19.07.2018 Beograd

Tabaković: Želimo da promovišemo Dina karticu

Tabaković: Želimo da promovišemo Dina karticu Foto: prtscr ytb
Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da Srbija želi da promoviše Dina kard sistem, kao što rade sve razvijene i snažnije zemlje, razvijajući domaći kartični sistem.

Ona je na predstavljanju novog dizajna Dina kard klasik platne kartice Komercijalne banke rekla da bi svako trebalo da ima Dina karticu, jer na taj način ima sigurnost pristupanja svom računu.

"Ne postoji tako bogata država i pojedinac koji sebi mogu da priušte luksuz da u malim trgovinama plaćaju karticama internacionalnih brendova", rekla je ona.

Ona je podsetila da je 7. oktobra 2003. godine realizovana prva transakcija s Dina karticom.

"Dina kard su osnovali NBS i poslovne banke, sa ciljem koji se i danas promoviše, da se poveća broj bezgotovinskih plaćanja i smanjimo udeo sive ekonomije", rekla je ona.

Tabaković je bankama poručila da ne predstavljaju Dinu kao novi proizvod, "želeći da time odugovlače sprovođenje zakona po kome svaki građanin Srbije treba da ima omogućen pristup svom platnom računu karticom koja može da se realizuje u Srbiji".

Komercijalna banka predstavila je danas novi dizajn Dina kard klasik platne kartice.

Na novoj karitici Komercijalne banke nalazi se detalj sa slike umetnice Gale Čaki "Razgovor sa Emilom Sioranom", inspirisane jednim od najvećih filozofa 20. veka i njegovom knjigom "Krik beznađa".

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladimir Medan rekao je da je Komercijalna banka u prošlom mesecu izdala 11.000 novih Dina kartica i najavio da će od 15. avgusta ta banka lansirati i Dina biznis karticu.

"Već ima dva miliona Dina kartica, koje se mogu realizovati na preko 65.000 terminala u Srbiji i to će ojačati brend Dina karda", rekao je Medan i najavio proširenje usluga koje će moći da se plaćaju Dina karticom preko interneta.

Dina kartice danas su dobili i ministar za rad Zoran Đorđević i ministar inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
NASLOVI
Zlatiborac
credi agricole
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side