29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Evro danas 123,4071 dinara Evro danas 123,4071 dinara

  Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao juče, i zvanični srednji kurs je 123,4071 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Radojević: Država će sprečiti uzurpaciju zemljišta Radojević: Država će sprečiti uzurpaciju zemljišta

  Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević izjavio je danas da postoji ozbiljna rešenost države da se evidentira svo državno poljoprivredno zemljište u cilju sprečavanja uzurpacije tog zemljišta.

 • Mihajlović: Vrednost kapitalnih projekata šest milijardi evra Mihajlović: Vrednost kapitalnih projekata šest milijardi evra

  Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je ukupna vrednost svih kapitalnih projekata u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju koji se realizuju u Srbiji, procenjena na blizu šest milijardi evra.

 • Ljajić: Sporazum o trgovini sa Evroazijskom unijom do novembra Ljajić: Sporazum o trgovini sa Evroazijskom unijom do novembra

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je danas da do novembra očekuje potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini sa zemljama Evroazijske ekonomske unije (EEU), ali da to zavisi od druge strane, ne od Srbije.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM