Lasta: Postignut sporazum sa ministrom da se sutra ne održi štrajk
02.10.2017 Beograd

Lasta: Postignut sporazum sa ministrom da se sutra ne održi štrajk

Lasta: Postignut sporazum sa ministrom da se sutra ne održi štrajk Foto: pixabay
Saobraćajno preduzeće "Lasta" saopštilo je danas da je rukovodstvo tog preduzeća u razgovoru sa ministrom privrede Goranom Kneževićem postiglo sporazum da se ne održi generalni štrajk zakazan za sutra.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Nadzornog odbora "Lasta" Toni Gajić navodi se da je na današnjem sastanku u prostorijama Ministarstva privrede postignuta saglasnost da se zahtevi Štrajkačkog odbora uvaže.

"Postignuta je saglasnost da se nastavi proces rada u Saobraćajnom preduzeću 'Lasta'", piše u saopštenju.

Sastanku su pored Gajića prisustvovali i generalni direktor "Laste" Veljko Vukobratić, predstavnici Samostalnog sindikata tog preduzeća, Nezavisnog sindikata radnika "Laste", kao i predstavnici Štrajkačkog odbora.

Predsednici dva sindikata, Nezavisnost i Samostalnog sindikata, i šest radnika beogradskog saobraćajnog preduzeća "Lasta" 29. septembra štrajkovali su glađu, a 80 zaposlenih protestovalo je ispred sedišta te firme u Beogradu jer su želeli da spreče odlazak preduzeća u stečaj.

Potpredsednik sindikata Nezavisnost Dragan Filipović rekao je da su predsednici Nadzornog odbora i Izvršnog odbora podneli ostavke, a izvršili su pritisak i na rukovodioce da učine isto, što po njegovoj oceni "Lastu" vodi u stečaj s obzirom da ne postoji rukovodstvo.

On je kazao da je njihov zahtev da se postave predsednici i Izvršnog i Nadzornog odbora koji "nemaju kriminalnu prošlost".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side