03.09.2018 Beograd

Izgradnja puta Ruma - Šabac počeće sledeće godine

Izgradnja puta Ruma - Šabac počeće sledeće godine Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović predsedavala je danas prvim sastankom Radne grupe za izgradnju auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica koja bi trebalo da počne u prvoj polovini 2019, saopštilo je to ministarstvo.

Te deonice puta će, kako se navodi, graditi azerbejdžanska kompanija Azvirt.

Ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov rekao je da je doneta odluka da se Srbiji dodeli kredit od 210 miliona evra i da je azerbejdžanska strana spremna da pomogne u pripremi projektno-tehničke dokumentacije.

Mihajlović je rekla da je projekat saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica od velikog značaja za Srbiju i da je zadatak radne grupe da pripremi sve za realizaciju projekta da ne bi kasnio.

Ona je rekla da će se u narednom periodu paralelno raditi na zaključivanju sporazuma o finansiranju i na izradi projektno-tehničke dokumentacije, u čemu će učestvovati i Azvirt.

"Srbija i Azerbejdžan imaju prijateljske i dobre ekonomske odnose i posao koji započinjemo nastavak je dogovora koji su postigli predsednici Srbije i Azerbejdžana", rekla je Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Ambasador Hasanov je zahvalio potpredsednici srpske vlade na "dinamičnosti i energiji koja mnogo pomaže u realizaciji projekata".

Novi put koji će povezati Rumu, Šabac i Loznicu biće nastavak brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, odnosno Fruškogorskog koridora, a ukupna dužina ove saobraćajnice je oko 80 kilometara, od čega je 25 kilometara dužina budućeg auto-puta Ruma-Šabac, a brze saobraćajnice Šabac-Loznica 55 kilometara.

Srbija i Azerbejdžan potpisali su 2012. godine Sporazum o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji, čiji cilj je da se unapredi bilateralna ekonomska i tehnološka saradnja, uključujući i saradnju u oblasti razvoja, pripreme studija i projekata i realizaciju infrastrukturnih projekata.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side