29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Poverenik: Zabrana bankama da neosnovano prikupljaju podatake Poverenik: Zabrana bankama da neosnovano prikupljaju podatake

  Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti najavio je da će sledeće nedelje doneti rešenja kojima se poslovnim bankama ubuduće zabranjuje prikupljanje fotokopija dokumenata bez osnova, a za uklanjanje i uništavanje već prikupljenih dokumenata utvrđuje primeren rok.

 • Vučić najavio prelevmane na mleko Vučić najavio prelevmane na mleko

  Premijer Aleksandar Vucić najavio je danas da će vlada uvesti prelevmane na mleko.

 • Dinar sutra jači 0,1 odsto, kurs 120,4136 Dinar sutra jači 0,1 odsto, kurs 120,4136

  Dinar će sutra ojačati 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs će biti 120,4136 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Malinari zadovoljni sastankom Malinari zadovoljni sastankom

  Na sastanku ministarke poljoprivrede i malinara koji su pretrpeli veliku štetu zbog grada usaglašene su mere za saniranje i ublažavanje posledica, a proizvođači danas poručuju da su zadovoljni dogovorenim, ali i da će tražiti ostavku odgovornih ako obećano ne bude ispoštovano.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM