29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Tabaković: Dinar pada zbog dugova i Ukrajine Tabaković: Dinar pada zbog dugova i Ukrajine

  Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković kaže da nije zabrinuta zbog pada vrednosti domaće valute na istorijski minimum od 116,74 dinara za evro i objašnjava da su razlozi za to loše stanje javnih finansija Srbije i dešavanja u Ukrajini.

 • Udovički: Zakoni prave probleme opštinama Udovički: Zakoni prave probleme opštinama

  Lokalne samouprave u Srbiji nemaju dovoljno autonomije i bore se sa problemima u regulativi koji sprečavaju funkciju preduzeća u restrukturiranju i realizaciju investicija, izjavila je danas u Kruševcu potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

 • Obnoviti letove sa aerodroma u Nišu Obnoviti letove sa aerodroma u Nišu

  Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem o ponovnom uspostavljanju redovnog vazdušnog saobraćaja sa Aerodroma "Konstantin Veliki".

 • Smanjenje plata i penzija ni dinar više od 10 odsto Smanjenje plata i penzija ni dinar više od 10 odsto

  Ministar privrede i vršilac dužnosti ministra finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će se rebalans budžeta do 15. septembra naći u parlamentu, kao i da plate i penzije neće biti smanjene ni za dinar više od 10 odsto.

 • Srbija 77. u svetu po indeksu socijalnog razvoja Srbija 77. u svetu po indeksu socijalnog razvoja

  Srbija je zauzela 77. mesto među 187 zemalja po indeksu socijalnog razvoja (HDI) za 2013. godinu, koji je danas objavio Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Tokiju.

 • Neujednačen kvalitet zrna, prinosi manji od lanjskih Neujednačen kvalitet zrna, prinosi manji od lanjskih

  Jedna od najdužih žetvi pšenice u Srbiji, koja je više puta prekidana zbog kiše, završena je 99 odsto, izjavio je danas Tanjugu direktor Udruženja žita Srbije Vukosav Saković.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
ddddd