26.03.2012 Beograd

Novi spisak najvećih poreskih dužnika

Novi spisak najvećih poreskih dužnika
Početkom iduće nedelje Poreska uprava Srbije objaviće spisak 500 najvećih poreskih dužnika.

"Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove", rekao je direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, i naglasio da neće biti "zaštićenih".

On je podsetio da je početkom januara ove godine Poreska uprava prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika i da će takve liste biti objavljivane svaka tri meseca.

"Posle objavljivanja prvog spiska jedan deo velikih dužnika je izmirio ili reprogramirao svoje obaveze, što je doprinelo boljoj naplati poreza", rekao je Radosavljević.

Prijave poreza na dohodak građana u 2011. godini, prema preliminarnim podacima Poreske uprave, dostavilo je oko 17.500 građana, približno koliko i prošle godine.

Taj porez bili su dužni da do 15. marta prijave građani Srbije, ali i stranci koji su u Srbiji prošle godine zaradili više od 1.898.388 dinara.

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Smanjenje plata i penzija neće pomoći oporavku Smanjenje plata i penzija neće pomoći oporavku

  Generalna sekretarka Međunanarodne konfederacije sindikata Šaron Barou izjavila je danas da vladine mere štednje koje podrazumevaju smanjenje plata i penzija neće pomoći oporavku privrede.

 • Vučić: Dogodine uštede u budžetu oko 500 miliona evra Vučić: Dogodine uštede u budžetu oko 500 miliona evra

  Aleksandar Vučić izjavio je danas da će republičkim budžetom za 2015. godinu biti predviđene uštede od 480 do 800 miliona evra, u dogovoru sa Mađunarodnim monetarnim fondom.

 • Ikarbus prodao prvog srpskog "mercedesa" Ikarbus prodao prvog srpskog "mercedesa"

  Kompanija Ikarbus potpisala je danas sa firmom 'Ariva litas' iz Požarevca ugovor o kupoprodaji deset solo gradskih autobusa, od kojih je jedan prototip (IK112 LE) napravljen u saradnji sa nemačkim Mercedesom.

 • Cena struje mora postepeno da postane ekonomska Cena struje mora postepeno da postane ekonomska

  Cena struje u Srbiji mora postepeno, u dužem nizu godina, dostići ekonomski nivo, ali uz uvažavanje socijalno ekonomske situacije u zemlji, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i ponovio da neće biti poskupljenja struje u ovoj godini.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Medija centar Tanjug
Android NM