29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • EU izdvaja 600 miliona evra za infrastrukturu na Zapadnom Balkanu EU izdvaja 600 miliona evra za infrastrukturu na Zapadnom Balkanu

  Evropska unija će izdvojiti 600 miliona evra za realizaciju deset regionalnih infrastrukturnih projekata, među kojima su autoput od Niša do Drača i modernizacija železničke pruge između Beograda i Budimpešte, dogovoreno je danas na Samitu zemalja Zapadnog Balkana održanom u Beču.

 • EPS osniva kompaniju za trgovinu strujom na KiM EPS osniva kompaniju za trgovinu strujom na KiM

  Elektroprivreda Srbije (EPS) će na Kosovu osnovati kompaniju za snabdevanje i distribuciju električne energije, pod nazivom „ElektroSever", koja će imati pravo na izdavanje i naplatu računa, navedeno je u Sporazumu koji potpisali premijer Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Ica Mustafa, uz posredovanje EU.

 • Skobe: Verovatno predajemo ponudu za Telekom Srbije Skobe: Verovatno predajemo ponudu za Telekom Srbije

  Telekom Slovenije pozvan je da učestvuje u drugom krugu privatizacije Telekoma Srbije i velika je verovatnoća da će predati obavezujuću ponudu, izjavio je danas direktor slovenačkog nacionalnog teleoperatera Rudolf Skobe.

 • Evropske akcije rastu, splasnula zabrinutost zbog Kine Evropske akcije rastu, splasnula zabrinutost zbog Kine

  Vodeći evropski berzanski indeksi porasli su danas nakon popuštanja zabrinutosti u vezi sa situacijom u Kini, nakon sinoćnjeg rasta akcija na Volstritu i širom Azije.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novinska agencija Beta Tanjug
Carnex brending