07.03.2012 Ženeva

Rekordna proizvodnja automobila

Rekordna proizvodnja automobila
Svetska proizvodnja automobila dostigla je rekordan nivo u 2011. godini.

Međunarodno udruženje proizvođača motornih vozila (OICA) očekuje da će konačan broj svih vrsta automobila proizvedenih prošle godine širom sveta dostići 80,1 milion.

Kako navodi OICA, to je za tri odsto više u odnosu na 2010. godinu, i predstavlja znatno poboljšanje u odnosu na 2009, kada je zbog ekonomske krize proizvodnja pala na 61,8 miliona.

Najviše automobila, 40,6 miliona, proizvedeno je u Aziji, a iza nje se nalaze Evropa sa 21,1 milion i obe Amerike sa 17,8 miliona.  

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Sertić: Poskupljenje struje bi uticalo na privredu Sertić: Poskupljenje struje bi uticalo na privredu

  Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da bi svako eventualno poskupljenje energenata uticalo na privredu, ali da bi država to nivelisala merama za podizanje konkurentnosti privrede.

 • Od sutra dobijanje građevinskih dozvola za 28 dana Od sutra dobijanje građevinskih dozvola za 28 dana

  U Srbiji od 1. marta počinje puna primena novog Zakona o planiranju i izgradnji, što treba da omogući objedinjenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola za najviše 28 dana.

 • Mleko iz Evrope "davi" naše stočare Mleko iz Evrope "davi" naše stočare

  Srbija uništava svoju mlekarsku industriju. Na dnevnom nivou imamo 200.000 litara mleka viška, a velike mlekare već su počele da otkazuju otkup, zbog uvoza iz EU. Od kad je Evropska unija ukinula kvotu za proizvodnju svojim mlekarima, domaće tržište bukvalno je preplavljeno. Stručnjaci kažu da će se uskoro u Srbiji imati sve mlečne proizvode koje možemo da poželimo, ali ništa od srpskog mleka.

 • Ignjatović: Studija za prugu do 15. aprila Ignjatović: Studija za prugu do 15. aprila

  Saobraćajni institut CIP će do 15. aprila završiti studiju izvodljivosti za gradnju pruge Beograd - Budimpešta kroz Srbiju za brzine od 200 kilometara na sat i do decembra završiti projekte za prvu deonicu, kako bi kineski partneri mogli da počnu da izvode građevinske radove, rečno je danas Tanjugu u CIP-u.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Medija centar Tanjug
Android NM