07.03.2012 Ženeva

Rekordna proizvodnja automobila

Rekordna proizvodnja automobila
Svetska proizvodnja automobila dostigla je rekordan nivo u 2011. godini.

Međunarodno udruženje proizvođača motornih vozila (OICA) očekuje da će konačan broj svih vrsta automobila proizvedenih prošle godine širom sveta dostići 80,1 milion.

Kako navodi OICA, to je za tri odsto više u odnosu na 2010. godinu, i predstavlja znatno poboljšanje u odnosu na 2009, kada je zbog ekonomske krize proizvodnja pala na 61,8 miliona.

Najviše automobila, 40,6 miliona, proizvedeno je u Aziji, a iza nje se nalaze Evropa sa 21,1 milion i obe Amerike sa 17,8 miliona.  

autor: AS izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Dosta je bilo: Poreski prihodi smanjeni za više od deset odsto Dosta je bilo: Poreski prihodi smanjeni za više od deset odsto

  Umesto očekivanog povećanja poreskih prihoda za više od deset odsto došlo je do tolikog smanjenje u odnosu na 2012. godinu, uprkos tome što su povećani svi porezi, tvrdi bivši ministar privrede i predsednik pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović.

 • Moguć reprogram kredita za samohrane majke, nezaposlene... Moguć reprogram kredita za samohrane majke, nezaposlene...

  Ministarstvo finansija predložilo je bankama da određenim kategorijama građana koji imaju stambene kredite u švajcarskim francima ponude reprogram duga, i to pre svega samohranim majkama, onima koji su tim kreditom kupili prvi stan, nezaposlenima, osobama sa invaliditetom koji je nastao zbog nesreće ili bolesti...

 • Popović: Velika šansa za povećanje izvoza za Rusiju Popović: Velika šansa za povećanje izvoza za Rusiju

  Predsednik Srpske narodne partije izjavio je danas u Lazarevcu da Srbija nikada nije imala veću šansu za povećanje izvoza poljoprivrednih proizvoda u Rusiju, saopštila je ta stranka.

 • Više od 200.000 mladih bez posla, šansa u preduzetništvu Više od 200.000 mladih bez posla, šansa u preduzetništvu

  U Srbiji ima više od 200.000 nezaposlenih mladih, a da bi se taj broj smanjio, potrebna je primena Nacionalne strategije za mlade, ali i kvalitetni modeli za podsticanje mladih preduzetnika, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva za omladinu i sport Nenad Borovčanin nazivajući mlade preduzetnike herojima današnjice.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Carnex brending