26.11.2012 Beograd

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća
Predstavnici Evropske investicione banke i dve srpske finansijske institucije potpisali su danas u Beogradu ugovore o zajmovima u vrednosti od 100 miliona evra, radi pružanja podrške malim i srednjim preduzećima, kao i infrastrukturnim projektima koje promovišu lokalne vlasti.

Dogovoreni zajmovi bi trebalo da pomognu Srbiji u bržem procesu integracije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju EIB.

"Zajmovi koji su potpisani sa dve lokalne banke unaprediće pristup malih i srednjih preduzeća dugoročnim izvorima finansiranja", rekao je potpredsednik EIB-a zadužen za Zapadni Balkan, Dario Skanapieko.

Potpredsednik Skanapieko je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa srpskim vlastima i srpskim finansijskim institucijama

Skanapieko je kazao i da ovi zajmovi, takođe, predstavljaju nastavak veoma uspešne saradnje između EIB sa "Rajfajzen bankom" i ''Erste bankom".

Prethodno je u razgovoru premijera Ivice Dačića sa članova delegacije EIB rečeno da je ta banka zainteresovana za projekte u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike u Srbiji.

U razgovoru o angažovanju EIB u Srbiji je naglašeno kako treba ubrzati realizaciju projekata, da bi novac brže stizao do realnog ekonomskog sektora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

autor: IJ izvor: Tanjug/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • EBRD: 200 miliona evra za restrukturiranje EPS-a EBRD: 200 miliona evra za restrukturiranje EPS-a

  Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja je veoma angažovana u procesu restrukturiranja Elektroprivrede Srbije (EPS), na jesen će odobriti kredit od 200 miliona evra za tu namenu, izjavio je danas direktor kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Beogradu Mateo Patrone.

 • Svetska banka: Za reformu javnog sektora 75 miliona dolara Svetska banka: Za reformu javnog sektora 75 miliona dolara

  Specijalista za javni sektor u Svetskoj banci Srđan Svirčev izjavio je danas da će ta banka podržati reformu javnog sektora u Srbiji kroz pružanje stručne pomoći, ali i kreditom od 75 miliona dolara, koji bi trebalo da bude odobren do kraja godine.

 • Dinar u ponedeljak bez promene, kurs 120,05 Dinar u ponedeljak bez promene, kurs 120,05

  Dinar će u ponedeljak, 20. aprila, biti bez promene i zvanični srednji kurs će biti 120,0535 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

 • Spaskovski: RTB Bor stao na noge Spaskovski: RTB Bor stao na noge

  Rudarsko topioničarski basen Bor od 2010. godine ostvaruje dobit, 5.200 radnika neto platu u iznosu od oko 70.000 dinara prima na vreme i kompanija je sposobna da poveriocima počne da vraća dugove, izjavio je danas generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM