26.03.2012 Beograd

Novi spisak najvećih poreskih dužnika

Novi spisak najvećih poreskih dužnika
Početkom iduće nedelje Poreska uprava Srbije objaviće spisak 500 najvećih poreskih dužnika.

"Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, i naglasio da neće biti "zaštićenih".

On je podsetio da je početkom januara ove godine Poreska uprava prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika i da će takve liste biti objavljivane svaka tri meseca.

"Posle objavljivanja prvog spiska jedan deo velikih dužnika je izmirio ili reprogramirao svoje obaveze, što je doprinelo boljoj naplati poreza", rekao je Radosavljević.

Prijave poreza na dohodak građana u 2011. godini, prema preliminarnim podacima Poreske uprave, dostavilo je oko 17.500 građana, približno koliko i prošle godine.

Taj porez bili su dužni da do 15. marta prijave građani Srbije, ali i stranci koji su u Srbiji prošle godine zaradili više od 1.898.388 dinara.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Dinar će u ponedeljak ojačati prema evru Dinar će u ponedeljak ojačati prema evru

  Dinar će u ponedeljak ojačati prema evru za 0,9 odsto i zvanični srednji kurs će biti 121,2852 dinara za evro.

 • Incident na kanadsko-američkoj granici Incident na kanadsko-američkoj granici

  Američki policajci su rano jutros pucali i ranili jednog građanina Kanade koji je mahao oružjem dok je prelazio most koji deli te dve zemlje, saopštile su danas američke vlasti.

 • Do 2020. u sektoru MSP 950.000 zaposlenih Do 2020. u sektoru MSP 950.000 zaposlenih

  Plan Vlade Srbije je da do 2020. godine broj malih i srednjih preduzeća (MSP) bude povećan sa sadašnjih 315.000 na 350.000, broj zaposlenih sa 768.000 na oko 950.000 i da ostvaruju više od tri odsto bruto društvenog proizvoda (BDP), rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije.

 • Rusija ograničava izvoz žitarica Rusija ograničava izvoz žitarica

  Ruska vlada predstavila je danas plan kojim će ograničiti izvoz žitarica, u nastojanju da smanji cene na domaćem tržištu koje je trenutno udrzmano kolapsom rublje i da osigura sopstvenu bezbednost hrane.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Medija centar Tanjug
Android NM