Kanada izdvojila više od 80 milijardi dolara pomoći
18.03.2020 Beograd

Kanada izdvojila više od 80 milijardi dolara pomoći

Kanada izdvojila više od 80 milijardi dolara pomoći Foto: AP
Kanadski premijer Džastin Trudo objavio je danas novi plan od 27 milijardi kanadski dolara (17 milijardi evra) pomoći i 55 milijardi u obliku odlaganja poreza da pomogne toj zemlji u suočavanju sa pandemijom korona virusa.

"U ovom vanrednom periodu naša vlada preduzima vanredne mere", rekao je Trudo na konferenciji za novinare ispred svoje zvanične rezidencije.

"Obezbedićemo do 27 milijardi dolara direktne podrške radnicima i kanadskim firmama i 55 millijardi da odgovorimo na potrebe likvidnosti kanadskih porodica i firmi u obliku odlaganja poreza, da bi pomogli u stabilizaciji ekonomije", rekao je on.

On je rekao da ta podrška od ukupno 82 milijardi dolara predstavlja više od tri odsto kanadskog BDP-a.

Iako se efekti pandemije sve više osećaju u kanadskoj privredi mere će "omogućiti Kanađanima da plate svoje kirije i kupe osnovne namirnice i pomoći će firmama da nastave da plaćaju svoje zaposlene i svoje račune u ovo neizvesno vreme, rekao je Trudo.

Ova suma dodaje se na prvu izdvojenu pomoć od 10 milijardi kanadskih dolara oslobođenih prošlog petka da pomognu firmama u zemlji. Kanada je danas imala 600 potevrđenih slučaja korona virusa i osam umrlih.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side