U Šapcu otvoreno Jedinstveno upravno mesto za pružanje usluga građanima
14.02.2020 Beograd

U Šapcu otvoreno Jedinstveno upravno mesto za pružanje usluga građanima

U Šapcu otvoreno Jedinstveno upravno mesto za pružanje usluga građanima Foto: Beta / Mduls
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić otvorio je danas u Šapcu Jedinstveno upravno mesto, za koje je taj resor obezbedio sedam miliona dinara i u kome građani mogu da obave poslove vezane za plaćanje poreza, ostvarivanje prava na dečiji dodatak ili da dobiju izvode iz matičnih knjiga.

Ružić je rekao da je cilj projekta da građani ne obilaze različite institucije na različitim mestima i na taj način troše svoje vreme i novac.

"Cilj svega što radimo je budemo brži, efikasniji i bolji za naše građane. Novo Jedinstveno upravno mesto olakšaće rad zaposlenima, a građanima doneti veće zadovoljstvo u poslovima sa upravom", naveo je Ružić a prenelo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

On je dodao da je za tri godine u fondu za Jedinstveno upravno mesto obezbeđeno 127 miliona dinara, kako bi se pomoglo lokalnim samoupravama da urede jedno mesto za pružanje usluga građanima.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je taj projekat 2018. godine, kada je sa 52 miliona dinara podržano osam lokalnih samouprava u otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta.

U 2020. godini za taj projekat namenjeno je 30 miliona dinara.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
NASLOVI
Zlatiborac
Biznis plus
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side