18.07.2018 Beograd

Grad Beograd: Povlašćena cena zakupa prostora za radiodufuzne emitere

Grad Beograd: Povlašćena cena zakupa prostora za radiodufuzne emitere
Skupština Grada Beograda, izmenama i dopunama odluke o utvrđivanju zakupnine za poslovni prostor odredila je da zakupci koji obavljaju radiodifuznu delatnost i emituju program od interesa za Beograd, u ekstra zoni, plaćaju cenu od 80 dinara po kvadratnom metru.

U centru grada, poređenja radi, banke će plaćati 813 dinara po kvadratu, zakup lokala za kulturnu delatnost je 589 dinara po kvadratnom metru dok se za učionice plaća 682 dinara po kvadratu.

U članu 2 Odluke se navodi da se zakupnine za zakupce koji obavljaju radiodifuznu delatnost primenjuje "ukoliko postoji pozitivno mišljenje Gradskog veća Grada Beograda".

Radiodifuzni emiteri za koje se proceni da emituju program od interesa za grad plaćaće u prvoj zoni 63 dinara po kvadratnom metru, drugoj 48 dinara, trećoj 37 dinara i četvrtoj 28 dinara po kvadratnom metru.

Dalje se navodi da će se za one emiteri koji ne ispunjavaju ovaj uslov primenjivati cena za kancelarije u iznosu od 739 dinara po kvadratnom metru.

Izmenama i dopunama odluke u ektra zoni hoteli će plaćati ubuduće zakup 1.206 dinara po kvadratnom metru, hosteli 1.090 dinara, ugostitelji 1.365 dinara a apoteke i stomatolozi 1.102 dinara po kvadratnom metru.

Niža cena od radiodifuznih emitera određena je samo za vlasnike ateljea i iznosiće 52 dinara po kvadratnom metru.

Kako je navedeno, onim zakupcima koji budu imali istaknutu firmu na ćiriličnom pismu umanjiće se iznos za pet odsto.

Ekstra zona poslovanja obuhvata stari deo Beograda i na Novom Beogradu blokove 16, 19, 20, 26, 11a i delove blokova 21, 30, 31.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Bajatović: Gasovod kroz Srbiju će biti stavljen u funkciju 1. januara 2020. godine Bajatović: Gasovod kroz Srbiju će biti stavljen u funkciju 1. januara 2020. godine

  Generalni direktor Javnog preduzeća "Srbijagas" Dušan Bajatović izjavio je danas da bi izgradnja gasovoda kroz Srbiju od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom trebalo da počne u martu, a da je završetak radova predviđen 15. decembra ove godine.

 • Novosti: Jug Srbije leži na srebru i zlatu Novosti: Jug Srbije leži na srebru i zlatu

  Kanadska istraživačka firma "Medgold risorsis" pronašla je u južnoj Srbiji, na samoj granici sa Bugarskom i Makedonijom, odlične indikatore da se u tom kraju nalaze bogata nalazišta plemenitih metala, piše u današnjem izdanju "Večernje novosti".

 • Evro sutra iznosi 118,40 dinara Evro sutra iznosi 118,40 dinara

  Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 118,4071 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • MMF smanjio predviđeni svetski rast MMF smanjio predviđeni svetski rast

  Međunarodni monetarni fond (MMF) smanjio je predviđeni svetski rast za ovu godinu, navodeći trgovinske tenzije i povećanje referentnih kamata u SAD.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side