07.03.2012 Ženeva

Rekordna proizvodnja automobila

Rekordna proizvodnja automobila
Svetska proizvodnja automobila dostigla je rekordan nivo u 2011. godini.

Međunarodno udruženje proizvođača motornih vozila (OICA) očekuje da će konačan broj svih vrsta automobila proizvedenih prošle godine širom sveta dostići 80,1 milion.

Kako navodi OICA, to je za tri odsto više u odnosu na 2010. godinu, i predstavlja znatno poboljšanje u odnosu na 2009, kada je zbog ekonomske krize proizvodnja pala na 61,8 miliona.

Najviše automobila, 40,6 miliona, proizvedeno je u Aziji, a iza nje se nalaze Evropa sa 21,1 milion i obe Amerike sa 17,8 miliona.  

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Stranci, među kojima i Srbi, kupuju nekretnine u Grčkoj Stranci, među kojima i Srbi, kupuju nekretnine u Grčkoj

  Strani državljani, među kojima i Srbi, su na vest o mogućem bankrotu Grčke, počeli aktivno da kupuju nekretnine u toj zemlji.

 • Rezultati referenduma u Grčkoj kratkoročno obaraju evro Rezultati referenduma u Grčkoj kratkoročno obaraju evro

  Senior ekspert u FX Lideru Nikola Bulajić izjavio je danas da treba očekivati da će u ponedeljak, 6. jula, nakon što budu objavljeni rezultati referenduma u Grčkoj, tržiste reagovati trenutnim povlačenjem kapitala iz evrozone i može se desiti pad kursa evra u odnosu dolar, ali će to biti kratkoročni efekat.

 • Biće nestašica, ako banke ostanu zatvorene i sledeće nedelje Biće nestašica, ako banke ostanu zatvorene i sledeće nedelje

  Ulice i radnje u Atini ovih dana izgledaju kao sredinom avgusta kad su svi na godišnjim odmorima - građani izbegavaju da se kreću, jer štede gorivo i kupuju samo ono što im je apsolutno neophodno, ovako je danas za Tanjug opisala situaciju na ulicama grčke prestonice ekonomska novinarka Euronews Athens Simela Touhtidou (Symela Touchtidou).

 • Vujović: Do kraja jula principi za finansiranje Vojvodine Vujović: Do kraja jula principi za finansiranje Vojvodine

  Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da postoji želja da se reši pitanje finansiranja Vojvodine, te da će do kaja jula biti definisani principi kako će se to raditi, a zatim sledi da se definiše i koja će biti prava i obaveze Pokrajine u tom smislu.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Carnex brending