07.03.2012 Ženeva

Rekordna proizvodnja automobila

Rekordna proizvodnja automobila
Svetska proizvodnja automobila dostigla je rekordan nivo u 2011. godini.

Međunarodno udruženje proizvođača motornih vozila (OICA) očekuje da će konačan broj svih vrsta automobila proizvedenih prošle godine širom sveta dostići 80,1 milion.

Kako navodi OICA, to je za tri odsto više u odnosu na 2010. godinu, i predstavlja znatno poboljšanje u odnosu na 2009, kada je zbog ekonomske krize proizvodnja pala na 61,8 miliona.

Najviše automobila, 40,6 miliona, proizvedeno je u Aziji, a iza nje se nalaze Evropa sa 21,1 milion i obe Amerike sa 17,8 miliona.  

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Srbija klizi prema hipotekarnoj krizi Srbija klizi prema hipotekarnoj krizi

  Banke će se naći u velikom problemu ukoliko uskoro ne budu našle sistemsko rešenje za građane koji koriste stambene kredite u švajcarskim francima, jer će sve teže moći da naplate odobrene zajmove.

 • Koka kola premešta proizvodnju sokova iz Subotice u Beograd Koka kola premešta proizvodnju sokova iz Subotice u Beograd

  Kompanija Koka kola u Srbiji (Coca-Cola) saopštila je danas će u okviru promena u infrastrukturi proizvodnje sokova, aktivnosti fabrike Freš end ko (Fresh&Co) u Subotici integrisati u novi Centar za proizvodnju sokova u Beogradu.

 • Gasprom upozorava da Ukrajina opet ne plaća sav gas Gasprom upozorava da Ukrajina opet ne plaća sav gas

  Ukrajina, kao i ranije, ne plaća u punom obimu gas, čime ne poštuje obaveze koje je ugovorom preuzela, rekao je zamenik predsednika Gasproma Aleksandar Medvedev na Evropskoj konferenciji za gas u Beču.

 • Tabaković: Najisplativija rešenja za nenaplative kredite Tabaković: Najisplativija rešenja za nenaplative kredite

  Guverner NBS Jorgovanka Tabaković rekla je danas da će u rešavanju problema nenaplativih kredita biti primenjene najisplativija rešenja koja najmanje koštaju poreske obveznike, te napomenula da rešenje ne treba da traži samo NBS, već da tu ima posla i za Udruženje banaka, EBRD, poslovne banke...

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM