19.07.2018 Beograd

Tabaković: Želimo da promovišemo Dina karticu

Tabaković: Želimo da promovišemo Dina karticu Foto: prtscr ytb
Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da Srbija želi da promoviše Dina kard sistem, kao što rade sve razvijene i snažnije zemlje, razvijajući domaći kartični sistem.

Ona je na predstavljanju novog dizajna Dina kard klasik platne kartice Komercijalne banke rekla da bi svako trebalo da ima Dina karticu, jer na taj način ima sigurnost pristupanja svom računu.

"Ne postoji tako bogata država i pojedinac koji sebi mogu da priušte luksuz da u malim trgovinama plaćaju karticama internacionalnih brendova", rekla je ona.

Ona je podsetila da je 7. oktobra 2003. godine realizovana prva transakcija s Dina karticom.

"Dina kard su osnovali NBS i poslovne banke, sa ciljem koji se i danas promoviše, da se poveća broj bezgotovinskih plaćanja i smanjimo udeo sive ekonomije", rekla je ona.

Tabaković je bankama poručila da ne predstavljaju Dinu kao novi proizvod, "želeći da time odugovlače sprovođenje zakona po kome svaki građanin Srbije treba da ima omogućen pristup svom platnom računu karticom koja može da se realizuje u Srbiji".

Komercijalna banka predstavila je danas novi dizajn Dina kard klasik platne kartice.

Na novoj karitici Komercijalne banke nalazi se detalj sa slike umetnice Gale Čaki "Razgovor sa Emilom Sioranom", inspirisane jednim od najvećih filozofa 20. veka i njegovom knjigom "Krik beznađa".

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladimir Medan rekao je da je Komercijalna banka u prošlom mesecu izdala 11.000 novih Dina kartica i najavio da će od 15. avgusta ta banka lansirati i Dina biznis karticu.

"Već ima dva miliona Dina kartica, koje se mogu realizovati na preko 65.000 terminala u Srbiji i to će ojačati brend Dina karda", rekao je Medan i najavio proširenje usluga koje će moći da se plaćaju Dina karticom preko interneta.

Dina kartice danas su dobili i ministar za rad Zoran Đorđević i ministar inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Novosti: Folksvagenu ponuđena lokacija u Inđiji Novosti: Folksvagenu ponuđena lokacija u Inđiji

  Srbija je nemačkom automobilskom gigantu Folksvagenu ponudila lokaciju za izgradnju fabrike u Inđiji, kao i to da jedna od linija budućeg beogradskog metroa saobraća do Inđije kako bi i Beograđani mogli da rade u pogonima te fabrike, saznaju Večernje novosti.

 • Demostat: Uveliko kasni i izgradnja Koridora 11 Demostat: Uveliko kasni i izgradnja Koridora 11

  Izgradnja Koridora 11, kao što je to bio slučaj i sa Koridorom 10, uveliko kasni, a stručna javnost smatra da su osnovni razlozi za to rđave pripreme radova i projektne dokumentacije, eksproprijacija koja nije obavljena na vreme, nerealna obećanja data iz političkih razloga, ali i nepostojanje domaće građevinske operative, ocenjuje portal Demostat.

 • Brnabić: Mir i stabilnost najvažniji preduslovi za privredni rast Brnabić: Mir i stabilnost najvažniji preduslovi za privredni rast

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na Jahorina ekonomskom forumu (JEF) da su stabilnost i mir najvažniji preduslovi za značajan privredni rast i jaku ekonomiju.

 • Mali: Na samitu u Pekingu potpisaćemo više od 10 sporazuma Mali: Na samitu u Pekingu potpisaćemo više od 10 sporazuma

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će delegacija Srbije, tokom učešća na predstojećem samitu "Jedan pojas - jedan put" u Pekingu, potpisati više od 10 sporazuma sa kineskim partnerima.

Preporuke prijatelja
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side