13.09.2018 Brisel

Poziv za štrajk kabinskog osoblja Rajanera 28. septembra

Poziv za štrajk kabinskog osoblja Rajanera 28. septembra
Sindikati su pozvali kabinsko osoblje irske niskobudžetne aviokompanije Rajaner na štrajk u pet evropskih zemalja, saopšteno je danas u Briselu.

Štrajkovi su najavljeni u Belgiji, Holandiji, Italji, Španiji i Portugalu, rekao je novinarima u Briselu Iv Lambo, zvaničnik belgijskog sindikata CNE/LBC.

On je rekao da su sindikati nastavili tokom leta pregovore s upravom Rajanera ali bez rezultata.

U Belgiji su i piloti pozvani da štrajkuju jer i njih predstavlja sindikat CNE. U ostale četiri zemlje sindikati koji su pozvali na štrajk odnose se na kabinsko osoblje.

Raniji štrajk organizovan u pet evropskih zemalja 10. avgusta u jeku letnjih odmora doveo je do otkazivanja 400 letova što je pogodilo 55.000 putnika.

Direktor za marketing irske kompanije Rajaner Keni Džejkobs je u saopštenju izdatom neposredno pre ove konferencije za novinare rekao da ta aviokompanija predviđa samo mali broj otkazivanja letova i da će štrajk "propasti".

Najava o štrajku u pet evropskih zemalja usledila je posle jučerašnjeg jednodnevnog štrajka pilota i kabinskog osoblja Rajanera u Nemačkoj. Zbog toga je kompanija morala da ukine 150 letova za i iz Nemačke.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side