29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Od 1. januara samo jednim klikom do građevinske dozvole Od 1. januara samo jednim klikom do građevinske dozvole

  U Srbiji je u 2015. izdato skoro 50 odsto više građevinskih dozvola nego u odnosu na prosek prethodnih sedam godina, a od 1. januara naredne godine biće uvedena i elektronska građevinska dozvola, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 • Stamenković: Dobra vest da su Kinezi zainteresovani za Železaru Stamenković: Dobra vest da su Kinezi zainteresovani za Železaru

  Ekonomista Stojan Stamenković izjavio je danas da je dobra vest da je jedna "ozbiljna" kineska kompanija zainteresovana za kupovinu Železare Smederevo, ali da to nema dugoročnu perspektivu.

 • Dozvoljeni nivo aflatoksina 0,25 mikrograma? Dozvoljeni nivo aflatoksina 0,25 mikrograma?

  Stručna Radna grupa predložila da dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku M1 bude bude 0,25 mikrograma po kilogramu, što je dva puta rigoroznije od međunarodno priznatog standarda, izjavila je danas Tanjugu ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.

 • Čadež: PKS smanjuje broj zaposlenih za trećinu Čadež: PKS smanjuje broj zaposlenih za trećinu

  Upravni odbor Privredne komore Srbije (PKS) odlučio je da se broj zaposlenih do kraja godine u toj instituciji smanji za trećinu, izjavio je predsednik PKS-a Marko Čdež.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
biznis plus skoplje secnd
Novinska agencija Beta Tanjug
Carnex brending