26.03.2012 Beograd

Novi spisak najvećih poreskih dužnika

Novi spisak najvećih poreskih dužnika
Početkom iduće nedelje Poreska uprava Srbije objaviće spisak 500 najvećih poreskih dužnika.

"Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, i naglasio da neće biti "zaštićenih".

On je podsetio da je početkom januara ove godine Poreska uprava prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika i da će takve liste biti objavljivane svaka tri meseca.

"Posle objavljivanja prvog spiska jedan deo velikih dužnika je izmirio ili reprogramirao svoje obaveze, što je doprinelo boljoj naplati poreza", rekao je Radosavljević.

Prijave poreza na dohodak građana u 2011. godini, prema preliminarnim podacima Poreske uprave, dostavilo je oko 17.500 građana, približno koliko i prošle godine.

Taj porez bili su dužni da do 15. marta prijave građani Srbije, ali i stranci koji su u Srbiji prošle godine zaradili više od 1.898.388 dinara.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Za 50 radnih mesta u Ikei 7.200 kandidata Za 50 radnih mesta u Ikei 7.200 kandidata

  Kompanija Ikea danas je objavila da je na njen oglas za zapošljavanje 50 radnika u robnoj kući u Beogradu stiglo 7.200 prijava.

 • Izraelci prodali Kinezima kontroverznu aplikaciju za poruke Izraelci prodali Kinezima kontroverznu aplikaciju za poruke

  Izraelska startap kompanija prodala je svoju kontroverznu aplikaciju za slanje poruka i muzičku radio aplikaciju kineskom konzorcijumu za 32 miliona dolara, javljaju danas izraelski mediji.

 • Preduzetnici traže manje oporezivanje zarada Preduzetnici traže manje oporezivanje zarada

  Razvoj preduzetništva najbolje bi podstaklo snižavanje stope oporezivanja zarada, smatra 90 odsto najuspešnijih preduzetnika u Srbiji, pokazalo je istraživanje revizorsko konsultanske kompanije EY (Ernst i Jang) koje je danas predstavljeno.

 • Evro danas 123,17 dinara Evro danas 123,17 dinara

  Dinar je danas zadržao približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 123,1719 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Medija centar Novinska agencija Beta
Android NM