26.11.2012 Beograd

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća
Predstavnici Evropske investicione banke i dve srpske finansijske institucije potpisali su danas u Beogradu ugovore o zajmovima u vrednosti od 100 miliona evra, radi pružanja podrške malim i srednjim preduzećima, kao i infrastrukturnim projektima koje promovišu lokalne vlasti.

Dogovoreni zajmovi bi trebalo da pomognu Srbiji u bržem procesu integracije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju EIB.

"Zajmovi koji su potpisani sa dve lokalne banke unaprediće pristup malih i srednjih preduzeća dugoročnim izvorima finansiranja", rekao je potpredsednik EIB-a zadužen za Zapadni Balkan, Dario Skanapieko.

Potpredsednik Skanapieko je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa srpskim vlastima i srpskim finansijskim institucijama

Skanapieko je kazao i da ovi zajmovi, takođe, predstavljaju nastavak veoma uspešne saradnje između EIB sa "Rajfajzen bankom" i ''Erste bankom".

Prethodno je u razgovoru premijera Ivice Dačića sa članova delegacije EIB rečeno da je ta banka zainteresovana za projekte u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike u Srbiji.

U razgovoru o angažovanju EIB u Srbiji je naglašeno kako treba ubrzati realizaciju projekata, da bi novac brže stizao do realnog ekonomskog sektora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

autor: IJ izvor: Tanjug/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Pala carina na uvoz živih svinja iz EU Pala carina na uvoz živih svinja iz EU

  Vlada Srbije spustila je carinu na uvoz živih svinja težine do 50 kilograma iz Evropske unije na pet posto, a ova odluka će važiti do 15. marta 2015. godine.

 • Zašto u Srbiji poskupljuje gas, kad u svetu pojeftinjuje? Zašto u Srbiji poskupljuje gas, kad u svetu pojeftinjuje?

  Iako cene prirodnog gasa na svetskom tržištu miruju ili blago padaju, taj energent kod nas od avgusta beleži već treće poskupljenje, ukupno 4,5 dinara. Od novembra, kubni metar gasa za domaćinstva koštaće 54, a za privredu 49 dinara s PDV-om.

 • Vulin: Korisnici socijalne pomoći moraće da rade Vulin: Korisnici socijalne pomoći moraće da rade

  Vlada Srbije donela je uredbu po kojoj će svi radno sposobni korisnici socijalne pomoći morati da rade ili se obrazuju da bi ostvarili to pravo, izjavio je Aleksandar Vulin.

 • Na ceni 60 preduzeća, 99 neće niko Na ceni 60 preduzeća, 99 neće niko

  Agenciji za privatizaciju stigle su ozbiljne ponude za 50 do 60 preduzeća, Vlada se nada da će, uz određene ustupke, uspeti da proda oko 150 preduzeća. Na Vladin poziv za privatizaciju 502 preduzeća do 15. septembra stigla su 1.732 pisma investitora. Za 99 firmi niko nije bio zainteresovan.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM