10.07.2018 Beograd

Poreska uprava: Oštećen budžet za više od 25 miliona dinara

Poreska uprava: Oštećen budžet za više od 25 miliona dinara Foto: Novi magazin / SA
Poreska uprava Srbije je saopštila da je jedna osoba iz Subotice uhapšena zbog sumnje da je u saradnji sa još šestoro poreskom utajom oštetila budžet Srbije za više od 25 miliona dinara.

Od januara 2013. do aprila 2014. godine, u poslovnim knjigama osumnjičeni je evidentirao lažne ulazne račune o navodnoj nabavci robe od "perača“ ukupne vrednosti od 49.723.543 dinara, sa iskazanim PDV-om od 8.287.257 dinara, koji je neosnovano iskoristio kao prethodni porez sa pravom na odbitak i na taj način je umanjena poreska obaveza za navedeni iznos.

Pocinkovani lim je prodavao nepoznatim kupcima, bez evidentiranja prometa u poslovnim knjigama, a ostvareni prihod zadržao za sopstvene potrebe, pri čemu je izbegao da obračuna i plati porez na dohodak građana u iznosu od 25.110.831 dinara.

Osumnjičeni je uhapšen i priveden nadležnom tužiocu na saslušanje, nakon čega su mu oduzete putne isprave i zabranjeno napuštanje boravišta.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • MMF odobrio Srbiji novi program saradnje MMF odobrio Srbiji novi program saradnje

  Odbor izvršnih direktorа Međunаrodnog monetаrnog fondа odobrio je Srbiji novi progrаm sаrаdnje uz podršku Instrumentа zа koordinаciju politike, saopštila je Narodna banka Srbije.

 • Evro danas 118, 05 dinara Evro danas 118, 05 dinara

  Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 118, 0575 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Tabaković: Želimo da promovišemo Dina karticu Tabaković: Želimo da promovišemo Dina karticu

  Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da Srbija želi da promoviše Dina kard sistem, kao što rade sve razvijene i snažnije zemlje, razvijajući domaći kartični sistem.

 • Evro danas je 118,05 din Evro danas je 118,05 din

  Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,0507 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side