29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Svetska banka: Jako bitno da se Srbija pozabavi EPS-om Svetska banka: Jako bitno da se Srbija pozabavi EPS-om

  Regionalna direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu Elen Golsdtin ocenila je danas da je "jako bitno" da se Srbija posveti restrukturiranju Elektroprivrede Srbije (EPS), kako bi to javno preduzeće poboljšalo prihode i rešilo problem viška zaposlenih.

 • Javni dug Srbije zbog Bregzita uvećan za 228 miliona evra Javni dug Srbije zbog Bregzita uvećan za 228 miliona evra

  U prethodna dva dana, kao direktna posledica odluke referenduma u Velikoj Britaniji, javni dug Srbije porastao je za 228 miliona evra zbog jačanja dolara u odnosu na evro, prenosi dnevni list Danas u izdanju od utorka.

 • Tabaković: Finansijska stabilnost proističe iz političke Tabaković: Finansijska stabilnost proističe iz političke

  Guvernerka NBS izjavila je da finansijska stabilnost proističe iz političke, i poručila da će NBS uvek reagovati tako da građanima isporuči rezultat.

 • Kraljice, imamo problem Kraljice, imamo problem

  Iako niko nije sa sigurnošću mogao da prognozira da će Velika Britanija reći NE Evropskoj uniji, nije bilo toliko teško predvideti prve posledice takve odluke i reakcije na istu.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM