15.09.2019 Beograd

Mali: Uspešne domaće kompanije nosioci privrednog razvoja

Mali: Uspešne domaće kompanije nosioci privrednog razvoja Foto: Beta / Milan Obradović
Ministar finansija Siniša Mali posetio je kompaniju "Bibli" u opštini Mladenovac i tom prilikom prisustvovao manifestaciji "Kosmajski kazan", koju prvi put ova kompanija organizuje uz podršku opštine, saopšteno je iz tog ministarstva.

"Danas smo obišli jednu uspešnu domaću kompaniju, i prisustvovali manifestaciji 'Kosmajski kazan', koja oživljava selo, ali ujedno i promoviše domaću proizvodnju i tradicionalne recepture u Srbiji. To su stvari koje moramo da podržimo, jer su baš ovakve domaće kompanije, koje zapošljavaju oko 50 ljudi, nosioci privrednog razvoja naše zemlje. Država će za njih učiniti sve što može, i po pitanju subvencija, ali i raznih vrsta podsticaja", kazao je Mali.

On je istakao da je Mladenovcu potrebno što više domaćih malih i srednjih kompanija, ali i velikih stranih investicija, kao i da je Srbija "šampion sveta po privlačenju stranih direktnih investicija".

"To nam je potvrdio i Fajnenšel tajms. Nameravamo da u sledećem talasu investicija dovedemo jednog velikog investitora i u Mladenovac", najavio je Mali.

U saopštenju se navodi da je ova manifestacija bila i prilika da se promoviše opština Mladenovac, u kojoj je urađeno mnogo na poboljšanju infrastrukture.Mali je istakao da Mladenovac napreduje u poslednje četiri godine, da je urađeno je više od 150 kilometara novih puteva, 12,5 kilometara vodovodne mreže, 7,5 kilometara kanalizacione mreže.

On je najavio da uskoro kreće veliki nacionalni investicioni program, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Želimo da u naredne četiri godine uložimo više od 12 milijardi evra u izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, asfaltiranje ulica, u domove zdravlja, škole i vrtiće. Svaka lokalna samouprava, uključujući i Mladenovac, će konkurisati, i sa zadovoljstvom kažem da opštine već uveliko pripremaju projekte. Upravo to je i glavni cilj mog dolaska ovde - da ne samo Mladenovac, već i sve opštine u Srbiji, dobiju odgovarajuću infrastrukturu, a da domaćim preduzetnicima pomognemo da posluju još bolje", istakao je Mali.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side