Mali: Uplata minimalca zaposlenima sredinom maja, pomoći građanima kad prođe vanredno stanje
31.03.2020 Beograd

Mali: Uplata minimalca zaposlenima sredinom maja, pomoći građanima kad prođe vanredno stanje

Mali: Uplata minimalca zaposlenima sredinom maja, pomoći građanima kad prođe vanredno stanje Foto: Beta/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC
Ministar finansija Siniša Mali je danas rekao da će uplata prve minimalne zarade za preduzetnike i zaposlene u malim i srednjim preduzećima iz državnog budžeta Srbije početi sredinom maja, a jednokratne pomoći svim građanima Srbije od po 100 evra kad prođe vanredno stanje uvedeno usled epidemije virusa korona.

On je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio državni paket pomoći privredi i građanima rekao da će u narednih 10 dana Vlada usvojiti sve akte koji će omogućiti da se te mere što brže i efikasnije sprovedu.

Najavio je i mogućnost dodatnih mera pomoći za one koji će biti najviše pogođeni uslovima rada u vreme epidemije.

"Ovim paketom pomoći privredi skraćujemo vreme da se nakon krize u što kraćem periodu naša ekonomija vrati na noge i krene da trči istom brzinom kojom je trčala do pre nekoliko nedelja" rekao je Mali.

Naveo je da se precizno još ne zna koliko novca će u okviru tog paketa pomoći biti obezeđeno iz budžeta, a koliko zaduživanjem na domaćem i međunarodnom finansijskom tržištu.

Ministar finansija je apelovao na vlasnike poslovnog prostora da ne naplaćuju zakupcima kiruju dok je vanredno stanje u zemlji.

Na pitanje novinara da li moglo da se pravednije raspodeli jednokratna pomoć građanima Mali je rekao da je namera bila da "svako oseti snagu države i dobije dozu otpimizma i prođe krizu što lakše".

"Treba da budemo solidarni, jedinstveni, da svakom građaninu pomogne što je moguće više", rekao je Mali.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side