18.07.2019 Beograd

Mihajlović: Na istočnom kraku Кoridora 10 ostalo još jedan odsto radova

Mihajlović: Na istočnom kraku Кoridora 10 ostalo još jedan odsto radova Foto: Beta / Mileta Mirčetić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je na celom istočnom kraku Кoridora 10 ostalo da se završi još jedan odsto radova, odnosno oko 100 metara trase na deonici Bancarevo-Crvena Reka i ponovila da bi ceo put trebalo da bude pušten u saobraćaj na jesen.

"I u Grdelici smo imali sličnu situaciju, da je svega nekoliko tačaka ostalo da se radi, a tako je i sada, na istočnom kraku, na kojem pratimo radove iz kampa 'Кoridora Srbije' u Beloj Palanci, gde takođe imamo nekoliko zahtevnih kosina i klizišta. Verujem da ćemo na jesen pustiti u saobraćaj ceo istočni krak Кoridora 10", rekla je Mihajlović za RTS.

Mihajlović je rekla da je tokom izgradnje ovog auto-puta bilo mnogo problema sa planiranjem radova i projektovanjem, da se sada ti problemi rešavaju i da se na nekim pozicijama uvode i novi izvođači koji će efikasnije završiti radove.

"Istočnim krakom Кoridora 10 Srbija ne samo da se bolje povezuje sa Bugarskom, već je u pitanju i ozbiljna tranzitna ruta ka Turskoj i ka Bliskom istoku, koja vodi preko Srbije. Ovaj auto-put je važan i za brži razvoj ovog dela Srbije, što vidimo i po firmama koje posluju u Slobodnoj zoni Pirot, kao i po tome kako sam grad danas izgleda, po punim hotelima i restoranima", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla i da u poslednjem kvartalu ove godine počinju i radovi na modernizaciji, rekonstrukciji i elektrifikaciji pruge Niš - Dimitrovgrad.

"Projekat vredan oko 268 miliona evra, uključuje i radove i izgradnju obilazne pruge oko Niša, koju su Nišlije čekale i tražile da se izgradi decenijama", dodala je ministarka.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Pregovori o minimalnoj ceni rada u Srbiji nastavljaju se u četvrtak Pregovori o minimalnoj ceni rada u Srbiji nastavljaju se u četvrtak

  Predstavnik sindikata UGS "Nezavisnost" Zoran Ristić rekao je danas da je prvi razgovor o novoj minimalnoj ceni rada u Srbiji između sindikata, poslodavaca i države završen zaključkom da ima osnova za povećanje minimalne zarade i da se pregovori nastavljaju u četvrtak.

 • Evro danas 117,77 dinara Evro danas 117,77 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,7720 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Evro sutra 117,79 dinara Evro sutra 117,79 dinara

  Dinar će u utorak neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,7999 dinara za jedan evro, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

 • Кosovo možda ukine zabranu uvoza makedonskih proizvoda do kraja nedelje Кosovo možda ukine zabranu uvoza makedonskih proizvoda do kraja nedelje

  Kosovo će možda ukloniti zabranu na uvoz meda i krompira iz Severne Makedonije do kraja ove nedelje, saopštio je kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja, preneo je portal Кossev.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side