26.11.2012 Beograd

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća

Srbiji 100 miliona evra za preduzeća
Predstavnici Evropske investicione banke i dve srpske finansijske institucije potpisali su danas u Beogradu ugovore o zajmovima u vrednosti od 100 miliona evra, radi pružanja podrške malim i srednjim preduzećima, kao i infrastrukturnim projektima koje promovišu lokalne vlasti.

Dogovoreni zajmovi bi trebalo da pomognu Srbiji u bržem procesu integracije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju EIB.

"Zajmovi koji su potpisani sa dve lokalne banke unaprediće pristup malih i srednjih preduzeća dugoročnim izvorima finansiranja", rekao je potpredsednik EIB-a zadužen za Zapadni Balkan, Dario Skanapieko.

Potpredsednik Skanapieko je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa srpskim vlastima i srpskim finansijskim institucijama

Skanapieko je kazao i da ovi zajmovi, takođe, predstavljaju nastavak veoma uspešne saradnje između EIB sa "Rajfajzen bankom" i ''Erste bankom".

Prethodno je u razgovoru premijera Ivice Dačića sa članova delegacije EIB rečeno da je ta banka zainteresovana za projekte u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike u Srbiji.

U razgovoru o angažovanju EIB u Srbiji je naglašeno kako treba ubrzati realizaciju projekata, da bi novac brže stizao do realnog ekonomskog sektora, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

autor: IJ izvor: Tanjug/Novi Magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Dinar u ponedeljak slabiji 0,1 odsto, kurs 120,5570 Dinar u ponedeljak slabiji 0,1 odsto, kurs 120,5570

  Dinar će u ponedeljak oslabiti prema evru 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 120,5570 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

 • Sertić: Proces privatizacije mora da se završi Sertić: Proces privatizacije mora da se završi

  Sve što nije završeno u procesu privatizacije prethodnih 15 godina, sada moramo da završimo, izjavio je ministar privrede Željko Sertić, dodajući da će to biti ostvareno pomoću tri glavne promene Zakona o privatizaciji.

 • Uskoro sporazumi o saradnji Srbije i Katara Uskoro sporazumi o saradnji Srbije i Katara

  Sporazum o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji Srbije i Katara je usaglašen, a u narednih nekoliko dana se očekuje da i Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja bude spreman za potpisivanje, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

 • Beograd: Licitacija za zgradu Beobanke 10. juna Beograd: Licitacija za zgradu Beobanke 10. juna

  Grad Beograd će na licitaciji 10. juna ponuditi prvu nekretninu za koju su regulisani imovinsko pravni odnosi, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić, a prenosi Gradska uprava.

Preporuke prijatelja
DUNAV BANER
Biznis plus
Fonet web tv Tanjug
Android NM