20.10.2018 Beograd

Jakovljević: Razlog zbog kojeg kompanija Filip Moris ne otkupljuje domaći duvan kompleksna tema

Jakovljević: Razlog zbog kojeg kompanija Filip Moris ne otkupljuje domaći duvan kompleksna tema Foto: Pixabay
Generalni direktor kompanije "Filip Moris" za Jugoistočnu Evropu Aleksandar Jakovljević ocenio je da je "kompleksna tema" to što ta kompanija ne otkupljuje domaći duvan od 2015. godine.

"To je delimično povezano i sa nelegalnom trgovinom duvanskih proizvoda koja je na neki način uticala na domaće robne marke koje su koristile najveći deo tog duvana, tako da se tražnja za tim smanjila", rekao je Jakovljević na obeležavanju 15 godina od privatizacije Duvanske industrije Niš.

On je podsetio da se kompanija "Alliance One Tobačo" koja se bavila otkupom domaćeg duvana povukla sa ovog tržišta istovremeno kada je "Filip Moris" obustavio otkup.

"U celini je odnos cene i kvaliteta takav da mi u ovom momentu ne otkupljujemo duvan, ali siguran sam da smo svim onim što smo uradili u prethodnih 15 godina itekako doprineli srpskoj privredi", izjavio je Jakovljević.

Prema njegovim rečima, "Filip Moris" je od privatizacije Duvanske industrije u tu fabriku do sada uložio 850 miliona dolara i drugi je najveći poreski obveznik u zemlji, sa učešćem od pet odsto u ukupnim poreskim prihodima.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side