18.07.2018 Beograd

Grad Beograd: Povlašćena cena zakupa prostora za radiodufuzne emitere

Grad Beograd: Povlašćena cena zakupa prostora za radiodufuzne emitere
Skupština Grada Beograda, izmenama i dopunama odluke o utvrđivanju zakupnine za poslovni prostor odredila je da zakupci koji obavljaju radiodifuznu delatnost i emituju program od interesa za Beograd, u ekstra zoni, plaćaju cenu od 80 dinara po kvadratnom metru.

U centru grada, poređenja radi, banke će plaćati 813 dinara po kvadratu, zakup lokala za kulturnu delatnost je 589 dinara po kvadratnom metru dok se za učionice plaća 682 dinara po kvadratu.

U članu 2 Odluke se navodi da se zakupnine za zakupce koji obavljaju radiodifuznu delatnost primenjuje "ukoliko postoji pozitivno mišljenje Gradskog veća Grada Beograda".

Radiodifuzni emiteri za koje se proceni da emituju program od interesa za grad plaćaće u prvoj zoni 63 dinara po kvadratnom metru, drugoj 48 dinara, trećoj 37 dinara i četvrtoj 28 dinara po kvadratnom metru.

Dalje se navodi da će se za one emiteri koji ne ispunjavaju ovaj uslov primenjivati cena za kancelarije u iznosu od 739 dinara po kvadratnom metru.

Izmenama i dopunama odluke u ektra zoni hoteli će plaćati ubuduće zakup 1.206 dinara po kvadratnom metru, hosteli 1.090 dinara, ugostitelji 1.365 dinara a apoteke i stomatolozi 1.102 dinara po kvadratnom metru.

Niža cena od radiodifuznih emitera određena je samo za vlasnike ateljea i iznosiće 52 dinara po kvadratnom metru.

Kako je navedeno, onim zakupcima koji budu imali istaknutu firmu na ćiriličnom pismu umanjiće se iznos za pet odsto.

Ekstra zona poslovanja obuhvata stari deo Beograda i na Novom Beogradu blokove 16, 19, 20, 26, 11a i delove blokova 21, 30, 31.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • NBS: Pušten u rad sistem za instant plaćanja NBS: Pušten u rad sistem za instant plaćanja

  Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da je danas u Srbiji počeo sa radom sistem za instant plaćanja, koji će raditi neprekidno i omogućavati prenos novčanih sredstava u roku od samo nekoliko sekundi.

 • VOICE: Almeks ore hiljade hektara, a otima državne njive od pančevačkih ratara VOICE: Almeks ore hiljade hektara, a otima državne njive od pančevačkih ratara

  Poljoprivrednici u Pančevu ostali su uskraćeni za najmanje 1.000 hektara državnog zemljišta jer je toliko, umesto njima, dato preduzeću Stari Tamiš, delu Sistema Almeks (Almex) koje je - kršeći zakon - gradskoj komisiji dostavilo netačne podatke o površinama koje ima u vlasništvu, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

 • Miler: Srbija može do turskog toka Miler: Srbija može do turskog toka

  Predsednik Upravnog odobra JAD "Gasprom" Aleksej Miler poručio je da se Srbija može povezati na gasovodm koji do Turske ide preko Crnog mora.

 • Ponovo produžen tender za prodaju Luke Novi Sad Ponovo produžen tender za prodaju Luke Novi Sad

  Ministarstvo privrede Srbije danas je ponovo produžilo rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju 99,4 odsto akcija Luke Novi Sad po početnoj ceni od oko 15,98 miliona evra.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side