11.06.2019 Beograd

Huawei P30 Lite impresionira rekordnim brojem AI opcija

Huawei P30 Lite impresionira rekordnim brojem AI opcija
Veštačka inteligencija (AI) i 5G su dva najpopularnija trenda u današnjem svetu tehnologije.

Dok 5G tehnologija još uvek nije potpuno razvijena, AI aplikacije su sveprisutne na mobilnim uređajima. Pre nekoliko godina razvoj veštačke inteligencije za široku upotrebu je bio u zastoju, ograničen karakteristkama hradvera. Sve ovo se promenilo predstavljanjem AI mobilnih procesora.

Huawei je jedna od prvih kompanija koja je u praksi primenila koncept mobilne veštačke inteligencije i to prilikom predstavljanja Mate 10 serije. Ugrađena, diskretna NPU jedinica je pametnom telefonu omogućila operacije vezane za veštačku inteligenciju, što je otvorilo vrata razvoju AI aplikacija. Prošle godine, Huawei je predstavio procesor Kirin 980 sa unapređenim AI performansama.

Godinama unazad, Huawei je neprekidno radio na unapređenju EMUI sistema, Kirin čipseta i NPU arhitekture. Najmoćniji Lite do sada - Huawei P30 Lite takođe bazira svoj rad na AI tehnologijama, koja uz procesor Kirin 710, 128GB memorije, EMUI 9.1 i GPU Turbo, omogućava odlične performanse.

Veštačka inteligencija integrsana u uređaj poboljšava računarske mogućnosti pametnog telefona, a najdirektniji uticaj se ogleda u obradi fotografija i video snimaka.

Kamera P30 Lite prepoznaje 22 kategorije sa više od 500 scena, uključujući portret, plavo nebo, sneg i noć. Osim toga, Huawei P30 Lite nudi jedinstvenu opciju stabilizacije slike pomoću veštačke inteligencije koja korisnicma omogućava da fotografišu noću bez upotrebe stativa, čime se rešava jedan od najvećih fotografskih izazova. Bez obzira da li se radi o normalnom osvetljenju ili okruženju sa osvetljenjem u pozadini, Huawei P30 Lite pomaže svojim korisnicima u nastojanju da naprave savršenu fotografiju.

P30 Lite ima prednju kameru od 24MP koja podržava opciju za ulepšavanje pomoću veštačke inteligencije. To korisnicima pruža mogućnost da budu još kreativniji prilikom fotografisanja selfija, i pruža kvalitet fotografije poput postera, uz visok nivo jasnoće. Veštačka inteligencija automatski primenjuje posebne procese ulepšavanja na osnovu analize crta lica osobe, a zatim primenjuje prilagođene procese ulepšavanja u zavisnosti od rezultata. Pored toga, prednja kamera modela Huawei P30 Lite telefona ima mogućnost da izdvoji subjekat od pozadine i automatski prilagodi parametre. Sa integrisanom veštačkom inteligencijom, kamera je u stanju da se vrlo brzo i precizno fokusira na subjekat.

Putem opcijeHiVision Shopping, kamera telefona Huawei P30 Lite lako može da prepozna objekte i poveže korisnika sa onlajn prodavnicom radi proveravanja i upoređivanja cena. Ova opcija prepoznaje stotine miliona artikala i više od stotinu brendova sa različitih onlajn platformi za kupovinu.

Među jedinstvenim opcijama na Huawei EMUI sistemu, vredi pomenuti AI Travel Ašistant. AI Travel Ašistant može da prepozna i dostavi informacije o obližnjim turističkim atrakcijama u zavisnosti od lokacije korisnika, uz dodatak audio vodiča i drugih korisnih saveta.

Kada je reč o igranju igrica, tehnologija veštačke inteligencije može da pomogne sistemu pri učenju i poboljša sveukupno iskustvo. Analizom grafičkih odlika i efikasnosti rada unapred, veštačka inteligencija može da predvidi količinu potrebnih resursa i inteligentno uredi redosled njihovog korišćenja. Zahvaljujući radu unapređene NPU jedinice, Huawei P30 Lite nudi još bolje performanse pri igranju igrica i neometano iskustvo igranja.

Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Brnabić: Javni dug Srbije pao na 48,2 odsto BDP-a Brnabić: Javni dug Srbije pao na 48,2 odsto BDP-a

  Javni dug Srbije pao je na 48,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

 • Mali: Izmenama zakona povećavamo bazu potencijalnih investitora Mali: Izmenama zakona povećavamo bazu potencijalnih investitora

  Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali danas je u Skupštini Srbije, obrazlažući Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala, rekao da će njime biti omogućeno da se poveća baza i struktura potencijalnih investitora koji će ulagati u domaće hartije od vrednosti, što je još jedna od aktivnosti Ministarstva finansija, usmerena ka razvoju tržišta kapitala.

 • Evro danas 117,51 dinar Evro danas 117,51 dinar

  Zvanični srednji kurs danas je 117,5169 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Evro danas 117,54 dinara Evro danas 117,54 dinara

  Zvanični srednji kurs danas je 117,5463 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side