09.11.2018 Beograd

RATEL prikuplja podatke od operatora za treći kvartal

RATEL prikuplja podatke od operatora za treći kvartal
Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) saopštila je danas da prema podacima za drugi kvartal ove godine Kopernikus Tećnology ima tri odsto učešća na tržištu distribucije medijskih sadržaja u Srbiji, a da trenutno prikuplja podatke od operatora o stanju na tržištu telekomunikacija za treći kvartal ove godine.

"RATEL trenutno prikuplja podatke od operatora o stanju na tržištu telekomunikacija koji se odnosi na treći kvartal ove godine i nakon obrade ti podaci će u vidu izveštaja takođe biti objavljeni na sajtu RATEL-a", navodi se u odgovoru RATEL-a agenciji Beta povodom pisanja medija da su netačni podaci Teleoma Srbije o broju korisnika Kopernikus Tećnology, koji je od pre nekoliko dana u vlasništvu te kompanije.

Prema poslednjim podacima Ratela, u drugom kvartalu 2018. godine najveći operator distribucije medijskih sadržaja u Srbiji je privredno društvo Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže (SBB), sa tržišnim učešćem od 54 odsto prema broju pretplatnika.

Ovo, kako navode u RATEL-u, uključuje i podatke operatora IKOM koji je početkom 2018. godine pripojen SBB-u.

Na drugom mestu je Telekom Srbija koji zauzima oko 25 odsto tržišnog učešća.

Pored SBB i Telekom Srbija po tržišnom udelu mogu se izdvojiti i privredna društva JP PTT Srbija (sa pet odsto tržišnog učešća), Kopernikus Tećnology (tri odsto), Radijus Vektor (tri odsto) i Sat - Trakt (dva odsto). 

Mereno brojem pretplatnika, kako se navodi, ovi operatori zajedno zauzimaju 92 odsto tržišta distribucije medijskih sadržaja.

Mediji su naveli da udeo Kopernikusa od tri odsto na tržištu medijskih sadržaja znači da ta komanija ima 51.000 korisnika, a ne 200.000 kako je naveo Telekom kad je objavio kupovinu Kopernikusa.

Telekom je danas saopštio da Kopernikus ima učešće preko osam odsto na tržištu distrubicije televizijskih sadržaja u Srbiji. "Ubrzanom masovnom digitalizacijom i akvizicijom manjih operatera od strane Kopernikus Tećnology tokom 2018. godine, tržišno učešće te kompanije značajno je povećano, odnosno prelazi osam odsto učešća u distribuciji televizijskih sadržaja", naveo je Telekom.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • NBS: Rast BDP-a ove godine 4,2 odsto, inflacija u granicama cilja NBS: Rast BDP-a ove godine 4,2 odsto, inflacija u granicama cilja

  Narodna banka Srbije (NBS) danas je objavila da je povećala projekciju rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u ovoj godini sa četiri na 4,2 odsto i da prognozira da će inflacija i u naredne dve godine ostati niska i stabilna i u granicama cilja.

 • Evro danas 118,20 dinara Evro danas 118,20 dinara

  Dinar je danas ojačao za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs je 118,2032 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Radnici Zastava kamiona prekidaju proteste Radnici Zastava kamiona prekidaju proteste

  Bivši radnici kragujevačke fabrike "Zastava kamioni" tražiće isplatu zaostalih zarada kroz stečajni postupak preduža, a 19. novembra će okončati proteste koje su održavali od letos, rekao je danas Beti predstavnik radnika Milojko Popović.

 • Dragi: Ekonomija evrozone otporna Dragi: Ekonomija evrozone otporna

  Šef Evropske centralne banke Mario Dragi upozorio je danas da usporavanje svetske trgovine predstavlja teret za ekonomiju evrozone ali i da trenutni rast ostaje "otporan" jer potrošači i dalje troše novac a nezaposlenost pada usled reformi.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Belex2018
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side