26.03.2012 Beograd

Novi spisak najvećih poreskih dužnika

Novi spisak najvećih poreskih dužnika
Početkom iduće nedelje Poreska uprava Srbije objaviće spisak 500 najvećih poreskih dužnika.

"Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, i naglasio da neće biti "zaštićenih".

On je podsetio da je početkom januara ove godine Poreska uprava prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika i da će takve liste biti objavljivane svaka tri meseca.

"Posle objavljivanja prvog spiska jedan deo velikih dužnika je izmirio ili reprogramirao svoje obaveze, što je doprinelo boljoj naplati poreza", rekao je Radosavljević.

Prijave poreza na dohodak građana u 2011. godini, prema preliminarnim podacima Poreske uprave, dostavilo je oko 17.500 građana, približno koliko i prošle godine.

Taj porez bili su dužni da do 15. marta prijave građani Srbije, ali i stranci koji su u Srbiji prošle godine zaradili više od 1.898.388 dinara.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 123,4071 dinara Evro danas 123,4071 dinara

  Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao juče, i zvanični srednji kurs je 123,4071 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Radojević: Država će sprečiti uzurpaciju zemljišta Radojević: Država će sprečiti uzurpaciju zemljišta

  Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević izjavio je danas da postoji ozbiljna rešenost države da se evidentira svo državno poljoprivredno zemljište u cilju sprečavanja uzurpacije tog zemljišta.

 • Mihajlović: Vrednost kapitalnih projekata šest milijardi evra Mihajlović: Vrednost kapitalnih projekata šest milijardi evra

  Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je ukupna vrednost svih kapitalnih projekata u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju koji se realizuju u Srbiji, procenjena na blizu šest milijardi evra.

 • Ljajić: Sporazum o trgovini sa Evroazijskom unijom do novembra Ljajić: Sporazum o trgovini sa Evroazijskom unijom do novembra

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je danas da do novembra očekuje potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini sa zemljama Evroazijske ekonomske unije (EEU), ali da to zavisi od druge strane, ne od Srbije.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM