09.11.2018 Beograd

RATEL prikuplja podatke od operatora za treći kvartal

RATEL prikuplja podatke od operatora za treći kvartal
Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) saopštila je danas da prema podacima za drugi kvartal ove godine Kopernikus Tećnology ima tri odsto učešća na tržištu distribucije medijskih sadržaja u Srbiji, a da trenutno prikuplja podatke od operatora o stanju na tržištu telekomunikacija za treći kvartal ove godine.

"RATEL trenutno prikuplja podatke od operatora o stanju na tržištu telekomunikacija koji se odnosi na treći kvartal ove godine i nakon obrade ti podaci će u vidu izveštaja takođe biti objavljeni na sajtu RATEL-a", navodi se u odgovoru RATEL-a agenciji Beta povodom pisanja medija da su netačni podaci Teleoma Srbije o broju korisnika Kopernikus Tećnology, koji je od pre nekoliko dana u vlasništvu te kompanije.

Prema poslednjim podacima Ratela, u drugom kvartalu 2018. godine najveći operator distribucije medijskih sadržaja u Srbiji je privredno društvo Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže (SBB), sa tržišnim učešćem od 54 odsto prema broju pretplatnika.

Ovo, kako navode u RATEL-u, uključuje i podatke operatora IKOM koji je početkom 2018. godine pripojen SBB-u.

Na drugom mestu je Telekom Srbija koji zauzima oko 25 odsto tržišnog učešća.

Pored SBB i Telekom Srbija po tržišnom udelu mogu se izdvojiti i privredna društva JP PTT Srbija (sa pet odsto tržišnog učešća), Kopernikus Tećnology (tri odsto), Radijus Vektor (tri odsto) i Sat - Trakt (dva odsto). 

Mereno brojem pretplatnika, kako se navodi, ovi operatori zajedno zauzimaju 92 odsto tržišta distribucije medijskih sadržaja.

Mediji su naveli da udeo Kopernikusa od tri odsto na tržištu medijskih sadržaja znači da ta komanija ima 51.000 korisnika, a ne 200.000 kako je naveo Telekom kad je objavio kupovinu Kopernikusa.

Telekom je danas saopštio da Kopernikus ima učešće preko osam odsto na tržištu distrubicije televizijskih sadržaja u Srbiji. "Ubrzanom masovnom digitalizacijom i akvizicijom manjih operatera od strane Kopernikus Tećnology tokom 2018. godine, tržišno učešće te kompanije značajno je povećano, odnosno prelazi osam odsto učešća u distribuciji televizijskih sadržaja", naveo je Telekom.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Blic: Menjačnice iz Zemuna kupuju Jubmes banku Blic: Menjačnice iz Zemuna kupuju Jubmes banku

  Kompanija "Аltapay Group" iz Zemuna ispunila je uslove za kupovinu Jubmes banke i važi za njenog najizvesnijeg kupca, objavljeno je danas na sajtu "Blica".

 • Nikolić obišao dve fabrike u Kini i razgovarao o saradnji sa Srbijom Nikolić obišao dve fabrike u Kini i razgovarao o saradnji sa Srbijom

  Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić obišao je kinesku kompaniju Sunlon Group, koja je kineski lider u oblasti proizvodnje, prerade, prodaje poljoprivrednih proizvoda i stočarstvu, kao i Sinopharm International, najveću kinesku zdravstvenu kompaniju koja je prva u Кini a šesta u svetu po proizvodnji i distribuciji lekova i medicinske opreme.

 • Potpisani sporazumi sa Kinom o izgradnji više infrastrukturnih projekata u Srbiji Potpisani sporazumi sa Kinom o izgradnji više infrastrukturnih projekata u Srbiji

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas u Pekingu više sporazuma o saradnji između Srbije i Кine za realizaciju projekata u drumskom i železničkom saobraćaju.

 • Evro danas 118,03 dinara Evro danas 118,03 dinara

  Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 118,0364 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side