26.03.2012 Beograd

Novi spisak najvećih poreskih dužnika

Novi spisak najvećih poreskih dužnika
Početkom iduće nedelje Poreska uprava Srbije objaviće spisak 500 najvećih poreskih dužnika.

"Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, i naglasio da neće biti "zaštićenih".

On je podsetio da je početkom januara ove godine Poreska uprava prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika i da će takve liste biti objavljivane svaka tri meseca.

"Posle objavljivanja prvog spiska jedan deo velikih dužnika je izmirio ili reprogramirao svoje obaveze, što je doprinelo boljoj naplati poreza", rekao je Radosavljević.

Prijave poreza na dohodak građana u 2011. godini, prema preliminarnim podacima Poreske uprave, dostavilo je oko 17.500 građana, približno koliko i prošle godine.

Taj porez bili su dužni da do 15. marta prijave građani Srbije, ali i stranci koji su u Srbiji prošle godine zaradili više od 1.898.388 dinara.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Izbori u Grčkoj ugrozili ekonomsku sigurnost Evrope Izbori u Grčkoj ugrozili ekonomsku sigurnost Evrope

  Britanski premijer Dejvid Kameron, upozorio je danas da će rezultat parlamentarnih izbora u Grčkoj, na kojima je pobedila levičarska partija Siriza, proširiti ekonomsku nesigurnost po celoj Evropi i dodao da to znači da Velika Britanija mora da se drži njegovog plana sopstvene ekonomije.

 • Pobeda Sirize u Grčkoj oborila cenu nafte Pobeda Sirize u Grčkoj oborila cenu nafte

  Terminske cene nafte su tokom današnjeg trgovanja u Aziji pale, nakon što je grčka levičarska partija Siriza odnela pobedu na parlamentarnim izborima u Grčkoj, što će, prema ocenama analitičara, naneti novi udarac oslabljenom evru.

 • Tabaković: NBS ne pada na pamet da fiksira kurs švajcarskog franka Tabaković: NBS ne pada na pamet da fiksira kurs švajcarskog franka

  Narodnoj banci Srbije (NBS) ne pada na pamet da fiksira kurs švajcarskog franka, jer bi u tom slučaju gubici po bankarski sektor bili nesagledivi, poručila je danas guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

 • Lagard: Nema brisanja grčkog duga Lagard: Nema brisanja grčkog duga

  Generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard izjavila je da nema govora o brisanju grčkog duga i da je prioritet MMF-a dijalog s novim grčkim vlastima o programu strukturnih reformi.

Preporuke prijatelja
Frizer
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM