29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Ukidanje rominga u pet zemalja regiona Ukidanje rominga u pet zemalja regiona

  Premijer Aleksandar Vučić kaže da bi za nekoliko meseci trebalo da bude operativno sprovedena mogućnost da ne bude rominga na teritoriji pet zemalja regiona.

 • Sertić: Cilj je osposobiti preduzeća, a ne stečaj Sertić: Cilj je osposobiti preduzeća, a ne stečaj

  Ministar privrede Željko Sertić kazao je za RTS da postoje ponude za 403 od 501 preduzeća u restrukturiranju, ali da se one razmatraju zajedno sa sindikatima i rukovodstvima. On ističe da je prioritet obezbediti dugoročni rad i isplate zarada, ali da će znatan broj tih preduzeća morati pod stečaj.

 • Mali: "Er Srbija" dominantna u regionu Mali: "Er Srbija" dominantna u regionu

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je "Er Srbija" postala dominantan avio prevoznik u regionu i da je ostvarila značajan napredak u poslovanju, a jedan od načina za brži razvoj kompanije je uvođenje letova preko Atlantika, što se može očekivati sledeće godine.

 • Ljajić: Mere nepopularne ali ekonomski nužne Ljajić: Mere nepopularne ali ekonomski nužne

  Socijaldemokratska partija Srbije podržava mere vlade na finansijskoj konsolidaciji koje su politički nepopularne, ali ekonomski nužne, izjavio je danas predsednik te partije Rasim Ljajić.

 • Vilhem: Mere važan i hrabar korak u dobrom pravcu Vilhem: Mere važan i hrabar korak u dobrom pravcu

  Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm izjavio je danas da su mere fiskalne konsolidacije koje je najavio premijer Aleksandar Vucicć važan i hrabar korak u dobrom pravcu.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM