29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Četiri plate u Trgovištu kao jedna u Surčinu Četiri plate u Trgovištu kao jedna u Surčinu

  Izveštaj Republičkog zavoda za statistiku o prosečnim platama isplaćenim u avgustu pokazuje da je beogradska opština Surčin i dalje na prvom mestu po visini zarada, dok se na dnu tabele, kao i prethodnih godina, nalaze opštine na jugu Srbije.

 • Evro danas 123,1891 dinara Evro danas 123,1891 dinara

  Dinar je danas zadržao približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 123,1891 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Srbija neznatno napredovala po konkurentnosti Srbija neznatno napredovala po konkurentnosti

  Srbija je neznatno napredovala po konkurentnosti pošto se u izveštaju Globalni indeks konkurentnosti 2016-2017 popela za četiri pozicije, na 90. mesto među 138 zemalja, objavio je danas Svetski ekonomski forum.

 • Ministar finansija Srbije za unapređenje javnih nabavki radi uštede Ministar finansija Srbije za unapređenje javnih nabavki radi uštede

  Ministar finansija Srbije Dušan Vujović ocenio je večeras u Beogradu da se kroz unapređenje sistema javnih nabavki mogu ostvariti dodatne uštede, i do 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, a taj novac upotrebiti svuda gde je potrebno, uključujući škole i obdaništa.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Medija centar Novinska agencija Beta
Android NM