26.03.2012 Beograd

Novi spisak najvećih poreskih dužnika

Novi spisak najvećih poreskih dužnika
Početkom iduće nedelje Poreska uprava Srbije objaviće spisak 500 najvećih poreskih dužnika.

"Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, i naglasio da neće biti "zaštićenih".

On je podsetio da je početkom januara ove godine Poreska uprava prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika i da će takve liste biti objavljivane svaka tri meseca.

"Posle objavljivanja prvog spiska jedan deo velikih dužnika je izmirio ili reprogramirao svoje obaveze, što je doprinelo boljoj naplati poreza", rekao je Radosavljević.

Prijave poreza na dohodak građana u 2011. godini, prema preliminarnim podacima Poreske uprave, dostavilo je oko 17.500 građana, približno koliko i prošle godine.

Taj porez bili su dužni da do 15. marta prijave građani Srbije, ali i stranci koji su u Srbiji prošle godine zaradili više od 1.898.388 dinara.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Ljajić: Sve spremno za dolazak "Lidla" Ljajić: Sve spremno za dolazak "Lidla"

  Sve je spremno da nemački trgovinski lanac "Lidl" konačno počne da radi u Srbiji, što će povoljno uticati na cene, ali i na kvalitet prodaje u našim trgovinama, ocenio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

 • Kamaraš: Železara može bez pomoći Vlade Kamaraš: Železara može bez pomoći Vlade

  Izvršni direktor menadžerskog tima "HPK inženjering" Peter Kamaraš rekao je da "Železara Smederevo" može da se izdržava sama i dodao da ne očekuje nikakvu pomoć srpske vlade.

 • Mali: Strategija razvoja priobalja po uzoru na Lisabon Mali: Strategija razvoja priobalja po uzoru na Lisabon

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je tokom drugog dana posete Lisabonu prisustvovao prezentaciji portugalskog projekta "Lisbon Waterfront Rehabilitation Plan", pandanu "Beogradu na vodi", poručivši da će strategija razvoja priobalja srpske prestonice biti urađena po uzoru na taj portuglaski grad.

 • Mihajlović: Do kraja godine dogovor o letovima za SAD Mihajlović: Do kraja godine dogovor o letovima za SAD

  Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da do kraja godine očekuje konačan dogovor o letovima za SAD.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Medija centar Tanjug
Android NM