26.03.2012 Beograd

Novi spisak najvećih poreskih dužnika

Novi spisak najvećih poreskih dužnika
Početkom iduće nedelje Poreska uprava Srbije objaviće spisak 500 najvećih poreskih dužnika.

"Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, i naglasio da neće biti "zaštićenih".

On je podsetio da je početkom januara ove godine Poreska uprava prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika i da će takve liste biti objavljivane svaka tri meseca.

"Posle objavljivanja prvog spiska jedan deo velikih dužnika je izmirio ili reprogramirao svoje obaveze, što je doprinelo boljoj naplati poreza", rekao je Radosavljević.

Prijave poreza na dohodak građana u 2011. godini, prema preliminarnim podacima Poreske uprave, dostavilo je oko 17.500 građana, približno koliko i prošle godine.

Taj porez bili su dužni da do 15. marta prijave građani Srbije, ali i stranci koji su u Srbiji prošle godine zaradili više od 1.898.388 dinara.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Dinar u ponedeljak slabiji 0,1 odsto, kurs 120,5570 Dinar u ponedeljak slabiji 0,1 odsto, kurs 120,5570

    Dinar će u ponedeljak oslabiti prema evru 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 120,5570 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

  • Uskoro sporazumi o saradnji Srbije i Katara Uskoro sporazumi o saradnji Srbije i Katara

    Sporazum o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji Srbije i Katara je usaglašen, a u narednih nekoliko dana se očekuje da i Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja bude spreman za potpisivanje, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM