26.11.2012 Beograd

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća
Predstavnici Evropske investicione banke i dve srpske finansijske institucije potpisali su danas u Beogradu ugovore o zajmovima u vrednosti od 100 miliona evra, radi pružanja podrške malim i srednjim preduzećima, kao i infrastrukturnim projektima koje promovišu lokalne vlasti.

Dogovoreni zajmovi bi trebalo da pomognu Srbiji u bržem procesu integracije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju EIB.

"Zajmovi koji su potpisani sa dve lokalne banke unaprediće pristup malih i srednjih preduzeća dugoročnim izvorima finansiranja", rekao je potpredsednik EIB-a zadužen za Zapadni Balkan, Dario Skanapieko.

Potpredsednik Skanapieko je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa srpskim vlastima i srpskim finansijskim institucijama

Skanapieko je kazao i da ovi zajmovi, takođe, predstavljaju nastavak veoma uspešne saradnje između EIB sa "Rajfajzen bankom" i ''Erste bankom".

Prethodno je u razgovoru premijera Ivice Dačića sa članova delegacije EIB rečeno da je ta banka zainteresovana za projekte u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike u Srbiji.

U razgovoru o angažovanju EIB u Srbiji je naglašeno kako treba ubrzati realizaciju projekata, da bi novac brže stizao do realnog ekonomskog sektora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

autor: IJ izvor: Tanjug/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Tabaković: Nepotrebno izazivanje panike, dinar je stabilan Tabaković: Nepotrebno izazivanje panike, dinar je stabilan

  Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da je dinar stabilan, da se nepotrebno izaziva panika, te da neutemeljene licitacije sa novim kursom dinara samo otežavaju posao NBS a državu i građane koštaju.

 • Zeliger: Srpska vlada da ne misli samo na nove investitore Zeliger: Srpska vlada da ne misli samo na nove investitore

  Predsednik Delegacije nemačke privrede u Srbiji Ronald Zeliger izjavio je danas da je većina njegovih kolega zadovoljna radnicima koji su zaposleni u njihovim kompanijama, ali da "frustrirajući deo u poslu dolazi iz poslovnog ambijenta".

 • U protekle dve nedelje povećano plaćanje karata za petinu U protekle dve nedelje povećano plaćanje karata za petinu

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali apelovao je danas na Beograđane da plaćaju gradski prevoz i istakao da je u protekle dve nedelje, od početka kampanje o neophodnosti plaćanja prevoza, porastao broj validiranih karata za 20 odsto.

 • Kovačević: Za EU važan intenzivniji oporavak Balkana Kovačević: Za EU važan intenzivniji oporavak Balkana

  Ekonomista Miladin Kovačević izjavio je danas da je za Nemačku i Evropsku Uniju izuzetno značajno da se na Balkanu posle udara finansijske krize i recesije, pokrene i podrži intenzivniji oporavak.

 • Kartice u zemlji čuda, Frendi pokloni svuda! Kartice u zemlji čuda, Frendi pokloni svuda!

  Imajući u vidu početak nove školske godine, Banka će za svako plaćanje u vrednosti od 3.500 dinara i više, izvršeno do 20. septembra na pos terminalima u zemlji MasterCard ili Maestro karticama, uručiti poklon prilagođen potrebama školaraca.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM