29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Golubac dobio tunel i obilaznicu Golubac dobio tunel i obilaznicu

  Kod Golubačke tvrđave danas su otvoreni tunel i obilaznica, a izgradnja te deonice duge 760 metara vredna je 2,3 miliona evra.

 • Sutra ističe rok za Galeniku Sutra ističe rok za Galeniku

  Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda na tenderu za prodaju 25 odsto udela u Galenici po minimalnoj ceni od sedam miliona evra ističe sutra.

 • Bregzit opasan po finansijsku stabilnost SAD Bregzit opasan po finansijsku stabilnost SAD

  Glasanje Britanaca za izlazak iz Evropske unije prošlog meseca podiglo je nivo opasnosti po američku finansijsku stabilnost, ocenjuje Ministarstvo finansija SAD.

 • Evro danas 123,4497 dinara Evro danas 123,4497 dinara

  Dinar danas vredi skoro isto kao i juče i zvanični srednji kurs je 123,4497 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM