18.06.2019 | 14:25h ► 17:12h Beograd

Ministarka nezadovoljna tempom popravke auto-puta od Batrovaca do Kuzmina

Ministarka nezadovoljna tempom popravke auto-puta od Batrovaca do Kuzmina Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović je danas rekla da nije zadovoljna brzinom radova na rehabilitaciji deonice auto-puta E-70 od Batrovaca do Kuzmina.

"Ovo je veoma važna deonica za nas, dugo se čekalo da počne rekonstrukcija tog dela auto-puta. Danas sam razgovarala sa izvođačima radova i investitorom o dinamici radova, jer nisam zadovoljna brzinom, mora brže da se radi", rekla je Mihajlović koja je s direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom posetila kamp građevinske firme "Integral".

Kazala je da će do 1. jula biti završeno pet kilometara od graničnog prelaza s Hrvatskom ka istoku i da je dobila uverenja od izvođača da će radovi biti završeni u roku, do 15. novembra.

Vrednost radova na deonici Batrovci-Kuzmin dugoj 21,6 kilometara je 16,5 miliona evra.

 

Izgradnja Moravskog koridora počeće na leto

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović danas je u razgovoru sa upravom američke kompanije Behtel koja će graditi Moravski koridor kazala da bi radiovi trebalo da počnu na leto.

"Izgradnja Moravskog koridora je 'projekat broj 1' za Ministarstvo, koji je važan ne samo zbog gradnje auto-puta od Čačka do Pojata, nego i zbog najmodernije telekomunikacione infrastrukture koja će biti izgrađena", rekla je Mihajlovićeva. 

Istakla je da je Moravski koridor i povezivanje Koridora 10 i Koridora 11 strateški važno za razvoj Srbije i za 500.000 ljudi koji žive u tom delu centralne Srbije. 

"Ubrzano se pripremamo za izgradnju, a cilj nam je da radovi počnu tokom leta, zbog čega je važno da što pre imamo zaključen komercijalni ugovor", rekla je Mihajlović.

Stjuart Džons, Predsednik kompanije Behtel zadužen za Evropu i Bliski istok, Stjuart Džons je kazao da očekuje brz napredak u realizaciji projekta izgradnje Moravskog koridora.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Brnabić: Javni dug Srbije pao na 48,2 odsto BDP-a Brnabić: Javni dug Srbije pao na 48,2 odsto BDP-a

  Javni dug Srbije pao je na 48,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

 • Mali: Izmenama zakona povećavamo bazu potencijalnih investitora Mali: Izmenama zakona povećavamo bazu potencijalnih investitora

  Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali danas je u Skupštini Srbije, obrazlažući Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala, rekao da će njime biti omogućeno da se poveća baza i struktura potencijalnih investitora koji će ulagati u domaće hartije od vrednosti, što je još jedna od aktivnosti Ministarstva finansija, usmerena ka razvoju tržišta kapitala.

 • Evro danas 117,51 dinar Evro danas 117,51 dinar

  Zvanični srednji kurs danas je 117,5169 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Evro danas 117,54 dinara Evro danas 117,54 dinara

  Zvanični srednji kurs danas je 117,5463 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side