08.01.2020 Niš

U Nišu turisti iz Bugarske, Grčke i S.Makedonije, rast posete procenjen na 20 odsto

U Nišu turisti iz Bugarske, Grčke i S.Makedonije, rast posete procenjen na 20 odsto Foto: Beta / Sasa Djordjevic
Svi smeštajni kapaciteti u Nišu bili su ispunjeni za Novu godinu i Božić, a među gostima iz inostranstva najviše je ;bilo Bugara, Grka i Makedonaca, izjavila je danas vršiteljka dužnosti direktora Turističke organizacije Niša, Danka Milojković.

Po podacima Republičkog zavoda za statistiku, prošle zime je od decembra 2018. do kraja januara 2019. u Nišu bilo 13.500 turista, a u mesnoj turističkoj organizaciji procenjuju da će ta brojka ove zime biti veća za 20 odsto.

"Turisti koji su odseli u Nišu, iskoristili su odmor i za posetu obližnjim banjama, pre svega Prolom, Lukovskoj i Sokobanji. Bili su prvenstveno zainteresovana za 'spa centre', ali manje za obilazak istorijskih spomenika", kazala je Milojković agenciji Beta.

Ona je najavila da će Turistička organizacija Niša, zbog interesovanja turista da tokom boravka u Nišu obiđu i okolinu, ove godine raditi na razvoju "integrisanog turističkog proizvoda" južne i istočne Srbije.

To će biti "jedinstvena ponuda grada Niša i okolnih mesta i destinacija kao što su Stara planina, Đavolja varoš i Caričin grad", rekla je Milojković.

Turistička organizacija Niša promociju ponude počinje sredinom januara na Sajmu turizma u Beču, posredstvom Turističke organizacije Srbije.

Milojković je pozvala ugostitelje i hotelijere Niša da se jave da bi se predstavili na tom sajmu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Banca Intesa
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side