13.03.2019 Beograd

Mihajlović: Dodatne 1,3 milijarde dinara za putnu infrastrukturu Sremskog okruga

Mihajlović: Dodatne 1,3 milijarde dinara za putnu infrastrukturu Sremskog okruga Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade,MGSIS
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će biti opredeljene dodatne 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju puteva u Sremskom okrugu.

 

Nakon posete opštini Pećinci i razgovora sa načelnikom Sremskog okruga i predsednicima lokalnih samouprava tog kraja o razvoju drumske i železničke infrastrukture, kao i o ostalim temama iz resora Ministarstva koje vodi, ministarka je kazala da su napravili realnu dinamiku realizacije projekata za ovu i 2020. godinu.

"Hvala svim opštinama i gradu Sremskoj Mitrovici na podršci koju nam pružaju za kapitalne projekte koje Ministarstvo vodi - izgradnju brze pruge Stara Pazova-Novi Sad, kao i budućeg auto-puta od Beograda do Sarajeva, za koji očekujemo da u junu započnu radovi na deonici Sremska Rača-Kuzmin", rekla je Zorana Mihajlović, a prenelo Ministarstvo.

Ministarka je dodala da je zbog izgradnje auto-puta Surčin-Obrenovac i prevoza peska uništen lokalni put Deč-Preka kaldrma-Ašanja i da će država sa izvođačem radova dogovoriti da se taj put rekonstruiše.

Ona je dodala i da je sa "Železnicama Srbije" dogovoreno da do juna budu rekonstruisani putni prelazi u Šidu.

Predsednik opštine Pećinci Željko Trbović izrazio je zahvalnost potpredsednici Vlade Srbije i njenom timu na brzim i efikasnim odgovorima na njihove zahteve i dodao da je danas dogovoreno da se rekonstruiše nekoliko puteva u ovoj lokalnoj samoupravi, što će doprineti boljem kvalitetu života meštana.

"Dogovorili smo rekonstrukciju puteva Deč-Preka kaldrma-Ašanja, Popinci-centar Pećinaca, kao i proširenje puta od Subotišta do Ogara. Hvala potpredsednici Vlade na brzom reagovanju i tome što je sa sobom danas povela direktore javnih preduzeća čiji resori su nam veoma važni", rekao je Trbović.

Načelnik Sremskog okruga Perica Gaković rekao je da je danas održan iscrpan sastanak sa predsednicima svih lokalnih samouprava ovog okruga i da se razgovaralo o putnoj infrastrukturi, ali i ozakonjenju, izdavanju građevinskih dozvola, katastru i gradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Sremske Mitrovice i predsednici opština Stara Pazova, Inđija, Šid, Irig i Ruma.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side