07.03.2012 Ženeva

Rekordna proizvodnja automobila

Rekordna proizvodnja automobila
Svetska proizvodnja automobila dostigla je rekordan nivo u 2011. godini.

Međunarodno udruženje proizvođača motornih vozila (OICA) očekuje da će konačan broj svih vrsta automobila proizvedenih prošle godine širom sveta dostići 80,1 milion.

Kako navodi OICA, to je za tri odsto više u odnosu na 2010. godinu, i predstavlja znatno poboljšanje u odnosu na 2009, kada je zbog ekonomske krize proizvodnja pala na 61,8 miliona.

Najviše automobila, 40,6 miliona, proizvedeno je u Aziji, a iza nje se nalaze Evropa sa 21,1 milion i obe Amerike sa 17,8 miliona.  

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Smanjenje plata i penzija neće pomoći oporavku Smanjenje plata i penzija neće pomoći oporavku

  Generalna sekretarka Međunanarodne konfederacije sindikata Šaron Barou izjavila je danas da vladine mere štednje koje podrazumevaju smanjenje plata i penzija neće pomoći oporavku privrede.

 • Vučić: Dogodine uštede u budžetu oko 500 miliona evra Vučić: Dogodine uštede u budžetu oko 500 miliona evra

  Aleksandar Vučić izjavio je danas da će republičkim budžetom za 2015. godinu biti predviđene uštede od 480 do 800 miliona evra, u dogovoru sa Mađunarodnim monetarnim fondom.

 • Džadž: Britanci bi da učestvuju u privatizaciji Telekoma Džadž: Britanci bi da učestvuju u privatizaciji Telekoma

  Predsednik Britansko-srpske privredne komore Pol Džadž izjavio je u intervju Tanjugu da su britanski eksperti veoma raspoloženi da budu konsultantni prilikom prodaje Telekoma, ali nije isključio ni mogućnost da britanski ulagači budu i potencijalni investitori.

 • Cena struje mora postepeno da postane ekonomska Cena struje mora postepeno da postane ekonomska

  Cena struje u Srbiji mora postepeno, u dužem nizu godina, dostići ekonomski nivo, ali uz uvažavanje socijalno ekonomske situacije u zemlji, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i ponovio da neće biti poskupljenja struje u ovoj godini.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM