26.03.2012 Beograd

Novi spisak najvećih poreskih dužnika

Novi spisak najvećih poreskih dužnika
Početkom iduće nedelje Poreska uprava Srbije objaviće spisak 500 najvećih poreskih dužnika.

"Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, i naglasio da neće biti "zaštićenih".

On je podsetio da je početkom januara ove godine Poreska uprava prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika i da će takve liste biti objavljivane svaka tri meseca.

"Posle objavljivanja prvog spiska jedan deo velikih dužnika je izmirio ili reprogramirao svoje obaveze, što je doprinelo boljoj naplati poreza", rekao je Radosavljević.

Prijave poreza na dohodak građana u 2011. godini, prema preliminarnim podacima Poreske uprave, dostavilo je oko 17.500 građana, približno koliko i prošle godine.

Taj porez bili su dužni da do 15. marta prijave građani Srbije, ali i stranci koji su u Srbiji prošle godine zaradili više od 1.898.388 dinara.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Stranci, među kojima i Srbi, kupuju nekretnine u Grčkoj Stranci, među kojima i Srbi, kupuju nekretnine u Grčkoj

  Strani državljani, među kojima i Srbi, su na vest o mogućem bankrotu Grčke, počeli aktivno da kupuju nekretnine u toj zemlji.

 • Madžar: Ishod referenduma - lošija varijanta za Grčku Madžar: Ishod referenduma - lošija varijanta za Grčku

  Rezultati referenduma, koji ukazuju da je većina Grka odbacila predlog međunarodnih poverilaca, donekle će popraviti pregovaračku poziciju grčke vlade, izjavio je večeras ekonomista Ljubomir Madžar, ali i ocenio da je taj ishod lošija varijanta za Grčku.

 • Rezultati referenduma u Grčkoj kratkoročno obaraju evro Rezultati referenduma u Grčkoj kratkoročno obaraju evro

  Senior ekspert u FX Lideru Nikola Bulajić izjavio je danas da treba očekivati da će u ponedeljak, 6. jula, nakon što budu objavljeni rezultati referenduma u Grčkoj, tržiste reagovati trenutnim povlačenjem kapitala iz evrozone i može se desiti pad kursa evra u odnosu dolar, ali će to biti kratkoročni efekat.

 • Jovanović: Rezultat dezavuisanje nemačke ideologije štednje Jovanović: Rezultat dezavuisanje nemačke ideologije štednje

  Rezultat grčkog referenduma je na izvestan način dezavuisanje vladajuće nemačke ideologije štednje i budžetske discipline u Evropi, a od načina na koji Nemačka odluči da odgovori na ovaj izazov, zavisi dalja sudbina Grčke i evrozone, ocenio je večeras programski direktor Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Nikola Jovanović.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Medija centar Tanjug
Carnex brending