11.09.2018 Beograd

Mihajlović razgovarala sa ambasadorom Kube o saradnji u građevinarstvu

Mihajlović razgovarala sa ambasadorom Kube o saradnji u građevinarstvu Foto: Beta / Dragan Gojić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Kube u Beogradu Gustavom Tristom del Todom o mogućnostima saradnje dve zemlje u oblasti građevinarstva, saopštilo je to ministarstvo.

"Srbija i Kuba imaju odlične političke odnose, nema razloga da i na ekonomskom nivou ne razvijamo saradnju", rekla je Mihajlović, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Istakla je da srpske građevinske kompanije imaju iskustvo i znanje zbog čega je predložila da ministarstva građevinarstva dve zemlje potpišu sporazum o saradnji, čime bi se stvorio državni okvir za realizaciju infrastrukturnih projekata.

"Ako želimo da uradimo nešto dobro za naše zemlje, treba da se povezujemo i dobre političke odnose prenesemo i u ekonomiju", rekla je ona.

Ambasador Gustavo Trista del Todo pohvalio je srpske građevinske firme i rekao da postoji velika zainteresovanost Kube da se dobra saradnja iz vremena SFRJ unapredi.

"U Havani i danas postoje objekti koje su gradile srpske kompanije. Izgradili smo poverenje i bilo bi od velikog značaja da potpišemo sporazum o saradnji dva ministarstva kako bismo tu saradnju produbili, na dobrobit obe zemlje", rekao je on.

Mihajlović je ambasadoru Kube poklonila pirotski ćilim, ručni rad srpskih žena sa sela koje su to izradile u okviru inicijative "Uposlimo hiljadu žena u ruralnim područjima".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Šest izjava o zainteresovanosti za kupovinu akcija Komercijalne banke Šest izjava o zainteresovanosti za kupovinu akcija Komercijalne banke

    Šest izjava o zainteresovanosti dostavljeno je blagovremeno i sadrži svu dokumentaciju predviđenu javnim pozivom za kupovinu akcija u vlasništvu Srbije u Komercijalnoj banci a.d. Beograd, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

  • Evro sutra 117,93 din Evro sutra 117,93 din

    Dinar će u četvrtak imati gotovo istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 117,9392 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).Centralna banka je danas na međubankarskom deviznom tržištu kupila 15 miliona evra kako bi ublažila prekomerne oscilacije kursa.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side