07.03.2012 Ženeva

Rekordna proizvodnja automobila

Rekordna proizvodnja automobila
Svetska proizvodnja automobila dostigla je rekordan nivo u 2011. godini.

Međunarodno udruženje proizvođača motornih vozila (OICA) očekuje da će konačan broj svih vrsta automobila proizvedenih prošle godine širom sveta dostići 80,1 milion.

Kako navodi OICA, to je za tri odsto više u odnosu na 2010. godinu, i predstavlja znatno poboljšanje u odnosu na 2009, kada je zbog ekonomske krize proizvodnja pala na 61,8 miliona.

Najviše automobila, 40,6 miliona, proizvedeno je u Aziji, a iza nje se nalaze Evropa sa 21,1 milion i obe Amerike sa 17,8 miliona.  

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Mijatović: Zašto 1,5 miliona tona mineralne vode otiče u reku Mijatović: Zašto 1,5 miliona tona mineralne vode otiče u reku

  Poslanica Srpske napredne stranke Jelena Mijatović upitala je nekoliko resornih ministarstava kako je moguće da se došlo u situaciju da fabrika mineralne vode Milan Toplica iz okoline Prokuplja više ne radi nakon nekoliko spornih privatizacija i da danas, kako je rekla, preko 1,5 miliona tona mineralne vode dnevno otiče u reku.

 • Petrović: Dugovi Srbijagasa "pojeli" jedan Telekom Petrović: Dugovi Srbijagasa "pojeli" jedan Telekom

  Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio je danas da Srbijagas duguje 1,2 milijarde evra, što znači da to javno preduzeće za četiri do pet godina "pojede" jedan Telekom, ukazujući da je EPS u tom smislu "Srbijagas u nastajanju".

 • Ugovor sa Fijatom neće biti pokazan Ugovor sa Fijatom neće biti pokazan

  Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ugovor sa Fijatom neće biti pokazan javnosti, a da je što se tiče ugovora sa NIS-om primedbe lično izneo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

 • Poljoprivredno zemljište neće moći da kupuju stranci Poljoprivredno zemljište neće moći da kupuju stranci

  Vlada je prihvatila amadman poslanika Lige socijaldemokrata Vovodine (LSV) na Predlog zakona o privatizaciji u kojem se navodi da kupac poljoprvrednog zemljšta može biti samo domaće pravno ili fizičko lice.

 • Vlada usvojila Strategiju razvoja poljoprivrede Vlada usvojila Strategiju razvoja poljoprivrede

  Vlada Srbije usvojila je danas Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja Srbije koja će važiti narednih 10 godina.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM