12.06.2018 Beograd

Lidl u Novoj Pazovi otvorio logistčki centar

Lidl u Novoj Pazovi otvorio logistčki centar
Logistički centar kompanije Lidl otvoren je danas u Novoj Pazovi, a predstavnici tog nemačkog trgovinskog lanca najavili su da će do kraja godine otvoriti između 10 i 20 prodavnica u Srbiji.

U Lidlovom objektu u Novoj Pazovi radi 180 ljudi, prostire se na 45.000 kvadratnih metara, ima mesta za 30.000 paleta i kapacitet za snabdevanje 100 prodavnica.

Kompanija Lidl u Srbiji ima 500 zaposlenih, a objavljen je konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca.

Logistički centar je otvoren u prisustvu predsednika države Aleksandra Vučića, ministra trgovine Rasima Ljajića, predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i nemačkog ambasadora Aksela Ditmana.

Genaralni direktor kompanije Lidl Srbija Tomislav Šapina je rekao da će taj trgovinski lanac i u Srbiji kao i u drugim zemaljama ponuditi svežu i kvalitetnu robu po najboljoj ceni.

"Nudimo i dobre radne uslove i adekvatnu naknadu u srdačnoj atmosferi", rekao je Šapina.

On je istakao da će Lidl biti dugoročni partner Srbije i da će zajedno da rastu da se razvijaju.

Vičić je rekao da je Lidl u logostički centar u Novoj Pazovi investirao 55 miliona evra i angažovao 50 domaćih izvođača radova sa 2.000 radnika.

"Dolazak Lidla je simobol napretka Srbije jer ta kompanija posluje u 28 evropskih zemalja kojima Srbija želi da se pridruži", kazao je Vučić.

Dodao je da će Lidl ojačati konkurenciju na domaćem tržištu i da će se u njegovim radnjama odmah naći 300 proizvoda iz Srbije, a da se nada da će ih kasnije biti i više.

Po rečima Vučića kupovna moć gradana Srbije će rasti jer će biti veće plate i penzije i oni žele da kupuju kvalitetnu robu, kakvu će Lidl nuditi.

Nemački ambasador Aksel Ditman je kazao da Lidl u Srbiji ne donosi samo radna mesta već i transfer znanja i tehnologija i uključivanje lokalnih dobavljala u njegov lanac.

On je podsetio da u Srbiji posluje 400 nemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 45.000 ljudi.

Širom sveta Lidl ima vise 10.000 prodavnica, opslužuje 10 miliona kupaca i ima 150 logističkih centara.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Ljajić: Uvođenjem kosovskih taksi sporazum CEFTA doveden u pitanje Ljajić: Uvođenjem kosovskih taksi sporazum CEFTA doveden u pitanje

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je Sorazum o slobodnoj trgovini (CEFTA) iz 2006. godine posle uvođenja taksi od 100 odsto na srpsku robu na Kosovu, doveden u pitanje i da zahteva oporavak da bi se održao.

 • Lidl upozorio potrošače da poklon kartice ne kupuju od preprodavaca Lidl upozorio potrošače da poklon kartice ne kupuju od preprodavaca

  Kompanija Lidl Srbija upozorila je danas potrošače da su se na pojedinim sajtovima, kao i na profilima na društvenim mrežama, pojavili oglasi za prodaju Lidl poklon kartica, po cenama nižim od njihove vrednosti.

 • Evro sutra 117,94 dinara Evro sutra 117,94 dinara

  Dinar će u sredu biti jači za 0,1 odsto u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 117,9446 dinara za jedan evro, što će biti najjača vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Mihajlović: Još 850 miliona dinara za puteve u Podunavskom okrugu Mihajlović: Još 850 miliona dinara za puteve u Podunavskom okrugu

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, rekla je danas u Smederevskoj Palanci da bez ulaganja u infrastrukturu nema razvoja i napretka nijedne opštine u Srbiji i da će Vlada nastaviti da ulaže i u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side