29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Britanija: Manja zaštita depozita štediša u 2016. godini Britanija: Manja zaštita depozita štediša u 2016. godini

  Depoziti britanskih štediša će iduće godine biti manje zaštićeni u slučaju bankrota banke, saopštila je danas vlada u Londonu, okrivljujući za to propise Evropske unije koje su pojedini britanski zakonodavci nazvali "apsurdnim".

 • U grčkim bankama još 500 miliona evra rezervi U grčkim bankama još 500 miliona evra rezervi

  Grčka tone u ozbiljnu državnu krizu, poslednje rezerve bankarskog sektora iščezavaju iz sata u sat, i spale su na 500 miliona evra, a kompanije se zatvaraju jedna za drugom, piše britanski list Telegraf.

 • Renci: Grčka neće napusti evrozonu Renci: Grčka neće napusti evrozonu

  Italijanski premijer Mateo Renci izjavio je da Atina neće napustiti evrozonu, bez obzira na ishod referenduma u Grčkoj ovoga vikenda.

 • Raspisan poziv za neobavezujuće ponude za prodaju Telekoma Srbija Raspisan poziv za neobavezujuće ponude za prodaju Telekoma Srbija

  Agencija za privatizaciju objavila je danas javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala državnog telekomunikacionog preduzeća Telekom Srbija.Zahtev za dostavljanje dokumentacije zainteresovani mogu podneti najkasnije do 23. jula Agenciji za privatizaciju, a rok za podnošenje neobavezujućih ponuda za kupovinu Telekoma Srbija je 2. avgust.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novinska agencija Beta Tanjug
Carnex brending