25.09.2018 Beograd

Mali sa delegacijom MMF-a o modernizaciji Poreske uprave

Mali sa delegacijom MMF-a o modernizaciji Poreske uprave Foto: Beta / Miloš Miškov
Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas u Beogradu sa Delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Džejms Ruf, o transformaciji i modernizaciji Poreske uprave u cilju njene veće efikasnosti, kao i o unapređenju rada poreskog sistema.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, sagovornici su se saglasili da je u pitanju važan proces koji treba da se uradi temeljno i na sistemski način, navodeći da bi prvi rezultati trebalo da se vide krajem 2019. godine.

Tokom sastanka je ocenjeno i da je jedna od važnih tema u okviru transformacije rada Poreske uprave, ubrzan i efikasniji povraćaj PDV-a.

Misija MMF-a boravi u Beogradu povodom razmatranja rezultata sprovođenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi, podržanog Instrumentom za kordinaciju politike, koji je Srbiji odobren 18. jula, na period od 30 meseci.

Srbija i Misija MMF-a su nakon završenog trogodišnjeg aranžamana u julu ove godine ušli u novi nefinansijski aranžman koji ima savetodavnu ulogu i usmeren je na sprovođenje strukturnih reformi, za čije rezultate je planirano pet polugodišnjih razmatranja.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 118,41 dinara Evro danas 118,41 dinara

  Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs je 118, 4105 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Suficit budžeta Srbije na kraju avgusta 36,8 milijardi dinara Suficit budžeta Srbije na kraju avgusta 36,8 milijardi dinara

  Suficit budžeta Srbije na kraju avgusta ove godine iznosio je 36,8 milijardi dinara jer su prihodi bili 770,8 milijardi a rashodi 734 milijardi dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

 • S 599,6 miliona evra Fijat najveći izvoznik iz Srbije S 599,6 miliona evra Fijat najveći izvoznik iz Srbije

  Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji tokom devet ovogodišnjih meseci bila je 3,3 milijarde evra, a najveći izvoznik je "Fijat Krajsler automobili Srbija" (FCA), čiji je izvoz bio 599,6 miliona evra, objavilo je Ministarstvo finansija.

 • Evro sutra 118, 5566 dinara Evro sutra 118, 5566 dinara

  Dinar će u sredu prema evru biti za 0,1 odsto slabiji nego danas, i zvanični srednji kurs biće 118, 5566 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side