26.11.2012 Beograd

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća
Predstavnici Evropske investicione banke i dve srpske finansijske institucije potpisali su danas u Beogradu ugovore o zajmovima u vrednosti od 100 miliona evra, radi pružanja podrške malim i srednjim preduzećima, kao i infrastrukturnim projektima koje promovišu lokalne vlasti.

Dogovoreni zajmovi bi trebalo da pomognu Srbiji u bržem procesu integracije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju EIB.

"Zajmovi koji su potpisani sa dve lokalne banke unaprediće pristup malih i srednjih preduzeća dugoročnim izvorima finansiranja", rekao je potpredsednik EIB-a zadužen za Zapadni Balkan, Dario Skanapieko.

Potpredsednik Skanapieko je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa srpskim vlastima i srpskim finansijskim institucijama

Skanapieko je kazao i da ovi zajmovi, takođe, predstavljaju nastavak veoma uspešne saradnje između EIB sa "Rajfajzen bankom" i ''Erste bankom".

Prethodno je u razgovoru premijera Ivice Dačića sa članova delegacije EIB rečeno da je ta banka zainteresovana za projekte u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike u Srbiji.

U razgovoru o angažovanju EIB u Srbiji je naglašeno kako treba ubrzati realizaciju projekata, da bi novac brže stizao do realnog ekonomskog sektora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

autor: IJ izvor: Tanjug/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Sunovrat na berzama zbog Grčke Sunovrat na berzama zbog Grčke

  Svetske berze danas su u velikom padu pošto je Grčka tokom vikenda prekinula pregovore s međunarodnim kreditorima o pomoći kojim bi izbegla bankrot.

 • Nafta u padu, strah od grčkog bankrota Nafta u padu, strah od grčkog bankrota

  Cene nafte su danas u Aziji pale, prateći kretanje deonica na globalnim berzama, koje su reagovale na mogućnost grčkog bankrota, navode analitičari.

 • WSJ: Grčka neće platiti dug MMF-u, SAD veruju da hoće WSJ: Grčka neće platiti dug MMF-u, SAD veruju da hoće

  Grčka neće sutra platiti dug Međunarodnom monetarnom fondu od 1,6 milijardi evra, prenosi američki list Volstrit DŽornal (WSJ), pozivajući se na izjavu jednog neimenovanog visokog zvaničnik grčke vlade, dok Bela kuća veruje da će Grci ispuniti svoju obavezu.

 • Lavrov: Rusija dobro razume Grčku Lavrov: Rusija dobro razume Grčku

  Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da u "potpunosti razume" politiku grčkog premijera Aleksisa Ciprasa izražavajući nadu da će Brisel "sprečiti scenario s najgorim posledicama" po Atinu.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Carnex brending