26.03.2012 Beograd

Novi spisak najvećih poreskih dužnika

Novi spisak najvećih poreskih dužnika
Početkom iduće nedelje Poreska uprava Srbije objaviće spisak 500 najvećih poreskih dužnika.

"Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, i naglasio da neće biti "zaštićenih".

On je podsetio da je početkom januara ove godine Poreska uprava prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika i da će takve liste biti objavljivane svaka tri meseca.

"Posle objavljivanja prvog spiska jedan deo velikih dužnika je izmirio ili reprogramirao svoje obaveze, što je doprinelo boljoj naplati poreza", rekao je Radosavljević.

Prijave poreza na dohodak građana u 2011. godini, prema preliminarnim podacima Poreske uprave, dostavilo je oko 17.500 građana, približno koliko i prošle godine.

Taj porez bili su dužni da do 15. marta prijave građani Srbije, ali i stranci koji su u Srbiji prošle godine zaradili više od 1.898.388 dinara.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Vučić: Veće plate i penzije za više od dva miliona ljudi Vučić: Veće plate i penzije za više od dva miliona ljudi

  Nakon mera koje će sprovesti Vlada Srbije prosečna zarada biće gotovo 400 evra, a pre kraja 2017. one će još značajnije porasti, a na povećanje plata i penuzija moći će da računa više od dva miliona ljudi, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

 • Analitičari: Javni sektor smanjiti sa 680.000 na 120.000 Analitičari: Javni sektor smanjiti sa 680.000 na 120.000

  U 2016. godini ne možemo očekivati ovako dobre rezultate po pitanju niskog deficita budžeta i najveći ekonomski izazovi Srbije u narednoj godini biće veći rashodi za kamate u otplati javnih dugova, otpremnine zaposlenima, i veći rashodi za kapitalne investicije, ocenili su večeras analitičari, koji smatraju da broj zaposlenih u javnom sektoru u naredne dve godine mora da se smanji sa 680.000 na oko 120.000 ljudi.

 • Paraćinska staklara ima 10 dana da plati 120 miliona za struju Paraćinska staklara ima 10 dana da plati 120 miliona za struju

  Isključenje struje Srpskoj fabrici stakla (SFS) u Paraćinu je odloženo do 10. septembra, da bi ta fabrika do tada mogla da plati dug za struju, rečeno je danas agenciji Beta u Elektroprivredi Srbije (EPS).

 • Ruf: Dobri rezultati u budžetu za smanjenje javnog duga Ruf: Dobri rezultati u budžetu za smanjenje javnog duga

  Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Džejms Ruf izjavio je danas, nakon druge revizije stend-baj aranžmana koji je Vlada Srbije zaključila sa MMF, da će bolji budžetski rezultati u ovoj godini biti sačuvani za smanjenje javnog duga, a da će eventualno odvajanje tog novca za potrošnju biti razmatrano tokom treće revizije programa u kontekstu pripreme budžeta za 2016.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Carnex brending