Kompanija Volt Dizni ostaviće bez plate 43.000 radnika
12.04.2020 Beograd

Kompanija Volt Dizni ostaviće bez plate 43.000 radnika

Kompanija Volt Dizni ostaviće bez plate 43.000 radnika Foto: AP/John Raoux
Kompanija "Volt Dizni svet" planira da od sledeće nedelje prestane da isplaćuje platu za 43.000 radnika koji ne dolaze na posao zbog zatvaranja tog tematskog odmarališta sredinom marta usled širenja novog koronavirusa, ali će im dozvoliti da zadrže beneficije do godinu dana.


Radnici će moći da zadrže beneficije, zdravstvene, stomatološke i životnog osiguranja, sve dok traje zabrana kretanja, ili najdalje još godinu dana.

Oni radnici koji se vraćaju na posao od 19. aprila, njih oko 200, biće raspoređeni prema godinama radnog staža i ranijim pozicijama na radna mesta koja su neophodna za održavanje parka i za to će biti plaćeni, navodi se u saopštenju Saveta za trgovinske usluge, koalicije sindikata koji predstavljaju radnike.

"Sindikalni sporazum pruža snažniju zaštitu i korist za 43.000 sindikalnih radnika u Dizniju od gotovo bilo kojeg drugog radnika u Sjedinjenim Državama koji ostaje bez posla", navodi sindikat.

U Diznijevim tematskim parkovima radi 77.000 ljudi i to je kompanija sa najviše zaposlenih u SAD.

Do 19. aprila svim radnicima koji su poslati kućama biće isplaćivane zarade, a nakon toga ova odluka biće poništena jer se ne zna tačno kada će ponovo početi da rade.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
 • Vučić: Planirana rekonstrukcija više putnih pravaca na području Pazara Vučić: Planirana rekonstrukcija više putnih pravaca na području Pazara

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u planu izgradnja ili rekonstrukcija više putnih pravaca na širem području Novog Pazara, od čega je samo za rekonstrukciju puta između Raške i Novog Pazara ovojeno oko 12 miliona evra.

 • MAT: Pad industrijske proizodnje u aprilu 16,6 odsto MAT: Pad industrijske proizodnje u aprilu 16,6 odsto

  Industrijska proizvodnja, spoljnotrgovinska razmena i unutrašnja potrošnja u Srbiji u aprilu ove godine su usled pandemije Kovid 19 bili u osetnom na tekućem i međugodišnjem padu, u zastoju je saobraćaj, kao i turizam i ugostiteljske usluge, a oporavak industrijske proizvodnje u maju će biti samo delimičan, ukazali su autori ekonomskog biltena "Makroekonomske analize i trendovi" (MAT).

 • Keserović: Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća ove godine Keserović: Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća ove godine

  Srbija bi ove godine od izvoza voća mogla da ostvari devizni priliv od oko 650 miliona dolara, uprkos tome što će rod biti manji oko pet odsto nego prošle godine, rekao je danas stručnjak za vočarstvo Zoran Keserović, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

 • Viz er ponovo leti iz Niša do Beča Viz er ponovo leti iz Niša do Beča

  Mađarska avio-kompanija "Viz er" obnovila je danas letove sa niškog aerodroma do Beča, obavljeno je na njihovom sajtu.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side