26.11.2012 Beograd

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća
Predstavnici Evropske investicione banke i dve srpske finansijske institucije potpisali su danas u Beogradu ugovore o zajmovima u vrednosti od 100 miliona evra, radi pružanja podrške malim i srednjim preduzećima, kao i infrastrukturnim projektima koje promovišu lokalne vlasti.

Dogovoreni zajmovi bi trebalo da pomognu Srbiji u bržem procesu integracije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju EIB.

"Zajmovi koji su potpisani sa dve lokalne banke unaprediće pristup malih i srednjih preduzeća dugoročnim izvorima finansiranja", rekao je potpredsednik EIB-a zadužen za Zapadni Balkan, Dario Skanapieko.

Potpredsednik Skanapieko je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa srpskim vlastima i srpskim finansijskim institucijama

Skanapieko je kazao i da ovi zajmovi, takođe, predstavljaju nastavak veoma uspešne saradnje između EIB sa "Rajfajzen bankom" i ''Erste bankom".

Prethodno je u razgovoru premijera Ivice Dačića sa članova delegacije EIB rečeno da je ta banka zainteresovana za projekte u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike u Srbiji.

U razgovoru o angažovanju EIB u Srbiji je naglašeno kako treba ubrzati realizaciju projekata, da bi novac brže stizao do realnog ekonomskog sektora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

autor: IJ izvor: Tanjug/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Arsić: Bregzit neće drastično uticati na Srbiju Arsić: Bregzit neće drastično uticati na Srbiju

  Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije neće drastično uticati na ekonomsku budućnost Srbije, smatra profesor Ekonomskog fakulteta Milojko Arsić, ali ne isključuje mogućnost usporavanja rasta evropske privrede, što bi posledično usporio i rast u Srbiji zbog mogućeg manjeg priliva stranih investicija.

 • Bonitetska kuća Mudis: Izgledi Velike Britanije negativni Bonitetska kuća Mudis: Izgledi Velike Britanije negativni

  Američka bonitetska kuća Mudis (Moody's) promenila je danas izglede za kreditni rejting Velike Britanije iz "stabilnih" u "negativne", zbog, kako je navela, očekivanja da će se produžiti period neizvesnosti u pogledu budućnosti te zemlje.

 • G7 upozorava na moguće posledice na deviznom tržištu G7 upozorava na moguće posledice na deviznom tržištu

  Ministri finansija i guverneri centralnih banaka Grupe sedam industrijskih najrazvijenijih zemljama - G 7, upozorili su danas na moguće "neželjne efekte" na privrednu stabilnost zbog eventualno preteranih novčanih transakcija posle odluke Britanaca da izadju iz Evropske unije.

 • Rusija za 24 sata profitirala 2,46 mlrd dolara od Bregzita Rusija za 24 sata profitirala 2,46 mlrd dolara od Bregzita

  Rusija je računovodstveno prihodovala 2,46 milijardi dolara u protekla 24 sata zbog odluke Velike Britanije da napusti Evropsku uniju, prenosi portal Intelinjuz.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
NASLOVI
Biznis plus
Medija centar Tanjug
Android NM