26.11.2012 Beograd

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća
Predstavnici Evropske investicione banke i dve srpske finansijske institucije potpisali su danas u Beogradu ugovore o zajmovima u vrednosti od 100 miliona evra, radi pružanja podrške malim i srednjim preduzećima, kao i infrastrukturnim projektima koje promovišu lokalne vlasti.

Dogovoreni zajmovi bi trebalo da pomognu Srbiji u bržem procesu integracije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju EIB.

"Zajmovi koji su potpisani sa dve lokalne banke unaprediće pristup malih i srednjih preduzeća dugoročnim izvorima finansiranja", rekao je potpredsednik EIB-a zadužen za Zapadni Balkan, Dario Skanapieko.

Potpredsednik Skanapieko je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa srpskim vlastima i srpskim finansijskim institucijama

Skanapieko je kazao i da ovi zajmovi, takođe, predstavljaju nastavak veoma uspešne saradnje između EIB sa "Rajfajzen bankom" i ''Erste bankom".

Prethodno je u razgovoru premijera Ivice Dačića sa članova delegacije EIB rečeno da je ta banka zainteresovana za projekte u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike u Srbiji.

U razgovoru o angažovanju EIB u Srbiji je naglašeno kako treba ubrzati realizaciju projekata, da bi novac brže stizao do realnog ekonomskog sektora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

autor: IJ izvor: Tanjug/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Ljajić: Više kompanija i fondova zainteresovano za Telekom Srbiju Ljajić: Više kompanija i fondova zainteresovano za Telekom Srbiju

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim LJajić danas je kazao da postoji značajno interesovanje telekomunikacionih kompanija i inevesticionih fondova za kupovnu kapitala Telekoma Srbija, ali da je još rano govoriti o detaljima.

 • Zvanični poziv za privatizaciju Telekoma posle 3. avgusta Zvanični poziv za privatizaciju Telekoma posle 3. avgusta

  Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da postoji značajno interesovanje za Telekom i najavio da će posle 3. avgusta biti raspisan javni, zvanični poziv za prijem obavezujućih ponuda za privatizaciju te kompanije.

 • Rekordna kazna za Fijat Krajsler Rekordna kazna za Fijat Krajsler

  Proizvođač automobila "Fijat Krajsler Automobili" (FCA) platiće rekordnu kaznu od 90 miliona dolara zbog propusta u procesu opoziva 11 miliona vozila dogovorenog sa američkim regualtorima, saopštila je danas kompanija.

 • Sertić: Produžetka rokova neće biti, zajedno do akcionog plana Sertić: Produžetka rokova neće biti, zajedno do akcionog plana

  Ministar privrede Željko Sertić je, u razgovorima sa rukovodstvima i sindikatima osam, od ukupno 17 preduzeća čiji je proces privatizacije odložen za najviše godinu dana poručio da je cilj da se zajedno dođe do preciznog akcionog plana za rešavanje sudbine tih preduzeća, jer produžetka rokova za privatizaciju neće biti.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Carnex brending