29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Kinezi hoće IMT, IMR, Resavicu, ali i tri srpske banje Kinezi hoće IMT, IMR, Resavicu, ali i tri srpske banje

  Kineske kompanije poslale su 18 pisama o zaineresovanosti za privatizaciju 11 srpskih preduzeća, među kojima su i IMT, IMR, PIK Zemun, Resavica, ali i tri banje - Niška, Ribarska i Sokobanja, saznaje Tanjug.

 • U 2015. manje para za plate u javnom sektoru U 2015. manje para za plate u javnom sektoru

  Predlogom budžeta za 2015. koji je Vlada Srbije prosledila parlamentu, predviđeno je 22,32 milijarde dinara manje za plate zaposlenih u javnom sektoru u odnosu na sredstva koja su bila izdvojena poslednjim rebalansom kojim su zarade linearno smanjene za 10 odsto.

 • Bajatović:Južni tok će biti pomeren za godinu, dve Bajatović:Južni tok će biti pomeren za godinu, dve

  Gasovod Južni tok će se graditi na ovaj ili onaj način i oko toga nema dileme, izjavio je danas direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i naglasio da nije ugroženo snabdevanje Srbije gasom.

 • Austrijske firme: Stanje u srpskoj privredi problematično Austrijske firme: Stanje u srpskoj privredi problematično

  Više od 70 odsto austrijskih kompanija koje posluju na srpskom tržištu smatra da je privredno stanje u Srbiji složeno i problematično, a 42 odsto ispitanika ne očekuje velike promene, pokazala je anketa o uslovima poslovanja u Srbiji 2014. godine.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM