26.11.2012 Beograd

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća
Predstavnici Evropske investicione banke i dve srpske finansijske institucije potpisali su danas u Beogradu ugovore o zajmovima u vrednosti od 100 miliona evra, radi pružanja podrške malim i srednjim preduzećima, kao i infrastrukturnim projektima koje promovišu lokalne vlasti.

Dogovoreni zajmovi bi trebalo da pomognu Srbiji u bržem procesu integracije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju EIB.

"Zajmovi koji su potpisani sa dve lokalne banke unaprediće pristup malih i srednjih preduzeća dugoročnim izvorima finansiranja", rekao je potpredsednik EIB-a zadužen za Zapadni Balkan, Dario Skanapieko.

Potpredsednik Skanapieko je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa srpskim vlastima i srpskim finansijskim institucijama

Skanapieko je kazao i da ovi zajmovi, takođe, predstavljaju nastavak veoma uspešne saradnje između EIB sa "Rajfajzen bankom" i ''Erste bankom".

Prethodno je u razgovoru premijera Ivice Dačića sa članova delegacije EIB rečeno da je ta banka zainteresovana za projekte u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike u Srbiji.

U razgovoru o angažovanju EIB u Srbiji je naglašeno kako treba ubrzati realizaciju projekata, da bi novac brže stizao do realnog ekonomskog sektora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

autor: IJ izvor: Tanjug/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Tabaković: Dinar pada zbog dugova i Ukrajine Tabaković: Dinar pada zbog dugova i Ukrajine

    Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković kaže da nije zabrinuta zbog pada vrednosti domaće valute na istorijski minimum od 116,74 dinara za evro i objašnjava da su razlozi za to loše stanje javnih finansija Srbije i dešavanja u Ukrajini.

  • Udovički: Zakoni prave probleme opštinama Udovički: Zakoni prave probleme opštinama

    Lokalne samouprave u Srbiji nemaju dovoljno autonomije i bore se sa problemima u regulativi koji sprečavaju funkciju preduzeća u restrukturiranju i realizaciju investicija, izjavila je danas u Kruševcu potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

  • Smanjenje plata i penzija ni dinar više od 10 odsto Smanjenje plata i penzija ni dinar više od 10 odsto

    Ministar privrede i vršilac dužnosti ministra finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će se rebalans budžeta do 15. septembra naći u parlamentu, kao i da plate i penzije neće biti smanjene ni za dinar više od 10 odsto.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Novinska agencija Beta Tanjug
ddddd