnog i tržišnog razvoja, obnove infrastrukture i proširenja, strateškog planiranja, finansija i izgradnje.

"U Srbiju donosi veliko znanje o poslovanju aerodroma, stečeno kroz višestruke značajne pozicije i iskustvo, do nedavno kao zamenik generalnog direktora i izvršni direktor za finansije kompanije TAV Construction u Turskoj", navedeno je u saopštenju.

Pre toga, bio je direktor projekata poslovnog razvoja u kompaniji Vansi erports, gde je bio odgovoran za nadzor projekata glavnih aerodroma.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side