26.11.2012 Beograd

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća
Predstavnici Evropske investicione banke i dve srpske finansijske institucije potpisali su danas u Beogradu ugovore o zajmovima u vrednosti od 100 miliona evra, radi pružanja podrške malim i srednjim preduzećima, kao i infrastrukturnim projektima koje promovišu lokalne vlasti.

Dogovoreni zajmovi bi trebalo da pomognu Srbiji u bržem procesu integracije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju EIB.

"Zajmovi koji su potpisani sa dve lokalne banke unaprediće pristup malih i srednjih preduzeća dugoročnim izvorima finansiranja", rekao je potpredsednik EIB-a zadužen za Zapadni Balkan, Dario Skanapieko.

Potpredsednik Skanapieko je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa srpskim vlastima i srpskim finansijskim institucijama

Skanapieko je kazao i da ovi zajmovi, takođe, predstavljaju nastavak veoma uspešne saradnje između EIB sa "Rajfajzen bankom" i ''Erste bankom".

Prethodno je u razgovoru premijera Ivice Dačića sa članova delegacije EIB rečeno da je ta banka zainteresovana za projekte u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike u Srbiji.

U razgovoru o angažovanju EIB u Srbiji je naglašeno kako treba ubrzati realizaciju projekata, da bi novac brže stizao do realnog ekonomskog sektora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

autor: IJ izvor: Tanjug/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • "Etihad" kupuje "Montenegro erlajns" i seli ga u Beograd? "Etihad" kupuje "Montenegro erlajns" i seli ga u Beograd?

  Avio-kompanija Etihad ervejz iz Abu Dabija namerava da kupi crnogorskog nacionalnog avioprevoznika Montenegro erjalns i da njegovo sedište premesti u Beograd, javljaju crnogorski mediji.

 • Pokrenut projekat za zapošljavanje mladih u Srbiji Pokrenut projekat za zapošljavanje mladih u Srbiji

  Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetili su danas kompaniju "Er Srbija" i tom prilikom najavili projekat čiji je cilj povećanje mogućnosti zapošljavanja mladih i stvaranje uslova za ostanak i rad u Srbiji.

 • Antić: Srbija spremna i za najgori scenario u isporuci gasa Antić: Srbija spremna i za najgori scenario u isporuci gasa

  Građani Srbije nemaju nijedan razlog da budu zabrinuti da će doći do poremećaja u snabdevanju gasom, poručio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić istakavši da iz sopstvenih izvora imamo dovoljno energenata za tri do četiri meseca snabdevanja.

 • Mihajlović: Viškovi u skoro svim resorima u vladi Mihajlović: Viškovi u skoro svim resorima u vladi

  Predstojećom reformom javne administracije biće smanjeni viškovi zaposlenih u skoro svim ministarstvima, kao i u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministar tog resora Zorana Mihajlović.

Preporuke prijatelja
NASLOVI
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM