07.03.2012 Ženeva

Rekordna proizvodnja automobila

Rekordna proizvodnja automobila
Svetska proizvodnja automobila dostigla je rekordan nivo u 2011. godini.

Međunarodno udruženje proizvođača motornih vozila (OICA) očekuje da će konačan broj svih vrsta automobila proizvedenih prošle godine širom sveta dostići 80,1 milion.

Kako navodi OICA, to je za tri odsto više u odnosu na 2010. godinu, i predstavlja znatno poboljšanje u odnosu na 2009, kada je zbog ekonomske krize proizvodnja pala na 61,8 miliona.

Najviše automobila, 40,6 miliona, proizvedeno je u Aziji, a iza nje se nalaze Evropa sa 21,1 milion i obe Amerike sa 17,8 miliona.  

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Potpisan memorandum sa nemačkim Tenisom Potpisan memorandum sa nemačkim Tenisom

  Vlada Srbija i nemačka kompanija "Tenis", koja je najveći proizvođač mesa u Evropi potpisale su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju u prisustvu premijera Aleksandra Vučića.

 • Evro sutra 120,8122 dinara Evro sutra 120,8122 dinara

  Dinar će sutra ostati gotovo nepromenjene vrednosti prema evru i zvanični srednji kurs biće 120,8122 dinara za jedan evro.

 • Zeri: Milionski ugovori Trepče na severu Kosova Zeri: Milionski ugovori Trepče na severu Kosova

  Kombinat "Trepča" na severu Kosova, kojim upravljaju Srbi, sklopio je godišnje ugovore, vredne 24 miliona evra, sa engleskom i poljskim kompanijama o prodaji olovnog koncetrata i cinka iz rudnika "Belo brdo" i "Crnac" u Leposaviću, piše dnevnik "Zeri".

 • Potekao bakar iz nove topionice u Boru Potekao bakar iz nove topionice u Boru

  Nakon tri i po godine priprema i funkcionalnog ispitivanja nove topionice i fabrike sumporne kiseline u Boru, sinoć je potekao prvi bakar iz novih pirometalurških postrojenja.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Medija centar Tanjug
Android NM