26.03.2012 Beograd

Novi spisak najvećih poreskih dužnika

Novi spisak najvećih poreskih dužnika
Početkom iduće nedelje Poreska uprava Srbije objaviće spisak 500 najvećih poreskih dužnika.

"Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, i naglasio da neće biti "zaštićenih".

On je podsetio da je početkom januara ove godine Poreska uprava prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika i da će takve liste biti objavljivane svaka tri meseca.

"Posle objavljivanja prvog spiska jedan deo velikih dužnika je izmirio ili reprogramirao svoje obaveze, što je doprinelo boljoj naplati poreza", rekao je Radosavljević.

Prijave poreza na dohodak građana u 2011. godini, prema preliminarnim podacima Poreske uprave, dostavilo je oko 17.500 građana, približno koliko i prošle godine.

Taj porez bili su dužni da do 15. marta prijave građani Srbije, ali i stranci koji su u Srbiji prošle godine zaradili više od 1.898.388 dinara.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Zaduženi u francima traže rešenje za sve Zaduženi u francima traže rešenje za sve

  Građani koji su podigli kredit u švajcarskim francima okupili su se danas ispred Vlade Srbije tražeći od države da nađe sistemsko rešenje kako bi im pomogla da nastave sa plaćanjem mesečnih rata.

 • I sutra protest zaduženih u francima I sutra protest zaduženih u francima

  Građani koji su uzeli kredite u švajcarskim francima i sutra će protestovati isped Vlade Srbije, saopštilo je večeras Udruženje bankarskih klijenata "Efektiva", organizator protesta.

 • Ministarstvo odbrane i "Jumko" potpisali vredan ugovor Ministarstvo odbrane i "Jumko" potpisali vredan ugovor

  Kompanija Jumko i Ministarstvo odbrane potpisli su danas ugovor o saradnji vredan 213 miliona dinara, a tom činu prisustvovao je ministar odbrane Bratislav Gašić.

 • Evro danas 121,24 dinara Evro danas 121,24 dinara

  Dinar je danas prema evru oslabio za 0,1 za odsto i zvanični srednji kurs je 121,2458 dinara za jedan evro.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Medija centar Tanjug
Carnex brending