26.11.2012 Beograd

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća
Predstavnici Evropske investicione banke i dve srpske finansijske institucije potpisali su danas u Beogradu ugovore o zajmovima u vrednosti od 100 miliona evra, radi pružanja podrške malim i srednjim preduzećima, kao i infrastrukturnim projektima koje promovišu lokalne vlasti.

Dogovoreni zajmovi bi trebalo da pomognu Srbiji u bržem procesu integracije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju EIB.

"Zajmovi koji su potpisani sa dve lokalne banke unaprediće pristup malih i srednjih preduzeća dugoročnim izvorima finansiranja", rekao je potpredsednik EIB-a zadužen za Zapadni Balkan, Dario Skanapieko.

Potpredsednik Skanapieko je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa srpskim vlastima i srpskim finansijskim institucijama

Skanapieko je kazao i da ovi zajmovi, takođe, predstavljaju nastavak veoma uspešne saradnje između EIB sa "Rajfajzen bankom" i ''Erste bankom".

Prethodno je u razgovoru premijera Ivice Dačića sa članova delegacije EIB rečeno da je ta banka zainteresovana za projekte u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike u Srbiji.

U razgovoru o angažovanju EIB u Srbiji je naglašeno kako treba ubrzati realizaciju projekata, da bi novac brže stizao do realnog ekonomskog sektora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

autor: IJ izvor: Tanjug/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Autoput Preljina - Lig do kraja građevinske sezone Autoput Preljina - Lig do kraja građevinske sezone

  Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da će deo autoputa od Ljiga do Preljine biti završen do kraja građevinske sezone.

 • Dženet Jelen nagoveštava povećanje kamatne stope Dženet Jelen nagoveštava povećanje kamatne stope

  Predsednica američke centralne banke Dženet Jelen rekla je danas da se Federalne rezerve, ili Fed, kreću ka povećanju kamatnih stopa u svetlu solidnog tržišta rada i poboljšanih izgleda za američku privredu i inflaciju, ali nije dala naznaku kada bi moglo da se dogodi sledeće podizanje kamatnih stopa što su investitori očekivali.

 • Evro u ponedeljak 123,3661 dinara Evro u ponedeljak 123,3661 dinara

  Dinar će u ponedeljak imati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 123,3661 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 • Antić: Biće obezbeđene potrebne količine gasa Antić: Biće obezbeđene potrebne količine gasa

  Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas, nakon susreta sa generalnom direktorkom "Gasprom eksporta" Elenom Burmistrovom da je uveren da će potrebne količine gasa za Srbiju biti obezbeđene.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Novinska agencija Beta Tanjug
Android NM