29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Vujović: Zajam nastavak fiskalne konsolidacije Vujović: Zajam nastavak fiskalne konsolidacije

  Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je danas da je Srbija od Razvojnog fonda Abu Dabija dobila izuzetno povoljan zajam za budžetsku podršku, koji "predstavlja nastavak fiskalne konsolidacije" započete pre dve godine.

 • Novosti: Kineska banka počinje da radi u Srbiji početkom 2017. Novosti: Kineska banka počinje da radi u Srbiji početkom 2017.

  Kineska državna banka (Benk of Čajna) osniva banku u Srbiji, koja će početi da radi početkom sledeće godine, pišu današnje Večernje novosti.

 • Ljajić najavio projekat BiH i Srbije uz podršku Turske Ljajić najavio projekat BiH i Srbije uz podršku Turske

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas posle sastanka trilateralnog trgovinskog komiteta sa BiH i Turskom da su se dogovorili da Srbija i BiH zajednički definišu jedan infrastrukturni projekat koji bi podržala Turska.

 • Evro danas 123,20 dinara Evro danas 123,20 dinara

  Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru kao juče, a zvanični srednji kurs je 123,2019 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Sajam knjiga 2016
Biznis plus
Upgrade in Belgrade
Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side
Android NM