28.03.2019 Beograd

PKB Korporacija prodaje 55 hektara zemljišta

PKB Korporacija prodaje 55 hektara zemljišta
PKB Korporacija iz Padinske Skele oglasila je danas prodaju 55 hektara i 87 ari zemljišta na katastarskoj opštini Komareva humka, po početnoj minimalnoj cena od 2,13 miliona evra, odnosno 3,8 evra po kvadratu.

Ponude za kupovinu zemljišta podnose se do 12. aprila, a javno otvaranje je 19. aprila.

Na toj parceli, kako je navedeno u oglasu, nalazi se 39 objekata koji nisu u vlasništvu i državini PKB Korporacije i za koje nije utvrđen vlasnik.

Kako Beta saznaje reč je o zemljištu na kome se nalazi sportski centar "Kovilovo" koje je taj poljoprivredni kombinat svojevremeno ustupio Streljačkom savezu Srbije za leteće mete.

PKB Korporacija je firma koja je ostala u državnom vlasništvu posle privatizacije PKB-a i četiri zavisna društava koje je kupila Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vršilac dužnosti direktora PKB Korporacije Momčilo Joković rekao je da je doneta odluka da se taj sportski centar proda u okviru razgraničenja sa imovinom koju je od PKB korporacije kupila Al Dahra.

"Doneta je odluka o prodaji zemljišta u katastarskoj opštini Komareva humka u okviru razgraničenja imovine sa Al Dahrom", rekao je Joković i dodao da taj sportski centar u poslednje vreme nije izdavan u zakup.

Na pitanje čiji su objekti Joković je rekao da ne zna.

AL Dahri, kako su tvrdili u Ministarstvu privrede, nije prodata celokupna imovine PKB Korporacije već su ostale neke izdvojene parcele, a kako je najavljivano ukupno oko deset hiljada hektara. Al Dahri je prodato 16.785 hektara za 105 miliona evra.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Skupština Srbije usvojila Zakon o agencijskom zapošljavanju Skupština Srbije usvojila Zakon o agencijskom zapošljavanju

  Skupština Srbije usvojila je danas Zakona o agencijskom zapošljavanju koji će po najavama iz Ministarstva za rad zapošljavanje i boračka pitanja omogućiti maksimalnu zaštitu onih koji se zapošljavaju preko agencija i doprineti smanjenju rada na crno.

 • Bez dogovora o povećanju plata u Pošti Srbije, sastanak radne grupe u ponedeljak Bez dogovora o povećanju plata u Pošti Srbije, sastanak radne grupe u ponedeljak

  Radna grupa koja raspravlja o stanju Pošti Srbije ni u nastavku današnje sednice u Vladi Srbije nije postigla dogovor o povećanju zarada zaposlenih u tom javnom preduzeću, saznaje agencija Beta od radnika koji su u štrajku.

 • Trostruki rekord za Hemofarm Trostruki rekord za Hemofarm

  Hemofarm, regionalni lider u farmaceutskoj industriji, ovu 2019. godinu završava sa maksimalnim učinkom: kompanija je postigla novi rekord u obimu proizvodnje koji je pojačala sa rekordnom brojem proizvoda koji nastaju u njenim pogonima i rekordnom prodajom, istaknuto je na svečanom koktelu koji je Hemofarm upriličio za prijatelje, partnere i saradnike.

 • Mali: Novi poreski zakoni doprineće otvaranju novih radnih mesta Mali: Novi poreski zakoni doprineće otvaranju novih radnih mesta

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da će danas usvojeni set poreskih zakona doprineti daljem rastu privrede i otvaranju novih radnih mesta.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side