26.11.2012 Beograd

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća
Predstavnici Evropske investicione banke i dve srpske finansijske institucije potpisali su danas u Beogradu ugovore o zajmovima u vrednosti od 100 miliona evra, radi pružanja podrške malim i srednjim preduzećima, kao i infrastrukturnim projektima koje promovišu lokalne vlasti.

Dogovoreni zajmovi bi trebalo da pomognu Srbiji u bržem procesu integracije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju EIB.

"Zajmovi koji su potpisani sa dve lokalne banke unaprediće pristup malih i srednjih preduzeća dugoročnim izvorima finansiranja", rekao je potpredsednik EIB-a zadužen za Zapadni Balkan, Dario Skanapieko.

Potpredsednik Skanapieko je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa srpskim vlastima i srpskim finansijskim institucijama

Skanapieko je kazao i da ovi zajmovi, takođe, predstavljaju nastavak veoma uspešne saradnje između EIB sa "Rajfajzen bankom" i ''Erste bankom".

Prethodno je u razgovoru premijera Ivice Dačića sa članova delegacije EIB rečeno da je ta banka zainteresovana za projekte u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike u Srbiji.

U razgovoru o angažovanju EIB u Srbiji je naglašeno kako treba ubrzati realizaciju projekata, da bi novac brže stizao do realnog ekonomskog sektora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

autor: IJ izvor: Tanjug/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Pištaljka: Vlada Srbije Železari otpisala dug od 44 miliona dolara Pištaljka: Vlada Srbije Železari otpisala dug od 44 miliona dolara

  Antikorupcijski sajt Pištaljka danas je objavio da je Vlada Srbije otpisala krajem prošle godine Železari Smederevo dug od 44 miliona dolara, što pokazuje finansijska dokumentacija Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI).

 • Realni pad BDP Srbije u 2014. iznosio 1,8 odsto Realni pad BDP Srbije u 2014. iznosio 1,8 odsto

  Realni pad bruto domaćeg proizvoda Srbije (BDP) u 2014. godini bio je 1,8 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

 • Udruženja poljoprivrednika: Protest politički instruisan Udruženja poljoprivrednika: Protest politički instruisan

  Predstavnici pet udruženja i asocijacija poljoprivrednika ocenili su danas da su predložene izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu bolje od postojećeg propisa, jer će sprečiti veliki broj zloupotreba i sankcionisati uzurpatore državnog zemljišta, te naveli da je protest dela poljoprivrednika politički instruisan i da predstavlja laž i odmanu javnosti.

 • Stevanović: Napravljen prvi korak za preuzimanje Železare Stevanović: Napravljen prvi korak za preuzimanje Železare

  Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio je da je potpisivanjem memoranduma sa kineskim partnerima, koji su zainteresovani za privatizaciju Železare Smederevo, napravljen prvi korak za preuzimanje srpske čeličane.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
PRilika
Fonet web tv Tanjug
Carnex brending