26.03.2012 Beograd

Novi spisak najvećih poreskih dužnika

Novi spisak najvećih poreskih dužnika
Početkom iduće nedelje Poreska uprava Srbije objaviće spisak 500 najvećih poreskih dužnika.

"Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, i naglasio da neće biti "zaštićenih".

On je podsetio da je početkom januara ove godine Poreska uprava prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika i da će takve liste biti objavljivane svaka tri meseca.

"Posle objavljivanja prvog spiska jedan deo velikih dužnika je izmirio ili reprogramirao svoje obaveze, što je doprinelo boljoj naplati poreza", rekao je Radosavljević.

Prijave poreza na dohodak građana u 2011. godini, prema preliminarnim podacima Poreske uprave, dostavilo je oko 17.500 građana, približno koliko i prošle godine.

Taj porez bili su dužni da do 15. marta prijave građani Srbije, ali i stranci koji su u Srbiji prošle godine zaradili više od 1.898.388 dinara.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • NBS: 714 pritužbi građana na banke, osiguravajuće kuće NBS: 714 pritužbi građana na banke, osiguravajuće kuće

  Građani Srbije poslali su u prva tri meseca ove godine 714 pritužbi i preuranjenih pritužbi na rad banaka, osiguravajućih kuća i drugih finansijskih institucija Narodnoj banci Srbije, a najviše su se žalili na zloupotrebu platnih kartica nakon gubitka ili krađe, plaćanja preko interneta, provizije, prijavljeno kašnjenje u otplati...

 • Evro danas 123,5078 dinara Evro danas 123,5078 dinara

  Dinar je danas oslabio za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs je 123,5078 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Island se izdigao iz pepela globalne finansijske krize Island se izdigao iz pepela globalne finansijske krize

  Island, koji je pre osam godina bio najteže pogođen globalnom finansijskom krizom, ostvario je neverovatan zaokret, uz neočekivani rast bruto domaćeg proizvoda od 4,2 odsto u prva tri meseca ove godine, prenosi Raša tudej.

 • Anketa ECB-a: Bregzit ugrožava izglede rasta BDP-a evrozone Anketa ECB-a: Bregzit ugrožava izglede rasta BDP-a evrozone

  Odluka Velike Britanije da izađe iz Evropske unije će ugroziti perspektive privrednog rasta evrozone u 2017. i 2018. godini, prema rezultatima ankete Evropske centralne banke (ECB).

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Medija centar Tanjug
Android NM