24.06.2019 Beograd

Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto

Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da izgradnja Moravskog koridora, "najznačajnijeg autoputa uz Koridor 10 za Srbiju", može da počne na leto.


"Ovaj autoput je izuzetno važan za državu jer će spojiti koridore 10 i 11, odnosno centralnu Srbiju, gde živi više od pola miliona stanovništva i posluje više od 20.000 firmi", izjavila je Mihajlović, saopšteno je iz ministarstva.

Ona je navela da će sutra, u utorak, Skupština Srbije razmatrati predlog Zakona o postojanju javnog interesa za izgradnju Moravskog koridora.

"Izgradnja Moravskog koridora specifičan je projekat jer podrazumeva izgradnju autoputa, najmodernije telekomunikacione mreže i zaštitu Morave i njenih pritoka", rekla je Mihajlović, gostujući na TV Prva.

Mihajlovićeva je istakla da će Vlada Srbije uredbom propisati kriterijume za izgradnju ovog koridora jer je u interesu da najbolje kompanije realizuju taj projekat.

"Behtel je jedna od najboljih svetskih kompanija. Važno je da radimo sa najboljima jer će nam doneti nove tehnologije, znanja i iskustva. Da bismo bili u prilici da razgovaramo sa najboljima moramo imati stabilan budžet, političku situaciju i dokumentaciju, što smo i obezbedili", rekla je Mihajlović.

Ona je navela i da će, prema procenama, autoput od Preljine do Pojata biti gotov za dve i po godine, a njegova izgradnja koštaće oko 800 miliona evra. 

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side