26.03.2012 Beograd

Novi spisak najvećih poreskih dužnika

Novi spisak najvećih poreskih dužnika
Početkom iduće nedelje Poreska uprava Srbije objaviće spisak 500 najvećih poreskih dužnika.

"Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, i naglasio da neće biti "zaštićenih".

On je podsetio da je početkom januara ove godine Poreska uprava prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika i da će takve liste biti objavljivane svaka tri meseca.

"Posle objavljivanja prvog spiska jedan deo velikih dužnika je izmirio ili reprogramirao svoje obaveze, što je doprinelo boljoj naplati poreza", rekao je Radosavljević.

Prijave poreza na dohodak građana u 2011. godini, prema preliminarnim podacima Poreske uprave, dostavilo je oko 17.500 građana, približno koliko i prošle godine.

Taj porez bili su dužni da do 15. marta prijave građani Srbije, ali i stranci koji su u Srbiji prošle godine zaradili više od 1.898.388 dinara.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Ljajić: Novi Pazar nije bure baruta, poziv investitorima Ljajić: Novi Pazar nije bure baruta, poziv investitorima

  Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić pozvao je večeras investitore da ulažu u Sandžak i poručio da se neće dozvoliti da se taj kraj vrati u devedesete godine ili da se Novi Pazar predstavlja kao "bure baruta".

 • Grad Beograd postaje jedini vlasnik PKB-a Grad Beograd postaje jedini vlasnik PKB-a

  Grad Beograd, kontrolni akcionar Poljoprivredne korporacije „Beograd" (PKB), otkupiće sve akcije tog preduzeća, jedan je od zaključaka današnje sednice Gradskog veća, a saopšteno je iz kancelarije Grada Beograda.

 • Od 1. januara ekonomska cena gasa Od 1. januara ekonomska cena gasa

  Građani i privreda moraće od 1. januara 2015. godine da plaćaju ekonomsku cenu gasa, a dugovi onima koji ne plate više se neće tolerisati, rekao je za današnju "Politiku" Dušan Bajatović, direktor "Srbijagasa".

 • EPS zabranio prodaju uglja građanima EPS zabranio prodaju uglja građanima

  Elektroprivreda Srbije zabranila je preduzećima RB "Kolubara" i TE "Kostolac" prodaju uglja industriji i građanima, pod pretnjom disciplinskim merama, piše današnji "Blic".

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM