10.06.2019 Beograd

Siniša Mali sa predstavnicima francuskih i kineskih kompanija o izgradnji metroa

Siniša Mali sa predstavnicima francuskih i kineskih kompanija o izgradnji metroa Foto: Beta / Kabinet potpredsednice Vlade
Ministar finansija Srbije Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicima francuskih kompanija "Ežis" i "Alstom" i sa predstavnicima kineske kompanije "Pauer Čajna" (Power Ćina), sa kojima je razgovarao o projektu izgradnje metroa u Beogradu.

Na sastanku je razmatrana struktura finansiranja projekta beogradskog metroa, a bilo je reči i o tome na koji način će ove kompanije u njemu učestvovati, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Predstavnici kompanija su istakli da je reč o velikom i važnom projektu, kao i da su otvoreni za međusobnu saradnju, te da je to dobra prilika da ukrste dosadašnja iskustva.

Кompanija "Ežis" nedavno je završila prifizibiliti studiju, u kojoj se procenjuje da će izgradnja prve linije metroa koštati 1,8 milijarde evra, druge linije 2,2 milijarde evra, a plan je da u narednom periodu bude urađena fizibiliti studija.

Mali je podsetio da je ove godine potpisan Memorandum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta "Beogradski metro" sa kompanijom "Pauer Čajna", u okviru drugog samita "Pojas i put" u Pekingu, kao i da je 2011. godine kompanija "Alstom" potpisala sa Gradom Beogradom Sporazum o gradnji prve linije metroa.

Podseća se i da je 2014. godine Siniša Mali, kao gradonačelnik Beograda, potpisao  Memorandum o razumevanju o gradnji metroa sa Francuskom.

Sastanku je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica, kao i predstavnici ambasade Francuske u Beogradu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
 • 10.06.2019, 18:16h miro

  kako vas bre nije sramota od ostatka srbije

Pročitajte i...
 • Sloga: Vučić propagira jeftinu radnu snagu, licemerno je zvati dijasporu da se vrati Sloga: Vučić propagira jeftinu radnu snagu, licemerno je zvati dijasporu da se vrati

  Udruženi sindikati Sloga ocenili su danas da je u "zemlji jeftinije radne snage" koju kako se navodi, "propagira" predsednik Srbije Aleksandar Vučić, "licemerno pozivati ljude iz dijaspore da se vrate, a istovremeno najavljivati beznačajna povećanja minimalca, zarada i penzija čije uvećanje ne može da prati realnu inflaciju".

 • Evro danas 117,92 dinara Evro danas 117,92 dinara

  Zvanični srednji kurs danas je 117,9266 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Brnabić: Intelektualna svojina važna za ekonomski razvoj Brnabić: Intelektualna svojina važna za ekonomski razvoj

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je na regionalnoj konferenciji "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi pocetak", koja se održava u Banjaluci, da je intelektualna svojina izuzetno važna za ekonomski razvoj.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side