25.09.2018 Beograd

Mali sa delegacijom MMF-a o modernizaciji Poreske uprave

Mali sa delegacijom MMF-a o modernizaciji Poreske uprave Foto: Beta / Miloš Miškov
Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas u Beogradu sa Delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Džejms Ruf, o transformaciji i modernizaciji Poreske uprave u cilju njene veće efikasnosti, kao i o unapređenju rada poreskog sistema.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, sagovornici su se saglasili da je u pitanju važan proces koji treba da se uradi temeljno i na sistemski način, navodeći da bi prvi rezultati trebalo da se vide krajem 2019. godine.

Tokom sastanka je ocenjeno i da je jedna od važnih tema u okviru transformacije rada Poreske uprave, ubrzan i efikasniji povraćaj PDV-a.

Misija MMF-a boravi u Beogradu povodom razmatranja rezultata sprovođenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi, podržanog Instrumentom za kordinaciju politike, koji je Srbiji odobren 18. jula, na period od 30 meseci.

Srbija i Misija MMF-a su nakon završenog trogodišnjeg aranžamana u julu ove godine ušli u novi nefinansijski aranžman koji ima savetodavnu ulogu i usmeren je na sprovođenje strukturnih reformi, za čije rezultate je planirano pet polugodišnjih razmatranja.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side