29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro sutra 123,33 dinara Evro sutra 123,33 dinara

  Dinar će sutra biti slabiji prema evru za 0,1 odsto nego u petak, i zvanični srednji kurs biće 123,3399 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Rodić: Traže se motažeri skela, fasaderi i instalateri Rodić: Traže se motažeri skela, fasaderi i instalateri

  U evropskim zemljama od građevinskih radnika najviše se trenutno traže montažeri skela, fasaderi i instalateri, kažu u Građevinskoj komori Srbije.

 • Smanjenje cene gasa od 1. juna u proseku za 4,06 odsto Smanjenje cene gasa od 1. juna u proseku za 4,06 odsto

  Javno preduzeće "Srbijagas" saopštilo je danas da će do srede, 1. juna cena gasa za javno snabdevanje u proseku biti niža za 4,06 odsto.Kako se navodi u saopštenju tog javnog preduzeća, smanjenje cene gasa za kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje u 2016, a snabdevač im je "Srbijagas", rezultat je kvartalnog kretanja cena derivata nafte na berzi i kursa dolara.

 • Evro danas 123,33 dinara Evro danas 123,33 dinara

  Dinar je danas slabiji prema evru za 0,1 odsto nego u petak, i zvanični srednji kurs je 123,3399 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM