10.06.2019 Niš

Komisija za zaštitu konkurencije: Niš-ekspres da plati kaznu od 40,7 miliona dinara

Komisija za zaštitu konkurencije: Niš-ekspres da plati kaznu od 40,7 miliona dinara Foto: PrtScn
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je utvrdila da je saobraćajno preduzeće Niš-ekspres zloupotrebilo dominantan položaj na tržištu izlaska na peron autobuske stanice na teritoriji grada Niša i odredila mu kaznu od oko 40,7 miliona dinara.

Niš-ekspres je kao upravljač Autobuskom stanicom Niš putnicima naplaćivao različite cene stanične usluge, na osnovu kupljene karte, u zavisnosti od dužine relacije putovanja.

Komisija je utvrdila i da je Niš-ekspres primenjivao nejednake uslove poslovanja i prema građanima koji su kupovala peronsku kartu, odnosno njima je naplaćivan iznos veći od najvećeg iznosa stanične usluge, uključen u cenu vozne karte, koji obuhvata i izlazak na peron.

Niš-ekspresu je naloženo da na ime mere zaštite konkurencije uplati na račun budžeta Srbije iznos od 40.726.439 dinara što je 1,3 odsto od ukupnog prihoda tog preduzeća u godini koja prethodi godini pokretanja postupka ispitivanja povrede konkurencije.

Komisija je 2017. godine pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije Niš-ekspresa na osnovu inicijative Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Pregovori o minimalnoj ceni rada u Srbiji nastavljaju se u četvrtak Pregovori o minimalnoj ceni rada u Srbiji nastavljaju se u četvrtak

  Predstavnik sindikata UGS "Nezavisnost" Zoran Ristić rekao je danas da je prvi razgovor o novoj minimalnoj ceni rada u Srbiji između sindikata, poslodavaca i države završen zaključkom da ima osnova za povećanje minimalne zarade i da se pregovori nastavljaju u četvrtak.

 • Evro danas 117,77 dinara Evro danas 117,77 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,7720 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Atanacković: Poresko rasterećenje zarada za jedan odsto neće povećati domaće investicije Atanacković: Poresko rasterećenje zarada za jedan odsto neće povećati domaće investicije

  Počasni predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković rekao je danas da će smanjenje poreza na zarade za oko jedan odsto, ako to bude kompenzacija za povećanje minimalne zarade za 2020. godinu, biti prihvatljivo za privrednike, ali da neće omogućiti povećanje domaćih investicija.

 • Evro sutra 117,79 dinara Evro sutra 117,79 dinara

  Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,7999 dinara za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side