13.01.2018 Beograd

Petar Crnograc odgovorio na optužbe Vuka Jeremića

Petar Crnograc odgovorio na optužbe Vuka Jeremića Foto:printscr
Vlasnik kompanije CPR Impeks (Impex) Petar Crnogorac danas je izjavio da je nikada nije upoznao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, niti je imao bilo kakav dogovor sa njim o preuzimanju dugova Srpske fabrike stakla u Paraćinu i da od njega nikada nije dobio nikakvu uslugu.

On je u odgovoru predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću koji je gostujući na televiziji Naša zapitao kakve su veze predsednika Srbije za Crnogorcem, naveo da nikada do sada nije imao nikakav sastanak ili bilo kakvu drugu vrstu komunikacije sa Vučićem ili bilo kojim njegovim saradnikom.

Crnogorac je kazao da je jedini sastanak koji je imao sa nekim od predstavnika aktuelne vlasti bio sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić i njenim saradnicima, 17. novembra prošle godine u Vladi Srbije.

Jeremić je pitao zašto je Crnogorac platio dug paraćinske slaklare od 3,7 miliona evra, ko mu je rekao da plati dug i da li je zauzvrat dobio neku drugu uslugu ili koncesiju.

Takođe je na TV Naša pokazao pismo upućeno Aleksandaru Vučiću 10. septembra 2015. godine u kojem je bugarski investitor, firma Glas industri (Glaš Industry) koja je u to vreme bila vlasnik Srpske fabrike stakla, ponudio da državi pokloni akcije, jer je firma bila u blokadi i zato nije mogla da prodaje akcije.

"Umesto da država preuzme firmu kao poklon, Srpska fabrika stakla je izašla iz blokade tako što je Petar Crnogorac, trgovac oružjem koji je na čelu firme CPR Impeks, pokrio dug staklare, a nije preuzeo vlasništvo", rekao je Jeremić.

Crnogorac je u današnjem saopštenju naveo da je ugovor o otkupu dugova Staklare, između CPR Impeksa, firme Glas industri i bugarske Korporativne trgovinske banke, potpisan 29. juna 2016. godine "isključivo na inicijativu i veliki pritisak bugarske strane koja je bankrotirala".

On je negirao da u dokumentaciji Staklare postoji bilo kakvo pismo o tome da su državi Srbiji besplatno nuđene akcije te fabrike i naveo da je prethodno rukovodsto fabrike prodalo u staro dvožđe 15 peći, 20 proizvodnih mašina i opremu vrednu više miliona evra.

Istakao je da mu nije namera da rasproda imovinu Staklare već da je njegova "poslovna misija" da tu fabriku "podigne na noge i isplati sve njene dugove, otvori prvi reciklažini centar za staklo i možda uposli više radnika nego što ih je bilo u Staklari pre nasilnog stečaja, a zatim obezbedi strateškog partnera".

 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side