10.06.2019 Niš

Komisija za zaštitu konkurencije: Niš-ekspres da plati kaznu od 40,7 miliona dinara

Komisija za zaštitu konkurencije: Niš-ekspres da plati kaznu od 40,7 miliona dinara Foto: PrtScn
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije je utvrdila da je saobraćajno preduzeće Niš-ekspres zloupotrebilo dominantan položaj na tržištu izlaska na peron autobuske stanice na teritoriji grada Niša i odredila mu kaznu od oko 40,7 miliona dinara.

Niš-ekspres je kao upravljač Autobuskom stanicom Niš putnicima naplaćivao različite cene stanične usluge, na osnovu kupljene karte, u zavisnosti od dužine relacije putovanja.

Komisija je utvrdila i da je Niš-ekspres primenjivao nejednake uslove poslovanja i prema građanima koji su kupovala peronsku kartu, odnosno njima je naplaćivan iznos veći od najvećeg iznosa stanične usluge, uključen u cenu vozne karte, koji obuhvata i izlazak na peron.

Niš-ekspresu je naloženo da na ime mere zaštite konkurencije uplati na račun budžeta Srbije iznos od 40.726.439 dinara što je 1,3 odsto od ukupnog prihoda tog preduzeća u godini koja prethodi godini pokretanja postupka ispitivanja povrede konkurencije.

Komisija je 2017. godine pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije Niš-ekspresa na osnovu inicijative Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • GIM potencijalno oštetio Namensku iz Trstenika za 1,6 miliona dolara GIM potencijalno oštetio Namensku iz Trstenika za 1,6 miliona dolara

  Kompanija GIM potencijalno je oštetila proizvođača oružja PPT Namenska iz Trstenika za 1,6 miliona dolara jer je prodavala oružje u inostranstvu po ceni većoj od ugovorene, a razliku, suprotno zakonu, nije isplatila Namenskoj, sledi iz izveštaja Državne revizorske institucije, piše Nova ekonomija.

 • Miodrag Kostić namerava da širi poslovanje u Italiji Miodrag Kostić namerava da širi poslovanje u Italiji

  Srpski preduzetnik, vlasnik luksuznih hotela Kempinski u Savudriji i Portorožu, Miodrag Kostić razmišlja da kupi luku u Trstu, između dokova II i III, hangare 6 i 9, kao i terminal Adria, prenosi italijanski časopis Il Pičolo.

 • Kompanija Pauer Čajna zainteresovana za gradnju šumadijskog koridora Kompanija Pauer Čajna zainteresovana za gradnju šumadijskog koridora

  Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su danas sa delegacijom kineske kompanije Pauer Čajna koja je zainteresovana da učestvuje u projektu iradnje šumadijskog koridora "Vožd Кarađorđe", koji treba da poveže koridore 10 i 11.

 • EPS: Ulaganja u oblasti kvaliteta vazduha oko 650 miliona evra EPS: Ulaganja u oblasti kvaliteta vazduha oko 650 miliona evra

  Prioritet Elektroprivrede Srbije (EPS) u zaštit životne sredine i najveći obim ulaganja od oko 650 miliona evra predviđen je u oblasti zaštite kvaliteta vazduha, kroz izgradnju sistema za odsumporavanje dimnih gasova i primarne i sekundarne mere za smanjene emisije azotnih oksida u termoelektranama, rečeno je danas Beti u EPS-u.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side