30.10.2019 Novi Sad

Kompanija Karlsberg poklonila mini pivaru Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu

Kompanija Karlsberg poklonila mini pivaru Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu Foto: Beta / Dragan Gojic
Kompanija Karlsberg Srbija poklonila je Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu mini pivaru koja će studentima omogućiti bolji uvid u celokupan postupak proizvodnje piva, saopštila je danas ta kompanija.

Pivaru su, kako se navodi, danas otvorili direktor kompanije Karlsberg Srbije Vladimir Vava i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević.

"Donacijom pivare Tehnološkom fakultetu nastavljamo dugogodišnju saradnju sa ovom obrazovnom institucijom i nastojimo da budućim stručnjacima iz oblasti pivske industrije omogućimo da tokom školovanja steknu i praktična znanja koja će biti u mogućnosti da primene kasnije u svom poslu", rekao je Vava.

Šarčević je kazao da će pogon mini pivare dodatno osnažiti postojeću istraživačku infrastrukturu i omogućiti dalji razvoj Tehnološkog fakulteta.

"Ovo je odličan primer javno-privatnog partnerstva sa jedne strane, i odlična osnova za razvoj dualnog obrazovanja", rekao je Šarčević.

On je ocenio da su Karlsberg i Dunđerski Fondacija prepoznali Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu kao visokoškolsku ustanovu koja obrazuje kvalitetne kadrove zbog čega od 2015. godine dodeljuju stipendije najboljim studentima II, III i IV godine osnovnih akademskih studija i master akademskih studija studijskog područja Prehrambena biotehnologija.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side