29.09.2015 Priština

Na sajmu poljoprivrede u Prištini 20 firmi članica PKS

Na sajmu poljoprivrede u Prištini 20 firmi članica PKS Foto: Tanjug
Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Prištini, koji počinje sutra i koji će biti otvoren do 2. oktobra, učestvovaće 20 kompanija, članica Privredne komore Srbije (PKS).

Delegaciju predvodi predsednik PKS Marko Čadež, a za kompanije izlagače Privredna komora Kosova će organizovati poslovne susrete, saopštila je PKS.

Čadež je, u izjavi za Tanjug, rekao da od sajma u Prištini očekuje konkretne ugovore i poslove, zbog čega privrednici iz centralne Srbije i dolaze na sajam u Prištini.

"Dolaze konkretno da naprave posao, da nađu zajednički interes sa kupcima i dobavljačima u Prištini, na ovom sajmu i da zajedno naprave posao. To je njihov osnovni interes i to je ono što mi kao komore treba da omogućimo i napravimo platforme da to bude izvodljivo", rekao je Čadež.

U skladu sa akcionim planom saradnje PKS i Privredne komore Kosova, uz podršku Međunarodne organizacije SPARK, biće organizovan nastup na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u cilju olakšavanja i podsticanja trgovine, investicija, osnivanja zajedničkih preduzeća, učešća u projektima za javne nabavke, kao i nastupa na trećim tržištima.

Na štandu od 140 metara kvadratnih predstaviće se - Dešert, Malina-impex, Nutriko, Destilerija Zarić - Kosjerić, Frigoland, R.B. Global, BGB-Barrington group Balkan, TMB Diamond, Boš partner, Lovo promet, Zlatiborac, Agro Projekt, Tehnoplum, Podrum Aleksić, Mara, Destilerija Čolić, Niška mlekara, PG Vera, Opšte udruženje preduzetnika opštine Arilje, Vinarija Status i podrum Malča.

Predviđeni su susreti sa predstavnicima PKK radi unapređenja međusobne saradnje i povezivanja u drugim sektorima, kao i uklanjanja trgovinskih barijera u regionu.

autor: IG izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 117,91 dinar Evro danas 117,91 dinar

  Dinar danas ima gotovo nepromenjenu vrednosti prema evru u odnosu na petak, i zvanični srednji kurs biće 117,9120 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da izgradnja Moravskog koridora, "najznačajnijeg autoputa uz Koridor 10 za Srbiju", može da počne na leto.

 • Evro danas 117,91 dinar Evro danas 117,91 dinar

  Dinar danas ima gotovo nepromenjenu vrednosti prema evru kao juče i zvanični srednji kurs je 117,9125 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Evro sutra 117,91 dinar Evro sutra 117,91 dinar

  Dinar će u utorak imati gotovo istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 117,9125 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side