29.01.2012 Beograd

Novi spisak poreskih dužnika

Novi spisak poreskih dužnika Ilustracija (SXU)
Poreska uprava Srbije priprema novi spisak najvećih dužnika koji bi trebalo da bude objavljen iduće nedelje.

Na spisku će biti 1.500 poreskih dužnika, odnosno po 500 preduzeća, preduzetnika i građana.

Poreske obaveze u roku nije izmirilo više od 1.500 obveznika, ali zbog obimnosti posla, Poreska uprava još ne može da objavi podatke za sva dugovanja.

Prvi spisak poreskih dužnika Poreska uprava je na svom sajtu www.poreskauprava.gov.rs objavila je 6. januara ove godine i na njemu je 300 najvećih dužika čiji su ukupni dugovi oko 218 milijardi dinara.

Na tom spisku se, kako je potvrdila Poreska uprava, greškom našao i Grad Beograd, dok su prigovori ostalih poreskih obveznika, među kojima su Valjevska pivara i preduzeće Niš ekspres, bili neopravdani.

Objavljivanje spiska poreških dužnika omogućeno je izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji koje su usvojene krajem prošle godine.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • MMF: Fiskalne i strukturne mere vlade doneće privredni rast MMF: Fiskalne i strukturne mere vlade doneće privredni rast

  Fiskalne i strukturne mere Vlade Srbije, predložene u aranžmanu koji je početkom godine zaključen sa MMF, idu u smeru podrške dugoročnom privrednom rastu, ukazao je danas ekonomista Međunarodnog monetarnog fonda Ernesto Kriveli.

 • Vučić: U Kini napravljen veliki i dobar posao Vučić: U Kini napravljen veliki i dobar posao

  Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da se u Srbiju vraća sa izvanrednim utiscima, da je uveren da je veliki i dobar posao napravljen i da su domaćini pokazali da poštuju i cene Srbiju, njenu samostalnost i nezavisnost.

 • Li: Za prugu oko 4,4 miliona evra, podrška za HBIS u Železari Li: Za prugu oko 4,4 miliona evra, podrška za HBIS u Železari

  Izgradnja pruge Beograd-Budimpešta i autoputeva, razvoj industrijskih parkova i dolazak kineske kompanije HBIS u smederevsku Železaru tri su najvažnije stvari za odnose Srbije i Kine, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa premijerom Kine Li Kećiangom i zatražio njegovu podršku.

 • Rusija pooštrila kontrolu prehrambenih proizvoda iz Turske Rusija pooštrila kontrolu prehrambenih proizvoda iz Turske

  Rusija je odlučila da pooštri kontrolu prehrambenih proizvoda uvezenih iz Turske zbog kršenja sanitarnih normi, saopštilo je danas rusko Ministarstvo poljoprivrede, dva dana posle obaranja ruskog borbenog aviona na tursko-sirijskoj granici.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
PRilika
Novinska agencija Beta Tanjug
Carnex brending