20.07.2019 | 12:35h ► 18:06h Beograd

Mihajlović: Na jesen ćemo pustiti u saobraćaj istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj

Mihajlović: Na jesen ćemo pustiti u saobraćaj istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj Foto: Beta / Kabinet potpred. Vlade / M. Mirčetić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je danas u kampu "Koridora Srbije" u Beloj Palanci završni sastanak, u okviru svog boravka na istočnom kraku Koridora 10, sa izvođačima radova i drugim učesnicima na projektu izgradnje te deonice.

Ona je istakla da će zajedničkim radom Vlade i "Koridora Srbije" svi problemi na deonici biti prevaziđeni i da će istočni krak biti pušten u saobraćaj na jesen, saopšteno je iz njenog kabineta.

"Imali smo određenih problema na ovoj deonici i verujem da u budućnosti nikada više nećemo imati problema sa građevinskim kompanijama koje izvode radove, kao što smo na ovoj deonici imali sa grčkim Aktorom! Ali, prevazići ćemo sve probleme i na jesen pustiti u saobraćaj istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj. Hvala Koridorima Srbije na svemu što rade kada su investicije u pitanju, nastavljamo novi investicioni ciklus u infrastrukturu gde će Koridori biti investitor na izgradnji auto-puta Niš-Merdare-Priština", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da očekuje da će svi lokalni putevi koji su oštećeni tokom izgradnje Koridora 10 biti popravljeni, u skladu sa ugovorenim obavezama jer je to jako važno za građane Srbije koji žive u blizini istočnog kraka Koridora 10.

Aleksandar Senić, direktor Sektora za izgradnju u "Koridorima Srbije" rekao je da je na završnom sastanku sa svim izvođačima i nadzornim organom dogovoreno šta ko treba da uradi da bi tokom jeseni u saobraćaj pustili istočni krak.

Mihajlović i Željazkov o smanjenju gužvi na graničnim prelazima između Srbije i Bugarske

Ministarka građevinarstva Zorana Mihalović poručila je danas da Srbija i Bugarska imaju "veoma dobru" saradnju u oblasti infrastrukture i da će u narednom periodu "pojačati zajendički rad" na smanjivanju gužvi na graničnim prelazima.

"Mi završavamo na jesen istočni krak Кoridora 10, a raduje nas da se i sa strane Bugarske radi na izgradnji auto-puta ka srpskoj granici. Takođe, u četvrtom kvartalu počinjemo radove na rekonstrukciji, modernizaciji i elektrifikaciji pruge Niš-Dimitrovgrad", rekla je Mihajlović nakon sastanka sa ministrom transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Bugarske Rosenom Željazkovim ambasadorom Bugarske Radkom Vlajkovim.

Dodala je da između dva ministarstva nema otvorenih pitanja i da do kraja godine očekuje sastanak mešovte radne grupe u oblasti transporta.

Željazkov je rekao da je Srbija uradila važan posao izgradnjom istočnog kraka Кoridora 10, a da Bugarska planira da deonice na svojoj teritoriji završi do 2021. godine, kao i da očekuje da dve strane rade na rešavanju problema dugog zadržavanja na graničnim prelazima.

Tokom posete bugarske delegacije Srbiji, Mihajlović i Željazkov obišli su radove na kosini Gradinje na istočnom kraku Кoridora 10, u blizini graničnog prelaza sa Bugarskom, i položili cveće na spomenik bugarskom revolucionaru Vasilu Levskom isped Skupštine opštine Dimitrovgrad.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side