26.03.2012 Beograd

Novi spisak najvećih poreskih dužnika

Novi spisak najvećih poreskih dužnika
Početkom iduće nedelje Poreska uprava Srbije objaviće spisak 500 najvećih poreskih dužnika.

"Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, i naglasio da neće biti "zaštićenih".

On je podsetio da je početkom januara ove godine Poreska uprava prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika i da će takve liste biti objavljivane svaka tri meseca.

"Posle objavljivanja prvog spiska jedan deo velikih dužnika je izmirio ili reprogramirao svoje obaveze, što je doprinelo boljoj naplati poreza", rekao je Radosavljević.

Prijave poreza na dohodak građana u 2011. godini, prema preliminarnim podacima Poreske uprave, dostavilo je oko 17.500 građana, približno koliko i prošle godine.

Taj porez bili su dužni da do 15. marta prijave građani Srbije, ali i stranci koji su u Srbiji prošle godine zaradili više od 1.898.388 dinara.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 123,31 dinara Evro danas 123,31 dinara

  Dinar je danas ojačao za 0,2 odsto u odnosu na evro i zvanični srednji kurs je 123,3115 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Yuta: Prodaja turističkih aranžmana opala sedam odsto Yuta: Prodaja turističkih aranžmana opala sedam odsto

  Prodaja turističkih aranžmana u Srbiji početkom letnje sezone smanjena je za oko sedam odsto, izjavio je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Yuta) Aleksandar Seničić.

 • Evrozona izlazi iz deflacije Evrozona izlazi iz deflacije

  Potrošačke cene u evrozoni su, računate na godišnjem nivou, počele da rastu u junu, za 0,1 odsto, posle pada od 0,1 odsto u maju, prva je procena koju je danas objavila statistička služba EU, Eurostat.

 • Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj ispod šest odsto Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj ispod šest odsto

  Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj opala je u junu na ispod šest odsto, odražavajući jačanje privredne aktivnosti.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM