10.06.2019 Niš

Komisija za zaštitu konkurencije: Niš-ekspres da plati kaznu od 40,7 miliona dinara

Komisija za zaštitu konkurencije: Niš-ekspres da plati kaznu od 40,7 miliona dinara Foto: PrtScn
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je utvrdila da je saobraćajno preduzeće Niš-ekspres zloupotrebilo dominantan položaj na tržištu izlaska na peron autobuske stanice na teritoriji grada Niša i odredila mu kaznu od oko 40,7 miliona dinara.

Niš-ekspres je kao upravljač Autobuskom stanicom Niš putnicima naplaćivao različite cene stanične usluge, na osnovu kupljene karte, u zavisnosti od dužine relacije putovanja.

Komisija je utvrdila i da je Niš-ekspres primenjivao nejednake uslove poslovanja i prema građanima koji su kupovala peronsku kartu, odnosno njima je naplaćivan iznos veći od najvećeg iznosa stanične usluge, uključen u cenu vozne karte, koji obuhvata i izlazak na peron.

Niš-ekspresu je naloženo da na ime mere zaštite konkurencije uplati na račun budžeta Srbije iznos od 40.726.439 dinara što je 1,3 odsto od ukupnog prihoda tog preduzeća u godini koja prethodi godini pokretanja postupka ispitivanja povrede konkurencije.

Komisija je 2017. godine pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije Niš-ekspresa na osnovu inicijative Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Evro sutra 117,51 dinar Evro sutra 117,51 dinar

    Dinar će sutra neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,5180 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side