31.07.2019 Beograd

Mihajlovićeva i Berizo: Učinićemo beogradski aerodrom najboljim u regionu

Mihajlovićeva i Berizo: Učinićemo beogradski aerodrom najboljim u regionu Foto: Beta / Kabinet potpredsednice Vlade / M. Mirčetić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom kompanija Vansi erports Srbija, Fransoom Berizom, o ulaganjima u Aerodrom "Nikola Tesla" kojim upravlja ta kompanija na osnovu ugovora o koncesiji.

"Mi smo partneri u ovom poslu i u obostranom interesu je da ispunimo ciljeve definisane ugovorom, jer ovo je projekat od nacionalnog interesa za Srbiju i verujem da ćemo u godinama koje dolaze videti velike rezultate od koncesije Aerodroma 'Nikola Tesla'. Ministarstvo koje vodim je tu da vam pruži svu neophodnu podršku kako bismo efikasno realizovali dogovorene planove, učinili da se aerodrom još brže razvija, a Srbija postane čvorište vazdušnog saobraćaja u regionu", rekla je Mihajlović.

Berizo je istakao da kompanija "Vansi" poseduje ogromno iskustvo i znanje potrebno za unapređenje jednog aerodroma i da su tu da doprinesu daljem razvijanju beogradskog aerodroma.

"Strateški ciljevi su nam isti, tu smo da učinimo Aerodrom 'Nikola Tesla' još operativnijim i vaša podrška nam je izuzetno značajna", rekao je on, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predstavnici Vlade Srbije, Aerodroma "Nikola Tesla" i francuske korporacije "Vansi" potpisali su u martu prošle godine ugovor o koncesiji na 25 godina za beogradski aerodrom. 

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • GIM potencijalno oštetio Namensku iz Trstenika za 1,6 miliona dolara GIM potencijalno oštetio Namensku iz Trstenika za 1,6 miliona dolara

  Kompanija GIM potencijalno je oštetila proizvođača oružja PPT Namenska iz Trstenika za 1,6 miliona dolara jer je prodavala oružje u inostranstvu po ceni većoj od ugovorene, a razliku, suprotno zakonu, nije isplatila Namenskoj, sledi iz izveštaja Državne revizorske institucije, piše Nova ekonomija.

 • Miodrag Kostić namerava da širi poslovanje u Italiji Miodrag Kostić namerava da širi poslovanje u Italiji

  Srpski preduzetnik, vlasnik luksuznih hotela Kempinski u Savudriji i Portorožu, Miodrag Kostić razmišlja da kupi luku u Trstu, između dokova II i III, hangare 6 i 9, kao i terminal Adria, prenosi italijanski časopis Il Pičolo.

 • Kompanija Pauer Čajna zainteresovana za gradnju šumadijskog koridora Kompanija Pauer Čajna zainteresovana za gradnju šumadijskog koridora

  Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su danas sa delegacijom kineske kompanije Pauer Čajna koja je zainteresovana da učestvuje u projektu iradnje šumadijskog koridora "Vožd Кarađorđe", koji treba da poveže koridore 10 i 11.

 • Kina prošle godine zabeležila najmanji ekonomski rast od 1990. Kina prošle godine zabeležila najmanji ekonomski rast od 1990.

  Kina je u prošloj godini zabeležila najmanji ekonomski rast u više decenija, posle izbijanja trgovinskog rata Pekinga i Vašingtona, ali analitičari predviđaju da bi potpisani privremeni trgovinski sporazum dve sile mogao da doprinese oživljavanju kineske privredne akivnosti.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side