29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Najveći gubitak Amazona za 11 godina Najveći gubitak Amazona za 11 godina

  Najveći internet prodavac na svetu Amazon.com povećao je čisti gubitak u trećem tromesečju ove godine zbog krupnih investicija i razvoja novih projekata, iako su prihodi povećani 20 odsto.

 • Vujović: Nemci zainteresovani da ulažu u EPS Vujović: Nemci zainteresovani da ulažu u EPS

  Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da su Nemci zainteresovani da ulažu u EPS i dodao da bi to javno preduzeće trebalo da bude bolje organizovano.

 • Za zaposlene u Železari najvažnije pokretanje proizvodnje Za zaposlene u Železari najvažnije pokretanje proizvodnje

  Predsednik Saveza samostalnog sindikata metalaca "Železare Smederevo" Siniša Predić potvrdio je danas da je američka kompanija Esmark jedan od najzainteresovanijih potencijalnih partnera za kupovinu te fabrike, ukazavši da je za zaposlene najvažnije da se pokrene proizvodnja i uposle ljudi.

 • Evro u ponedeljak 119,4864 dinara Evro u ponedeljak 119,4864 dinara

  Dinar će u ponedeljak, 27. oktobra, ostati skoro nepromenjen prema evru i zvanični srednji kurs biće 119,4864 dinara za evro.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM