25.06.2013 Beograd

Prosečna plata u maju manja za 10 odsto

Prosečna plata u maju manja za 10 odsto
Prosečna neto zarada u Srbiji u maju je bila 41.821 dinar (363 evra), što je realno i nominalno manje za 10,1 odsto nego u aprilu ove godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

Kako se navodi u saopštenju zavoda, prosečna zarada u Srbiji s porezom i doprinosima isplaćena u maju bila je 57.921 dinar (502 evra), što je realno i nominalno manje za 9,8 odsto nego u prethodnom mesecu.

Prema podacima RSZ-a, u Srbiji je majska neto zarada bila realno manja za 5,9 odsto nego u istom mesecu 2012, a nominalno veća za 3,4 odsto.

Bruto zarada u maju 2013. bila je realno manja za 6,2 odsto nego godinu dana ranije, a nominalni rast prosečne bruto zarade bio je 4,8 odsto.

autor: AM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Svetska banka odobrila kredit Srbiji Svetska banka odobrila kredit Srbiji

    Svetska banka je danas saopštila da je Srbiji odobren kredit od 48 miliona dolara koji će podstaći privredni razvoj zasnovan na znanju i inovacijama.

  • Mali: Srbija sve bliže investicionom rejtingu Mali: Srbija sve bliže investicionom rejtingu

    Ministar finansija Siniša Mali ocenio je danas da su povećanjem kreditnog rejtinga potvrđeni dobri rezultati Srbije i dodao da će se na taj način zemlja još bolje pozicionirati na svetskom finansijskom tržištu i tako brže stići do investicionog rejtinga.

  • Kina pozdravila preliminarni dogovor sa SAD Kina pozdravila preliminarni dogovor sa SAD

    Kina je danas pozitivno ocenila prvi korak u sklapanju trgovinskog sporazuma kojim je umanjen intenzitet trgovinskog rata sa SAD.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side